No własnie, co za dobroczyńca. Jakie wielkie szczęście dla maluckich że go mają, żyć i nie umierać.
A teraz na poważnie. Trzeba mieć naprawdę dużo fantazji aby w to wszystko uwierzyć.
Właściciel dobroczyńca, zamiast kupować pod koniec 2015 i na początku 2016 akcje swojej ukochanej firmy w przedziale 1,3 zł do 1,8 zł. decyduje się już w styczniu 2016 kupić w marcu 2016 nowe akcje po 3 złote !!!. Oferta jest skierowana do wybranych dużych akcjonariuszy, jakich nie powiedzano. Chciałbym poznać takiego akcjonariusza, który kupuje coś za 3 zł jak może dostac za 1,5 zlotego. Takim dobrym akcjonariuszem może być tylko bogobojny pan Domagała Przekręt jest tu jasny. Sprzedana Zametowi Firma Fugo za 46 milionów jest w rzeczywistośći warta powiedzmy 15 milonów. Za "zaoszczędzone" 31 miliomów kupuje własciciel około 10 milionów nowy akcji, zwiekszając swój portfel akcji Zametu z 52% na 62%. I wszystko to bez wydania jednego grosza z własnej kieszeni. A teraz pytanie dla zainteresowanych. Kto za to w końcu zapłaci ???? No własnie, ciekawe kto.
Chłopczykiem to bym chciał być, ale te czasy już niestety dawno mineły. Teraz jestem dorosłym i staram się dobrze zachowywać a przedewszystkim nie obrażać innych, bo to nie dodaje automatycznie człowiekowi elokwencji.
Twoje argumenty są logiczne, lecz w zadnym przypadku nie wykluczają moich.
Ja uważam po prostu iż pan Domagała na koszt małych akcjonerów się na tej tranzakcji ogromnie wzbogacił.
Może nawet zostanie mu z tego przekrątu jakieś pare "milionków" na zakup kościelnej ziemi ;-)). Jedno jest pewne raz złodzi :-) ej, zawsze złodzi :-) ej. Decydujcie sami.
Uważaj -oelde-za taki wpis może cię pan Domagała zgnoić w sądzie--ale zapomniałem -przecież ty na prawników masz kasę zarobioną na Kerdos-ie. Ja ci przepowiadam że ZAMET będzie hitem następnych lat.
Dnia 2016-02-18 o godz. 21:34 ~wert napisał(a): > Uważaj -oelde-za taki wpis może cię pan Domagała zgnoić w sądzie--ale zapomniałem -przecież ty na prawników masz kasę zarobioną na Kerdos-ie. Ja ci przepowiadam że ZAMET będzie hitem następnych lat.
a co oelde takiego napisal zlego? ze jest "złodzi" ;) ja zbabiegomostu ;> przepowiednie ty tylko wytwor twojej wyobrazni trzeba realnie patrzec na swiat a tym bardziej na rynek kapitalowy! kolego przed laty tacy jak rowniez wrozyli dla PBG Polimexu poteg prawda? super kontrakty pozycja na rynku stabilny akcjonariat i?...skonczylo sie babci sr... nie mowiac juz o tym ze tu na forum kazda spolka to hicior :))))
Gdyby objął po 1,5 zł za akcje też byście biadolili ...... Inwestujecie na giełdzie więc poczytajcie sobie jaki jest cel firmy aby być notowanym na GPW wystarczy wpisać w google i wszystko jasne. W skrócie napiszę że : 1. Pozyskanie kapitału tańszego od kredytu bankowego. 2. W przyszłości możliwość kolejnych emisji akcji w celu pozyskania kapitału który jest tańszy od kredytu bankowego. 3. Prestiż , wiarygodność , reklama. Tutaj raczej nie ma mowy o dzieleniu się zyskiem z akcjonariuszami . Niestety jesteśmy dawcą kapitału i jesteśmy dymani na okrągło - niestety takie są realia i tym wiadomo nie od dziś.
Przebieg transakcji nabycia przez Zamet spółki Fugo i sposób finansowania był bardzo szczegółowo opisany w uchwale walnego zgromadzenia z kwietnia 2015 roku, a jeszcze wcześniej w raportach bieżących spółki z początku 2015 r. Cena emisyjna została ustalona na początku 2015 r. i wówczas 3,00 zł za akcje ZMT były średnią ceną oferowaną na GPW.
PS. Proces w sprawie kościelnej ziemi zakończył się oczyszczeniem oskarżonych ze wszystkich zarzutów. Pozdrawiam
Dziecko moze takie jak ty by zapłaciło ....ja postawiłbym baton na. 1,5 ...dodał drugi dla bezpieczeństwa na 1,6 ...zrzucił ..kilka akcji po 1,4 ..poświecił kilka kolejńych by zjechać niżej ....i poczekalbym az drobnica sie sama wykrwawi do mojego koszyczka...dodałbym do tego kryski AT ..zatrduńil kilku trolli do wypisywania bredni na forach ... I to nie sf ..bo takie rzeczy to ńormalka na bananowym śmietniku ...
oj manolo, gdyby wszyscy byli tak głupi jak ty to bym był dzisiaj milionerem. Twoim systemem zgarną byś może z 100 k akcji i zbierał byś to z pól roku.
"Umowa zostaje zawarta w celu zapewnienia Fugo Spółce z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Koninie możliwości finansowania bieżącej działalności operacyjnej."
tak jak dzisiaj to super ,wzroslo mozna sprzedac jak spadnie odkupic bo gdyby nie zostalo zatrzymane na 1,90 to juz by bylo niebo i nie moznabyloby pograc!!!!