Najważniejsze to uruchomić technologię. Jak wszystko będzie OK to kurs eksploduje. W dalszym ciągu ryzyko papieru jest duże. Więc i cena taka jaka jest. Nie ma co narzekać, to nie jest inwestycja dla każdego. Jak koś woli Orlen i perspektywę zysku może 10 % to niech wchodzi w Orlen. Jak ktoś liczy na 1000% to musi zaryzykować. Możecie też dziś kupować po 2 zeta. Ale nie narzekajcie.
Najważniejsze to uruchomić technologię. Jak wszystko będzie OK to kurs eksploduje - Myslisz, ze PARP dalo tyle milionow zl w technologie, ktora moze nie dzialac i wszystkiego nie sprawdzilo dajac dziesiatki milionow na kazdy z zakladow, ktory moze bedzie dzialal? W dalszym ciągu ryzyko papieru jest duże. Więc i cena taka jaka jest --- Na ten temat bym mogl napisac ksiazke na 300 stron....,ale zeby sie nie rozpisywac zadam Ci jedno pytanie : Jezeli uwazasz, ze cena 2 zl jest adekwatna to dlaczego podczas debiutu z tego co pamietam bylo to 5 zl...? Uwazasz, ze wtedy sytuacja byla dla spolki lepsza ;) ? Nie ma co narzekać, to nie jest inwestycja dla każdego. Jak koś woli Orlen i perspektywę zysku może 10 %---Ja uwazam, ze tu zysk/strata moze byc duzo wieksza jak cos sie zacznie dziac... to niech wchodzi w Orlen..... Jak ktoś liczy na 1000% to musi zaryzykować..... A jak chce wejsc w Orlen to nie musi zaryzykowac O_O ? Możecie też dziś kupować po 2 zeta. Gdzie ? Ja widze cene 2,20 ? (Taki malo smieszny zart) ;) Ale nie narzekajcie....Dlaczego mam nie narzekac jak czuje sie oszukany ?
Panowie, trochę cierpliwości. Jesteśmy praktycznie na mecie, tylko dni nas dzielą on startu Torunia. Niestety, Ezo stanęło na kilka miesięcy bo zwyczajnie przeliczyło się z kosztami. Uparcie dopominali się kasy z PARPu, tyle że ci się postawili, nie ma PEŁNEJ produkcji, nie ma reszty kasy. Pamiętacie jak uruchomoli sortownię w Toruniu? Pewnie liczyli, że PARP to kupi, ale nie kupił :) Wchodzenie w spór, to kiepski pomysł, więc woleli na miękko. Zmiana władzy, też zrobiła swoje. Wiem jedno, mają szmal, więc ruszą, a że po drodze spaprali sobie reputację, to mieli kłopot z tymi ostatnimi 3mln. Kto z Was dzisiaj,po tylu miesiącach opóźnienia by im pożyczył kasę?? Dobrze że Green Tech ją skołował. Drogo, fakt coż poradzić.
To dlaczego mili koledzy nie pożyczyli tej brakujacej kasy już np. w październiku???? Przecież wtedy już zakład mógłby już od dawna chodzić i pracować!!!, generować przychody (a równolegle czekaliby na pieniądze z PARP) oczywiście jeśli nie okazało się, że ta super technologia to nie jakaś ściema. //W końcu urzędasy z PARP nie mają o tym pojęcia i dali kasę bo coś zawierało dla nich na prezentacji i w dokumentach kluczowe słowa "innowacja" i "energia", " gospodarowanie odpadami". Byłby zgon jakby realnie okazało się, że walczaki mielące plastik nie pełnią swojej zakładanej w prototypie funkcji <ściana>.
Zrobili to specjalnie bo są cwaniakami. Gdyby wiedzieli, że chodzi o te 3 miliony i od tego zależy, że operacyjnie zakład jeden mógłby od kilku miesięcy już pracować, (powtarzam pracować od dawna i realizować zakładana tecnologicznie funkcję!!) a kolejny od stycznia to woleli spowolnić to wszytko o tak długo i czekać sobie patrząc w niebo czy PARP raczy wyściubłac jeszcze 3 miliony. Skoro to żyła złota to powinni robić wszystko żeby czym prędzej ją uruchamiać.... woleli uwalić kurs do 2zł, nie wystartować zakładów = nie ruszyć z operacyjną działanością.... banda oszustów
A teraz ktoś mi tu pit... o tym, że kurs mógłby być ze 3zł. Oni niejenokrotnie mówili że powinien być ponad 20zł i że muszą tylko jak najszybciej zakłady uruchomić to tak będzie. A teraz nagle co... zrobili wszystko żeby je spowolnić, nie uruchamiać zakładów.... bo przy inwestycjach na 120mln, super nowoczesnej technologii, żyle złota od pół roku zwlekali z wyłożoeniem 3mln. Nie żartujcie sobie. Miejcie chociaż godność przed sobą.
Grubymi nićmi szyte. Będzie to bolesne ale władza nie śpi i wszystkie odpowiednie czuwające podmioty w kraju zaraz będą wszystko wiedziały i się tym zajmą. Zobaczycie.
Porównanie do Amber jest słabiutkie. Wyjaśnij mi na czy Ezo zarobiło?? Kasa wydana w zakłady a nie na koncie ? Zainwestowane 250mln z czego część refinansowana dotacją. Umoczonych kilka instytucji, po co??