Nie ma się z czego cieszyć... Najpierw musimy odrobić durny spekulacyjny zjazd i wrócić na spokojnie na 10gr +... Ostatnio kapitał przemielony na 25+ więc jest spory potencjał tylko panikarze musieli się wyrzucić... Zobaczymy co czas przyniesie.
600 k akcji... uświadom mnie prosze co to za przesypywanie, kto z czego do czego przesypuje? Bardzo chętnie poznam Twój punkt widzenia, rozpisz się choć raz bardziej aniżeli na dwa zdania :)
Jorg proszę Cię ;))..Sprzedaż na tą chwilę: 2337145 353,938.12 Przecież to widać jak na dłoni, że pomiędzy kilkoma rachunkami akcje są przerzucane. Wszak spółdzielnia została poddenerwowana ;)) rannym zdjęciem 200k ;)) Nic nie będę nikomu tłumaczył. Pozdrawiam
01.02.2016 Sprzedaż: 2255319 338736.67 Podaż topnieje w oczach...
Jak dla mnie to podaz jest cały czas taka sama, a przemieliło się 600 k akcji... właśnie w tym miejscu nie czuje tego blusa co ty. Mam tu sporo akcji powużej 10 gr, cierpliwie czekam, ale znam bardzo dokładnie sytuację spółki i nie jest ona kolorowa, więc moz e jednak mnie oświecisz?
co masz na myśli, że sytuacja spółki nie jest kolorowa?? - rozwiń ten temat jak tak dobrze znasz sytuację spółki. Co do podaży brawo, stoi w miejscu - wniosek z tego jest taki, że Kronos nie dosypuje, bo co by się stało jakby dosypał. A no to by się stało, że mniejszościowi od razu po zakupie poustawiali by się w kolejce do sprzedaży z kilkoma procentami zysku ;)). Na tą chwilę nie widzę betonowania z prawej, raczej betonowanie z lewej.
Tak czasami zerknę sobie na wpisy co niektórych i zastanawia mnie czym się kierują inwestując w spółkę... Co się zmieniło od sytuacji powiedzmy - rok temu/pół roku temu :)? Otworzyli sklep internetowy, dorzucili produktów, dalej pracują nad rozwinięciem reszty - to wymaga czasu i inwestycji ale rezultat ewidentnie widać... a ciągle znajdą się zawodowi naciągacze i naganiacze na spadki ( jak zwykle interesujący się czyimś kapitałem i spędzający na forum 24h/dobe)... ludzie czego się boicie? Skąd ta panika? Ostatnio pik i przemielenie akcji nawet do 36gr a teraz, że niby 6 to drogi :)? Akcje poniżej nominału a dalej znajdzie się ktoś kto się przestraszy i wywali... Dajcie sobie czas... nikt na takich poziomach nie zyska a firma wbrew biadoleniu sukcesywnie realizuje plan rozwoju :)
Po raz kolejny zadaję pytanie biomaxowym naganiaczom, bo dotychczas nie doczekałem się odpowiedzi, jak można grać na New Connect grać na spadki? Nic nie otworzyli,nic nie dorzucili no chyba że akcji nowo ubranym, pracują w spółce 3 osoby, wystarczy czytać raporty, ONI NIC NIE ROBIĄ od lat, to tylko pozory działalności. Nominałem się nie sugerować, można go dowolnie kształtować przez sztuczki księgowe. Swoją drogą u naganiaczy straszną desperację widać, mielenie akcjami nic nie daje, więc szczekają na forum całymi dniami i to też nie przynosi efektu więc zaczęli omawiać transakcje, które tak naprawdę robią między sobą.
Rok temu pisaliście to samo - tuż przed rajdem ... GPW jest niestety w skrajnym niedoszacowaniu a ostatnie spadki nie mają żadnych podstaw. Nikt nie mówi o tym, że spółka powinna kosztować tyle co na początku... ale wycena na poziomie 5gr za akcje przy obecnych aktywach i wypracowanej marce to niekończący się śmiech i wewnętrzna irytacja. Owszem - w księgach i raportach można pisać co się podoba natomiast w najgorszym wypadku nawet w przypadku przejęcie to spółka jest skrajnie niedoszacowana rynkowo. Koniec dyskusji, pozdrawiam wasze sumienie... Macie zdrowie na to wieczne skamlanie... no ale pewnie za coś Wam płacą ;) pozdrawiam
Omka jesteś ograniczona? Ja mam tego kwita zapakowanego powyżej 20 gr i chętnie Ci odsprzedam cały mój pakiet tak żebym był na zero ;)
To Ty skamlesz ogólniki, ja podałem Ci dokładnie fakty które wynikają z mojego drązenia sprawy. Tak to wygląda dla inwestora z zewnątrz który nie ma dostępu bezpośrednio do spółki. Zbierałem informację dokoła i gdzie się dało. Jaki jest twój argument po za tym, że to rynek kształtuje cene (bo zgodze się ża za dwa tyg tu moze być 50 gr to w końcu NC) i że w raportaach moga sobie pisać co chcą?
A co powiesz na to ze kolega mający aptekę mówi mi że wszyscy się z tego produktu wycofują, wyparła ich ziajka, ma lepsza ofertę. Rozwijają linie emolliere, gdzie emolix miał być w połowie tamtego roku? Gdzie są mln na własną fabrykę (to akurat był poroniony pomysł od początku bo zlecanie produkcji jest tasze) co ostatni emisja obligacji (nie doszła penwie do skutku) wywalenie 3 mln akcji przez kronos w grudniu, najprawdopodobniej tylko po to zeby spłacic odsetki z obligacji, wypłaty i dla prezia na kolejną górkę.
Sklep działa 2 miesiące a nawet nie zeszło to co tam jest, a jest niewiele, profil na fb śpi, ludzie nie lakują, ni mówię że agonia ale pełna stagnacja. I to jest właśnie mało kolorowa sytuacja spółki, bo w kasie pusto, a zobowiązania rosną. Należności nie sciągają, bo tak wynika z raportów... skąd wezmą kase na kolejne odsetki, skąd na kolejne badania? Jak coś zmyśliłem prosze sprostuj, sam mam ich produkty są na prawdę dobre, ale marketing to u nich leży i kwiczy.
Nie zamierzam nikogo edukować na forum parkietu, odniosŁEM się jedynie do ciągłego skomlenia i obrońców czyjegoś kapitału... Tak jak zauważyłeś - tu równie dobrze może być 50gr/akcję... Gdyby giełda była racjonalna i przewidywalna każdy by inwestował... Inna sprawa - inwestowanie gdy już rośnie i kierunek jest oczywisty nie jest sztuką... Kończę dyskuję. Pozdrawiam i zysków życzę!
Omka skojarzyła mi się z Kobietą, najmocniej przepraszam za pomyłkę :) Spoko pozdrawiam, tylko szkoda że nie usłyszałem żadnego konstruktywnego argumentu, ku wzrostom :)
Wam do śmiechu nie będzie jak KNF jednym kopniakiem wywróci stoliczek na którym gracie ze sobą w 3 kubki i czekacie na leszcza. Zaraz ci co krzyczą najgłośniej rozejdą się w popłochu.
... nie słuchać golasów, lamenciarzy, naganiaczy, rychły koniec będzie ale z nimi. Wyjątkowo usilnie dzisiaj biadolą, pisałem Koniec z ponumerowanym, kowalem i innymi. 0,05gr nie do przebicia. Nie będzie kolejnej promocji jak to miało być. Sami się pozabijają o akcje ;))