Spółka może jest jaka jest, ale zobaczcie jak mało jest zleceń sprzedaży. Tu w przeciągu kilku dni nabiją kurs nie wiadomo jak wysoko. Już dzisiaj na pierwszym fixingu będzie ok +70%
Nie prawomocna, a z racji odwieszenia najprawdopodobniej złożyli już raport. A spółdzielnia nie decyduje o odwieszeniu. A ludzie pokroju kiszki nie wyłożą własną kasę na audyt, a na pewno nie sprzedając akcje za 0.6 gr
a kto wylozyl wg ciebie kase na audyt ? okolo 100 k ? spolka napewno nie, bo jest bankrutem, wszystkie aktywa sa w leasingu, a na polowce budynku ktory zostal sa hipoteki. musial ktos z ubranych wylozyc, a kto ma najwiekszy interes zeby mogl sprzedac akcje ? spoldzielnia, tylko spoldzielnia nie ma kasy, i zrobili niedawno kolejna emisje... juz wyemitowali laczenie 100 mln akcji za powietrze, nic nie wartych, nie wiem czy sa na gpw, czy tylko na papierze. ale z tych co sa na gpw, jak sprzedadza 100 k akcji lub wiecej to beda mieli na kolejne audyty, a tak to kolejnych raportow nie bedzie.
a do tego czasu beda szukac kogos kto ich sfinansuje, a jak ktos kupi... miejsce na gpw to dla siebie bedzie chcial nowe akcje po duzo nizszych cenach niz spoldzielnia. no chyba ze znajda naiwnego... ale patrzac jak buchaj sie okopal w takich interesach to raczej nikt nie popelni juz takiego bledu, zeby wylozyc kolejna kase na spolki ktore nic nie robia, a zarzad trzeba utrzymywac.
cala kase w mewie z emisji poszla na zarzad i odpisy. nawet na inwestycje nie starczylo heh
nie wypisuj głupot skoro nie masz wiedzy albo nie wprowadzaj w błąd. Nowa spółka polymetal nie jest powiązana z starą mewą, oprócz tego, że zajęła jej miejsce na parkiecie. cały interes mewy został sprzedany. sprzedano pozostałe aktywa. spółka polymetal chce zacząć z nową kartą, ale żeby wszystko wyprostować to trochę to trwa. polymetal ma zająć się inwestycjami związanym z górnictwem, wydobyciem, , głównie tymi nowymi wpisanymi w KRS. tak z całości komunikatów wynika. nie po to ktoś się trudził z przekształceniami żeby to spuścić do rynsztoka. a pieniądze są na działalność - w końcu spółka funkcjonuje. a pieniądze nie są ze sprzedaży akcji, bo nie miał kto upłynniać akcji skoro była zawieszona.
aktywa mewy sa nadal w bilansie, niktich nie sprzedal,tzn ich pasywa jak napisalem. leasing trzeba placic anie ma pieniedzy.
pieniedzy juz nie ma !!!! zobacz ostatni raport, nie zaplacili rat lesingowych ing
nie maja kasy na audyt !!!
po czym wnosisz ze spolka funkcjonuje? przychody sa generowane na fikcyjnych obligacjach jak i dochody, spolek na cyprze ktore nie istnieja, oprocz na papierze, odsetki powinny byc zaplacone juz rok temu.
z jakimi przeksztalceniami???, zmiana krs i nazwy to koszt 2 000 zl ... tyle zostalo zmienione, cos musza podac kielbase zeby ktos kupowal co zostalo im z pierwszej emisji i podali jakis wymysl polymetal, ladnie brzmi
akcje, dzisiaj ich nie uplynnia ale przez kolejne 3 lata ..... pomysl ... juz od odwieszenia przemielilo sie 25k akcji..., to jest kasa na jeden raport.
i nie pisz glupot, bez linkow i uzasadnienia, nie twierdz czegos z palca wyssanego.
kolego, kiedy był ostatni raport? upłynęło trochę czasu od tamtej pory. poczytaj prasę z biłgoraju. są tam wzmianki o sprzedaży całego interesu odzieżowego. a w leasingu były chyba budynek i maszyny. no ale pewnie twoim zdaniem wszystko sprzedali a leasing został.... może poczekaj na raporty zamiast siać panikę licząc na to, że wpadnie parę akcji za grosze - naganiaczu. Poza tym nie licz że puszczą jeszcze raz notowania na 6 gr. teraz pewnie będą wstrzymywać do raportów.
nie musieli wydawać komunikatu, bo nie przekraczało 10% majątku. ale co ja będę z tobą korespondował. piszesz że nie masz akcji i że nawet po 6 gr nie chcesz. TO PROSTE PYTANIE CO TU ROBISZ? a oczywiście przestrzegasz innych żeby nie wtopili. dzielisz się z innymi swoim cennym doświadczeniem i czasem. oczywiście za free.... jesteś jedyny w swoim rodzaju. takie osoby obrzydzają innym spółkę, aby tanio kupić. no ale ty oczywiście nie chcesz tych akcji nawet za darmo. proste pytanie po co to robisz?
a kup sobie caly worek tylko nie klam, kurs leci z 300 zl do 50 gr .... jak widzisz akcji w obiegujest 65 % czyli na dzis dzien jakies 70 mln przed resplitem, i to zostal yotrzymane za bezwartosciowe obligacje spolek z cypru. ktos ma te akcje i sa one za darmo, wiec jezeli ktos je sprzeda nawet za 1 zl to bedzie zarobiony... nie wazne ze spolka nie prowadzi dzialalnosci, ze nie ma w ogole aktywow, niewazne ze akcje posiadaja podmioty ktore chca z nich wyjsc.... powodzenia, kupcie sobie i po 5 gr, tylko gorzej jak spadnie na 1 gr... alby wyleci z gpw za miesiac, takie sa fakty, nie pisze nic nieprawdziwego
ani ja ani ty nie wiesz co zamierzają ci którzy mają akcje. być może mają jej słupy. czy będą wyrzucać na tych poziomach to wszystko zależy na ile akcje wyceni rynek i nie wiem na jakiej podstawie uważasz, że będą wywalać z 1 gr. każdy kto ma akcje chce wywalać za maksymalnie tyle na ile pozwala rynek. natomiast to co pisałem o sytuacji spółce to są informacje zaczerpnięte od ludzi lepiej poinformowanych. natomiast nie wiem co będzie z kursem. wiem jedynie, że nie po to ktoś robi porządki w spółce, żeby za miesiąc nie mieć nic z nią wspólnego, nie po to walczy o odwieszenie notowań, aby ponownie zawiesili je po miesiącu. na marginesie nawet do wywalania są potrzebne obroty, a do obrotów jest potrzebny wzrost kursu. tyle. natomiast ponawiam pytanie - czemu taki powżny inwestor jak ty traci swój cenny czas na zniechęcaniem innych do spółki skoro nie ma żadnej wiedzy opartej na faktach? z doświadczenia wiem, ze skoro są naganiacze na spadki to znaczy że są zainteresowani kupnem. ale oczywiście nie ty - tylko przestrzegasz aby nikt nie utopił...
Pewnie to jeden z tych naganiaczy, co chcieli przestraszyć i puścili akcje po 0.06 gr. A teraz wmawiają że to spółdzielnia puściła akcje na audyt, który de facto prawdopodobnie został już przeprowadzony. Nikogo nie przestraszycie, a akcje nie wrócą na 6 groszy, żeby wam się wyrównało.