• VIGO TEZ POLECANY NA ODBICIE W 016 Autor: ~SWISS [194.158.250.*]
    Dla oslody
    W Artykule /Relacji na STOCKWATSCH.PL o 15 malych i srednich na wzrosty w 016 jest rowniez VIGO.
    MUZYKA DLA MOICH ZWINIETYCH USZU.
    Barbarzynstwo zeby sprzedawac albo nie kupowac.
    Gdy reszta troszeczke tylko podniesie glowe tak naprawde z podniesiona glowa bedziemy chodzic my
    " KORESPONDENT NASZ SAM WIDZIAL
    JAK NIE ROBIAC TAJEMNICY
    PO ULICY W BIALY DZIEN,SZLI
    CHINCZYCY PRZODOWNICY CO IM WYDAWANO RYZ
    JA-CEK-BIEN  I WA-CEK-CZYZ"
    :))
  • Re: VIGO TEZ POLECANY NA ODBICIE W 016 Autor: ~happy [185.93.95.*]
    Czyżby rodzimi analitycy zaczęli dostrzegać nie tylko węgiel i kwaszone ogórki ?
  • Re: VIGO TEZ POLECANY NA ODBICIE W 016 Autor: ~swiss [194.158.250.*]
    Tutaj sprawa jest jasna.Sledzete gre od poczatku. Spojrzcie na arkusz. przeciez zaden palant o zdrowych zmyslach nie ustawia na S
    150 papiera po 228 gdy powyzej tego jest oferowanych po pare akcji.
    Musialby byc wybitnym kretynem poniewaz wystarczylobyustawic pare i pozwolic kursowi isc w gore.
    Jednym slowem ktos za wszelka cene chce trzymac do nastepnego komunikatu zanizony kurs.
    A odwaznych ,zeby tego facia sprawdzic oczywiscie nie ma.
    Ja go sprawdzal nie bede poniewaz mi sie nie oplaca .Kupilem o wiele taniej.
    Jestem pewien ,ze tu bedzie jazda. gdy to peknie.

• Re: VIGO TEZ POLECANY NA ODBICIE W 016 Autor: ~Swiss [84.227.206.*]
    Najpierw niestety:
    Po wczorajszym"optymizmie " na swiecie dzis w azji leje sie krew, a w cnbc dyskutuja czy mamy juz mocny rynek niedzwiedzia.
    Zykladen ,ze wystraszona gpw bedzie dzis znowu wystraszona.
    O Vigo zrobilo sie nagle glosno i do tej pory prawie niezauwazona spolka
    Pojawila sie w omowieniach roznych analitykow jako obiecujaca na nastepny rok/lata.
    Znowu w omowieniu atrakcyjnych eksporterow mowi sie Vigo ( na stockwach.pl np. wczoraj i dzisiaj).
    Wczoraj po zwyczajowej nieruchawce ktos pod koniec sesji kupowal po 216.
    Ktos oczywiscie tez po 216 sprzedawal.
    analitycy przygladaja sie i jak narazie nie ma sie do czego przyczepic.dywidenda,perspektywy,i wycena ok.280 jest b.pozytywna.
    Rynek niedzwiedzi ogolnie daje wszystkim popalic i ludzie sie poprostu wyprzedaja gdzie moga.
    Zobaczymy
    A tu cichutko   . Tymczasem po dluuuugim NIC walnelo 700 000 tys.zakupow.
    I odwieczna kwestia sie uaktualnia. Czy szklanka jest polpusta, czy polpelna ?
    Jedni powiedza ooooo ktos wywalil prawie 3000 papiera
    inni uuuu ktos wzial az 3000 .
    Jak myslicie ? polpusta czy polpelna?
  • Re: VIGO TEZ POLECANY NA ODBICIE W 016 Autor: ~Max [89.73.7.*]
    Miales racje swiss. OFE sporo podkupilo. Pi * Drzwi pod 10tys papiera, podejrzewam, ze te ustawki dzisiaj to znowu OFE, tylko od kogo? Nie widze, zeby ubylo glownym akcjonariuszom nawet o 1 akcje.
    jak sprawdzasz zmiany "stanu posiadania" najwiarygodniej?oczywiscie glowni gdyby opychali musieliby to zglosic.
    a FIZ ? nie wiem.
    Jest troche ludzi, ktorzy Maja ten papier po bardzo niskiej cenie albo prawie za darmo . Im by sie to oplacalo. A dlaczego, wdalszym ciagu twierdze ,ze wielu musi latac dziury powstale na krwawych poniedzialkach,piatkach itp.
    teoretycznie jezelinawet  Jakis indywidualny chcialby pakietowo to moglby.
    Gdybanie.
    Ja na wyluzowanie czytam sobie poprostu ostatnie deklaracje: ze juz ten nowy niuchacz brzydkiego powietrza na " dniach" jako nowy produkt wejdzie , no i jak podkreslaja do konca polrocza ( to niedaleko przeca) wdrozeniedo produkcji detektorow opartych o MBE tech.
    OO wlasnie kliknalem ich strone: 2 nowe infa:z dzisiaj :
    Beda na targach Photonics West 2016 16-18.02 w San Francisco z Boston Electronics
    i oddzielnie w pawilonie polskim.
    oprocz tego: zostali czlonkiem Mazowieckiego Klastra ICT.www.klasterict.pl
    moze to i nie cenotworcze  ale  zawszec to tworcze.(max my tu jak jakas 2 osobowa komisja nadzoru czuwamy na forum)
    Taaaa oboje czuwamy :) A co do zmiany akcjonariatu to po prostu monitoruje zmiany przez stooq.pl

W ogole pojawilo sie OFE Nordea z 27000 papiera a pozostale OFE Pekao i OFE Zlota Jesien - one w sumie dokupily ok 10000 papiera, wiec w sumie 37000 papierow do OFE poszlo. Natomiast wszyscy Ci ponad 5% nie zmienili stanu ani o 1 akcje, ale moze jeszcze nie sa aktualne dane, choc jak pojawilo sie OFE Nordea to powinien tez sie zmienic akcjonariat innych, a poki co sie nie zmienil.
  • Re: VIGO TEZ POLECANY NA ODBICIE W 016 Autor: ~Swiss [84.227.206.*]
    Zrodlo ze stooq znam. nie chce mi sie sprawdzac jak wyglada ustawowo obowiazek inormowania gdy nie przekroczy sie 5%.
    Mam wrazenie,ze te infa.pojawiaja sie z duzym opoznieniem.
    Mniejsza o to.Najwazniejszy jest fakt, ze grono to sie powieksza. OFE lubia dywdendowe, no i wyglada na to,ze zrobily sobie atrakcyjna cena wejscia.
    ogolnie teraz ,gdy wszyscy zastanawiaja sie nad ropa,wahaniami na Wall St. Wejscie po niskim kursie jest b.latwe.
    Raczej powodem do zmartwien, sa nierozstrzygniete tredy na Wall St.,w Chinach i Japonii.WIG sie nagle z tymi skorelowal i czeka na na rozstrzygniecia.
    Czyzby( po tym jak) Fundy juz sie nakupily .daly sobie spokoj z blokowaniem wzrostow?
    Nie widze ,zadnego batonika na S?
    Wyglada na to, ze przez ostatnie 1/2 roku to OFE cielo kurs po to zeby kupic papierow za jakies na oko 6M zlotych.
[x]
VIGOPHOTN 0,38% 532,00 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.