Cierpliwosc to podstawa. Cos dla "maluchow". Mnie nauka kosztowala ladnych pare dziesiatek tysiecy. Za kazdym razem jak juz nie wytrzymywalem cisnienia i srzedawalem na stracie to roslo po 50 - 100%. Spolka jest dobra i ma fajny produkt tylko gielda pikuje w dol. Nie ma bata. Nic teraz nie urosnie dopoki nie zmieni sie sentyment. A czy produkt wypali czy nie to i tak spekula do sierpnia podciagnie to co najmniej do 20 zl. Tego jestem pewien. Ja mam czas. Zreszta gielda to moja inwestycja a nie praca wiec nie bawie sie day tading. Ciezko ocenic jak teraz bedzie sie poruszala gielda bo w stanach niby jest ok tylko w chinach du... Mysle ze bedzie delikatnie opadajacy boczniak. Skoro stanom sie udalo wyjsc na prosta to chiny zrobia to w czym sa najlepsze.....Skopiuja to... Pozdro dla cierpliwych
A moja praca to wlasnie gielda i jezeli sadzisz ze Chiny sie "odbija" to jestes w ogromnym bledzie bo jeszcze nie zaczely dobrze spadac. Przypominam ze najwieksi gracze maja tam wciaz zamrozony kapital przez wladze. Jak im sie uda go wypompowac to spadki beda liczone w dziesiatkach procentow przez kilka sesji. USA rozdaje karty na calym swiecie, tego sie nie da po prostu "skopiowac".
Nie ma to wiekszego znaczenia czy Chiny sie odbija czy nie. Wartosc Brastera ustali sie dopiero za dluzszy czas i raczej nie zalezy w zaden sposob od sytuacji w Chinach. Moze nawet spadna koszty produkcji w razie recesji w ChRL.;-)
Chyba ze rozni szmaciarze beda straszyc klientow i ci posprzedaja co maja...
O tym, ze na polskiej gieldzie inwestuja glownie matoly dobrze swiadczy spadek MDG gdy poleciala gielda w Chinach. Firma zarejestrowana w Polsce, sprzedaje chyba wylacznie w USA, a akcje spadly na wiesc z Chin. Widzi ktos tu logike?
Dnia 2016-01-15 o godz. 16:52 ~Spokoloko napisał(a): > Dziwna logika. Ale kazdy niech sobie analizuje jak chce. Nie wiem czemu uwazasz ze chiny maja porzadnie spadac.
Dla mnie BARDZO dziwna logika to Ci co sobie analizuja jak chca kiedy ewidentnie Chiny beda spadac a razem z nimi papiery w krajach 3go swiata (emerging market) jakim jest PL
akurat po nim nic innego sie nie spodziewałem a co do Brasterka to musimy poczekac jeszcze troche , wszak mamy 2016 rok pamietajcie a w tym roku sa wszystkie rozstrzygniecia