• Orco Giełda w Luksemburgu Autor: ~STACHU [37.47.147.*]
    Kto wie jakie biuro maklerskie może handlować na giełdzie w Luksemburgu. Czy zostając z akcjami będzie je można sprzedać w przyszłości?
  • ORCO zostaje na GPW Autor: ~realetatek [46.113.179.*]
    Będziesz mógł normalnie handlować na GPW. Spółka zostaje na naszej giełdzie.
    Paryż to zabieg specjalny, niektórym to nie pasowało żeby tam być i dlatego się dogadali i zdejmują.
    Po ostatnich komunikatach, otoczeniu i wiadomościach z branży widać, że sytuacja jest prawie wyśmienita dlatego komuś bardzo zależy żeby też kupić akcje w Polsce tanio.
  • Re: ORCO zostaje na GPW Autor: ~fifi [62.233.177.*]
    Wyśmienita? W porównaniu z czym? Przeciez to trup. Ja sie dziwie, że GPW jeszcze tego nie zdjęła z parkietu.
  • Re: ORCO zostaje na GPW Autor: ~realetatek [46.113.20.*]
    No nie trzeba być alfą i omegą, żeby to wiedzieć.
    1. Różne fundusze i branżowi kręcą się wokół kupowania aktywów nieruchomościowych, bądź spółek. W kręgach branżowych aż gorąco w tych tematach. Pewnie jakiś Griffin albo inny podobny zaproponuje dobrą ceną, min. 0.5 WK. Ale to bezwzględne min.
    2. Chciałbym być takim trupem i mieć takie aktywa :)
    3. Najgorsze już dawno za. M.in. długi restruktur. itd.
    4. Potencjał pozostały do wyciśnięcia jeśli plan/strategia będzie realizowana.
    itd. itp.

Oczywiście, żebyś nie zrozumiał mnie żle. Nie mówię o cenie za akcję 10zł. To długo jeszcze tak nie będzie. Ale godziwa wartość to ok. 3zł. Także bardzo niedowartościowana jest spółka. Zorientowani w temacie i branży to wiedzą i kumulują.
  • Re: ORCO zostaje na GPW Autor: ~realetatek [46.113.20.*]
    Podsumowując, mamy jeszcze przed sobą sporo czasu na GPW, strategia będzie realizowana, krystalizacja tego co ciążyło do tej pory, finanse itd., kurs zatem będzie zdecydowanie wyżej i wtedy jakieś mocniejsze przejęcie. Ale przygotowania i podpytki,analizy już wcześniej będą trwały / trwają. Może uprzednio ktoś ze zbierających i akumulujących się ujawni z 5-10%
  • Re: ORCO zostaje na GPW Autor: ~fifi [159.205.51.*]
    No sory, ale mówiąc o aktywach chyba nie wierzysz, ze wartosc ksiegowa wydmuszki to kilkaset milionów zł? Raczej 1-2 mln zł czyli koszt wejscia na GPW tylnymi drzwiami. Firma nie jest niedowartościowana. Jest przynajmniej kilkasetkrotnie przewartościowana. Zresztą marka ORCO jest całkowicie spalona. To synonim przekrętu. Nikt o zdrowych zmysłach nie kupi mieszkania czy biura w trakcie budowy od dewelopera ktory ma w nazwie orco albo ma cos wspolnego z orco.
  • Re: ORCO zostaje na GPW Autor: ~realetatek [46.113.81.*]
    Pogadamy niedługo. Tylko wróć tutaj :)
    Tymczasem jak chcesz popisać wyimaginowanych niestworzonych złych rzeczy to śmiało, może kogoś to zniechęci jeszcze i odda akcje Tobie. A przy okazji może i inni skorzystają, w tym ja :)
    Aczkolwiek coraz ciężej się odbiera już.

• Re: ORCO zostaje na GPW Autor: ~fifi [62.233.177.*]
    to ze cena skoczy 50 czy 500% nie zmienia faktu ze firma nadal nic nie jest warta. i mówiąc nic mam na myśli NIC. to klasyczny handel zapachem lasu. ostatni gasi swiatło. widac wielu amatorów łatwej kasy sie tu pojawilo. to dobrze, przeynajmniej ci co zostali ubrani w tryliony akcji mogą je w koncu opchnąć z mniejszą stratą.
  • Re: ORCO zostaje na GPW Autor: ~realetatek [46.113.158.*]
    Wiesz, nawet jeśli dla Ciebie nic (bo tak jak pisałem powyżej piszesz tak bo pewnie chciałeś kupić możliwie najwięcej nisko) to zarobek jak piszesz "za to nic" 500% jest duży :)) Chyba, że dla ciebie wykręcenie 500% to bułka z masłem i codzienność. Wówczas gratuluję. Mnie bardzo rzadko udaje się takie wyniki wykręcić.

Zamiast się denerwować, że pociąg ci odjeżdża podejmij męską decyzję. Chciałbym zawsze za nic zarabiać 500% :)

Czytaj z uwagą co pisałem powyżej.

[x]
ORCOGROUP 0,00% 4,02 2026-04-01 14:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.