AT, zagtzane wskazniki i szybki dolot do lini. Wg mnie to poki vo powod. A swoja droga sporo uroslo w pol roku. Chcielibyscie aby roslo do nieba bez korekty? Ten mega obrot kila dni temu...hmm
to prawda ale podatek zapłaca od całości dlatego że bizness kieowany jest z Polski w Niemczech jest tylko biuro telefoniczne ale siedziba jest w bydgoszczy, a podatek nie ogranicza terytrium oddziaływania sklepu tylko miejsce prowadzenia działalności.
Podatek od obrotu rzędu 0.1-0.2 % ma być. Dla oponeo jeśli przyjąć przychody w kraju rzędu 200 mln to podatek będzie w granicach 0.2-0.4 mln. Tragedii nie ma.
Isiderzy wiedzieli jaki będzie Raport o przychodach w grudniu i od początku sesji wywalali. Ciekawe czy wykażą sprzedaż akcji, czy robili to przez słupy.
a ja dzisiaj wszedłem. Obserwuję spółkę kilka miesięcy i to dobry moment. będę podkupował na korektach. Jak zobaczyłem jednego dnia -17 to pierwsze pytanie było: co się stało ??? hah. Nic się nie stało! Sądzę, że za rok będziemy pod 40 zł i tego będę się trzymał :).
myślicie, że chłopaki sobie nie poradzą w nowej sytuacji? Podatek podatkiem (o zgrozo!) ale model biznesowy pozostaje dobry, i tak działają na wielu rynkach zagranicznych, może się przerejestrują? Co myślicie?
nie opłaca sie przerejestrowywać to dobry model telefony są połączone z centralą w polsce i tam obsługiwane to daje bardzo wiele oszczędności tj zarabiają na tych rynkach przy zerowym wkładzie.
Podatek niestety dotknie wielu i obniży lekko zyski. Mam też vistulę i tam też debata co to Panie pis nie narobił. A no mamy demokrację i trza cierpieć za głos ludu. Zgadzam się z kas. Model biznesowy i rozwój jest świetny więc sobie poradzą.
Z tym podatkiem wcale jeszcze nie przesądzone. Podobno internetowe sklepy zagraniczne mają tez go zapłacić poprzez firmy kurierskie - co za pomysł? Ciekawe czy w przyszłości opodatkują drony? Problemem jest jednak w Polsce stare, konserwatywne myślenie. Miast inwestować w nowoczesność to wrzuca się wszystko do jednego kubła i zabiera dziesięcinę. Szkoda, bo Polacy mają szansę pokazać Światu, ze potrafią. Oponeo jest tutaj znakomitym przykładem / rownież Ccc, inPost o CDred nie wspominając/. PiS miął wyrównać szanse naszego biznesu z Zachodnim, a wyszło jak zwykle pokracznie