• usd/pln na dziennym Autor: ~szuler [91.239.168.*]
    jeszcze ma miejsce do wzrostów - wskażniki
    eur/pln też
    usd/eur 1.05......
  • Re: usd/pln na dziennym Autor: ~szuler [91.239.168.*]
    ale dywergencję mamy - jak na razie
  • Re: usd/pln na dziennym Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    PRZY TAKIM EDKU jakby tyle poszlo TO 10 GROSZY DOLAR WYZEJ niz dzis
  • Re: usd/pln na dziennym Autor: ~szuler [91.239.168.*]
    wiem.

kto wie czy jutro nie pierdzielną interwencji
  • Re: usd/pln na dziennym Autor: ~bax [31.179.22.*]
    pisalem w swym watku trzeba wyrazna kontrolke wlaczac jesli dopiero jutro mozesz
    interw sprzedaz oblig przewaznie ok 12 godz
  • Re: usd/pln na dziennym Autor: ~hx [83.26.34.*]
    Jeśli szczyt był o 12 . małe R na walutach
  • Re: usd/pln na dziennym Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    wg mnie szczyt mial byc 4.03/4 (pisalam o tym) i tyle zrobil dolar 
    to chyba max - jedyne co moze to zmienic to raport ADP (super dobry) - max zasieg wtedy 4.16, ktorego dolar nie zrobi - sadze ze zatrzyma sie najwyzej na 4.11/12
  • Re: usd/pln na dziennym Autor: ~uczniak [91.146.214.*]
    A kiedy ten raport będzie publikowany? Dzięki
    14:15 w kalendarium chyba kazdym - to wazne dane

• Re: usd/pln na dziennym Autor: ~uczniak [91.146.214.*]
    Raport okazał się lepszy od oczekiwań , czekamy na reakcję 4,04 już było
    b. dobry ADP - nawet on nic nie zmienil - wyglada na to ze moze byc juz koniec wzrostu usdpln - mocno edka w gore ciagna/trzymaja przed spadkiem
    troche dzis jeszcze danych jest ...
  • uczniak Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    http://bossafx.pl/fx/analizy/kalendarium/
    masz kalendarz
    szczyt moga bis tylko angole bo nasz rynek spi dzis moze jeszcze tym razem nie maja na to ochoty bo inaczej juz by rozjechali te 4,06
  • Re: uczniak Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    maja czas koncza sporo pozniej i to zalezy od edka a on sie nie kwapi na te 107 dzis isc moze hameryka go ruszy
  • Re: uczniak do baxa Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    tylko ze reakcja edka na ADP nie jest normalna - powinien spasc, a on sie kreci wokol tych samych poziomow caly czas - na co wiec czekaja ? trzymaja go narazie przed spadkiem tylko dlaczego albo po co ?
  • Re: uczniak Autor: ~uczniak [91.146.214.*]
    Dzięki za podanie strony widzę że na dziś sporo danych , rzeczywiście na dziś chyba koniec wzrostów chyba że jeszcze wieczorem ustanowia nowy szczyt
  • Re: uczniak Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    niby to tylko minutki, ale czasem jest reakcja
    o 16-tej sa wazne tez
  • STELL Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    musi byc za duzo esek na edku dlatego kombinuja jak to rozladowac
    nie moga wszyscy zarabiac ja gram bardzo krotkie tylko
  • Re: STELL Autor: ~uczniak [91.146.214.*]
    Ciągle batalia wokół 1,0750 na edku, przepychanki raz w lewo raz w prawo
  • Re: STELL Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    ja trzymam Ske na edku konsekwentnie - czekam na cel - sa szanse na dzis, bo sporo danych
  • Re: STELL Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    te z gory ske trzymam ale w pewnym momenie mialem ich juz 4
    i skrocilem bo nie podoba mi sie to
    dolcy wiekszosc tez dzis sprzedalem z tym ze ja na grosz 2 to odkupie wiec luzik
    na sprzedaz wyzej 406 troszke zostawilem he he he
  • Re: STELL Autor: ~uczniak [91.146.214.*]
    jak zostawiłeś z nadzieją na 4,06 do sprzedania to czekam spokojnie może nie dziś ale jutro czemu nie ?
  • ucz Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    sam widzisz maly ruch w dol na edku i moga te 4.06 pukac ustawilem zlecenie na oczek na sprzedaj i nie mysle za duzo
    zlotowki na odkup mam takze luzik wiadomo kazdy by tak chcial wszystko po dobrej cenie ale to tak lekko nie ma 
    odkupowalem w tym roku juz pol grosza wyzej to co sprzedalem taki to biznes
  • Re: ucz Autor: ~uczniak [91.146.214.*]
    tak lekko nie ma , to prawa ale z tego co piszesz to u Ciebie ciągły ruch - obrót , obrót i jeszcze raz obrót a to robi kasę, raz więcej raz mniej i tak powinno być.Ja gram tylko na realu więc rzadziej z uwagi na spread
  • dolarki, dollars Autor: ~dolarek [79.69.70.*]
    uważam, że chwilowo to może być nie tylko te ok 4,06 (wg mnie mogli by wyciągnąć na ok 4,078 - 4,08)
    z drugiej strony choć na edku 1,076-7 to mocny opór, to jednak trzeba być ostrożnym bo coprawda tylko na 15 min ale jednakmamy dość mocną dywergencję i wybicie poziomu 1,077 (max 1,08) mogłoby tymczasowo podciągnąć kurs na 1,082-3
    pozdro
  • Re: dolarki, dollars Autor: ~JP [78.8.101.*]
    no, za wczesnie sprzedalem :( czekamy teraz na odkup...
  • Re: ucz Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    sprzedalem po 405 nie wytrzymalem nerwowo no coz martwic sie zaczne pewnie jutro jak zobacze kurs
  • Re: ucz Autor: ~szuler [91.239.168.*]
    gdybym miał dostep, zrobiłbym to samo - real

z rana sprzedaje, nie ważne po jakiej cenie
  • Re: ucz Autor: mefisto663 [79.188.187.*]
    Pytanie nasuwa sie samo za ile myslisz teraz kupic?
  • Re: ucz Autor: ~JP [78.8.101.*]
    Jak real zakup to trza poczekac na wieksza korekte a przynajmniej ponizej 4.0 bo powyzej to ruska ruletka.
    Na obecny okres CHF chyba najbezpieczniejszy...
  • Re: ucz Autor: ~szuler [91.239.168.*]
    będę myślał jak sprzedam.

a może wyżej odkupie niż sprzedałem? JEST TAKA MOŻLIWOŚĆ
  • fed minutki Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    no to juz wiadomo pod co ten kurs na edku dzis tak uporczywie podtrzymywali artysci
    ale mysle ze wiekszosc ich wyczula
  • Re: fed minutki Autor: ~Waldemar [89.161.80.*]
    Do: JP, szuler
    Zobaczymy co przyniesie w nocy Azja. Prognoza na Edwardzie wskazywałaby, że może jeszcze pójść w dół do ok. 1,055-1,06. Moim zdaniem jeżeli/ jeszcze raz podkreślam jeżeli/ Edward pójdzie w dół to papier pójdzie do max. 4,12-4,14 / dziś grał Londyn i NY, jutro na rynek wracają krajowi/. Ja uważam, że $ wybił podwójny szczyt, są dywergencje, od sześciu dni cały czas bez większej korekty rośnie/ euro od 5-ciu/ więc czas sie ewakuować. Decydującym czynnikiem jest fakt, że ja już ZAROBIŁEM ponad 12 punktów/ na ten moment/ wiec jutro z rana sprzedaję. Uważam też, że Edward zawraca ale czy to tylko lokalna korekta czy początek krótkoterminowego zwrotu to nie wiem. Wszystko, a kupiłem za lekko ponad 3 stówki, jutro rano sprzedaję. Do dna.
    Kiedyś Bax napisał, że zarabia się nie w momencie sprzedaży tylko w momencie odkupu. I to jest prawda. Na jakim poziomie odkupujemy? Ja gram, oczywiście w realu, i dawno takich dobrych czasów nie pamiętam. Co kupisz zawsze zarabiasz. Trwa to juz trochę za długo. Sprzedaję jutro i poluję na 3,82. Może niżej?
  • wald Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    napisalem w prognozie w innym info-----co powinno byc potrzebne wyjscie tak choc na 4.085
    potem bedzie wg zasad 4 duza i poki tego wyjscia nie zrobia moze byc takie skubanie na 2-3 no ok gora 5 groszy-7
    szczyt byl na 4,0586???????? dalej nie ruszomy
    mozna to jedynie potraktowac jako po2ny szczyt
    23fb czyli ok 4zeta poki broni to dalej rynek wyraznie wzrostowy
    ponial ?
  • Re: wald Autor: ~bx [31.179.22.*]
    przy tych poziomach 1szy odkup robie juz na ok 3 gr ale jak cos nie tak to mam wlaczone slke i trace 1gr najwyzej przewaznie pol grosza
  • Re: wald Autor: ~Waldemar [89.161.80.*]
    Do BAX
    Strasznie ciężko się Ciebie czyta. Język jest trudny i dla osób spoza forexu całkowicie niezrozumiały. Oczywiście 23% zniesienie Fibo broni trendu ale przy grze w realu/ wielkość zaangażowanych środków przy zakupach jednorazowych, perspektywa zysku, spread, warunki zakupu i sprzedaży/ ma ono jednak inne znaczenie. Dobrej nocy.
  • Re: wald Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    ok to tak krocej bo tez kupuje dolce realnie zakupy odkup to 5-10 groszy minimum spadku a najlepiej z 15
  • Re: wald Autor: ~hx [83.26.34.*]
    Bax dobrze czuje nie wybicie szczytu to zła wiadomość możemy nie zobaczyć poniżej 3,9 juz .Miłej Nocki