wg mnie szczyt mial byc 4.03/4 (pisalam o tym) i tyle zrobil dolar to chyba max - jedyne co moze to zmienic to raport ADP (super dobry) - max zasieg wtedy 4.16, ktorego dolar nie zrobi - sadze ze zatrzyma sie najwyzej na 4.11/12
b. dobry ADP - nawet on nic nie zmienil - wyglada na to ze moze byc juz koniec wzrostu usdpln - mocno edka w gore ciagna/trzymaja przed spadkiem troche dzis jeszcze danych jest ...
http://bossafx.pl/fx/analizy/kalendarium/ masz kalendarz szczyt moga bis tylko angole bo nasz rynek spi dzis moze jeszcze tym razem nie maja na to ochoty bo inaczej juz by rozjechali te 4,06
tylko ze reakcja edka na ADP nie jest normalna - powinien spasc, a on sie kreci wokol tych samych poziomow caly czas - na co wiec czekaja ? trzymaja go narazie przed spadkiem tylko dlaczego albo po co ?
te z gory ske trzymam ale w pewnym momenie mialem ich juz 4 i skrocilem bo nie podoba mi sie to dolcy wiekszosc tez dzis sprzedalem z tym ze ja na grosz 2 to odkupie wiec luzik na sprzedaz wyzej 406 troszke zostawilem he he he
sam widzisz maly ruch w dol na edku i moga te 4.06 pukac ustawilem zlecenie na oczek na sprzedaj i nie mysle za duzo zlotowki na odkup mam takze luzik wiadomo kazdy by tak chcial wszystko po dobrej cenie ale to tak lekko nie ma odkupowalem w tym roku juz pol grosza wyzej to co sprzedalem taki to biznes
tak lekko nie ma , to prawa ale z tego co piszesz to u Ciebie ciągły ruch - obrót , obrót i jeszcze raz obrót a to robi kasę, raz więcej raz mniej i tak powinno być.Ja gram tylko na realu więc rzadziej z uwagi na spread
uważam, że chwilowo to może być nie tylko te ok 4,06 (wg mnie mogli by wyciągnąć na ok 4,078 - 4,08) z drugiej strony choć na edku 1,076-7 to mocny opór, to jednak trzeba być ostrożnym bo coprawda tylko na 15 min ale jednakmamy dość mocną dywergencję i wybicie poziomu 1,077 (max 1,08) mogłoby tymczasowo podciągnąć kurs na 1,082-3 pozdro
Jak real zakup to trza poczekac na wieksza korekte a przynajmniej ponizej 4.0 bo powyzej to ruska ruletka. Na obecny okres CHF chyba najbezpieczniejszy...
Do: JP, szuler Zobaczymy co przyniesie w nocy Azja. Prognoza na Edwardzie wskazywałaby, że może jeszcze pójść w dół do ok. 1,055-1,06. Moim zdaniem jeżeli/ jeszcze raz podkreślam jeżeli/ Edward pójdzie w dół to papier pójdzie do max. 4,12-4,14 / dziś grał Londyn i NY, jutro na rynek wracają krajowi/. Ja uważam, że $ wybił podwójny szczyt, są dywergencje, od sześciu dni cały czas bez większej korekty rośnie/ euro od 5-ciu/ więc czas sie ewakuować. Decydującym czynnikiem jest fakt, że ja już ZAROBIŁEM ponad 12 punktów/ na ten moment/ wiec jutro z rana sprzedaję. Uważam też, że Edward zawraca ale czy to tylko lokalna korekta czy początek krótkoterminowego zwrotu to nie wiem. Wszystko, a kupiłem za lekko ponad 3 stówki, jutro rano sprzedaję. Do dna. Kiedyś Bax napisał, że zarabia się nie w momencie sprzedaży tylko w momencie odkupu. I to jest prawda. Na jakim poziomie odkupujemy? Ja gram, oczywiście w realu, i dawno takich dobrych czasów nie pamiętam. Co kupisz zawsze zarabiasz. Trwa to juz trochę za długo. Sprzedaję jutro i poluję na 3,82. Może niżej?
napisalem w prognozie w innym info-----co powinno byc potrzebne wyjscie tak choc na 4.085 potem bedzie wg zasad 4 duza i poki tego wyjscia nie zrobia moze byc takie skubanie na 2-3 no ok gora 5 groszy-7 szczyt byl na 4,0586???????? dalej nie ruszomy mozna to jedynie potraktowac jako po2ny szczyt 23fb czyli ok 4zeta poki broni to dalej rynek wyraznie wzrostowy ponial ?
Do BAX Strasznie ciężko się Ciebie czyta. Język jest trudny i dla osób spoza forexu całkowicie niezrozumiały. Oczywiście 23% zniesienie Fibo broni trendu ale przy grze w realu/ wielkość zaangażowanych środków przy zakupach jednorazowych, perspektywa zysku, spread, warunki zakupu i sprzedaży/ ma ono jednak inne znaczenie. Dobrej nocy.