• Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~Sandokan [37.47.54.*]
    Spółka zalicza historyczne doły. Trudno powiedzieć dlaczego.

Najpierw wyczyścili efekty radosnej działalności Abbey House
    poprzez pozbycie się zapasów "dzieł sztuki" i innych pozostałości.
    Kilkakrotnie podnoszono kapitał poprzez emisje opłacane gotówką
    aby pokryć straty. Nie liczyłem dokładnie ale było tego chyba 25
    albo 30 mln zł. Cena emisyjna wynosiła 2 zł.

Nabyli i przemodelowali Art News. Potem do akcjonariatu wszedł 
    miliarder z Ameryki poprzez aport swoich tytułów. Akcje za aport
    obejmował po 2 zł. Oprócz aportu odkupił 6.4 mln akcji od jednego
    z udziałowców za 3.4 mln USD co daje około 2 zł za akcję.
    Dodatkowo podniesiono kapitał emitując 3.4 mln akcji po 2.69 zł
    opłacone gotówką.
    Z komunikatów wynika, że emitują, wykupują i obsługują obligacje.

Powyższe to kiepski sposób na robienie przekrętów. Przynajmniej
    mam taką nadzieję.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~re [95.160.212.*]
    Spokój, cisza.
    Tu da się zarobić dużo tylko czasu potrzeba.
    ten rok bedzie należał do nas.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~Jacek [37.128.10.*]
    Oooo a cóż to takiego sie dzisiaj stało ze ktoś polizał 1,10 ? No jestem w szoku. do końca sesji pewnie juz z niego wyjdę jak zobaczę 0,8xxx może hahaha
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~Jacek [87.205.255.*]
    ..... jak nie po 0,87 to może po 0,90 ktoś coś odda . Chociaż troszkę. Podziwiam za cierpliwość zbieracza.
    Powoli się rusza lokomotywa .
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~Jacek [87.205.253.*]
    Jak stany na czerwono , za kilka dni znowu chiny dadza raport to kurs juz chyba zleci do tych 50 groni. Kazdy pretekst do pogłebienia notowań jest dobry. dzisiaj pewnie nastepna odsłona kabaretu z kursem akcji. Nudne to już. Ale ktoś ma cierpliwość z tym odbieraniem - podziwiam. No chyba nikt normalny nie sprzedaje po tych cenach. Widac to zreszta na arkuszach zlecen. Dokładanie i zdejmowanie i tak w kólko.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~ojoj [78.10.219.*]
    Naiwnych nie sieją, sami oddają.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~Adam [91.145.139.*]
    Kupiłem po 1,62 zł
    Uważając to za ciekawą inwestycję, która w przyzłości może dać niezły zysk.
    Znając realia świata giełd wziąłem jednak pod uwage możliwośc, że najpierw może byc dołowanie.
    Dlatego nabyłem tylko 1000 akcji.
    Nabyłem, by mieć tę spólkę w portfelu.
    No i mam.

Nieraz widziałem takie sytuacje, gdy spada to co powinno rosnąć. Zanim zacznie się wzrost.

Pozdrawiam akcjonariuszy i kandydatów na akcjonariuszy

• Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~Jacek [81.219.112.*]
    Rece dzisiaj opadają co tu się wyrabia z tym papierem. Większość oddała ze stratą rozumiem ?
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~RE [95.160.212.*]
    szok
    co tu jest grane ??
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~Jacek [83.238.154.*]
    Szok to mało powiedziane. sam sie zastanawiam o cu tu chodzi z tym zbijaniem kursu. Przeciez to jest nienormalne.Jest tu jakiś madry zeby to wytłumaczyć ? Zarząd milczy jak zaklęty. Słowa wyjaśnienia czy uspokojenia akcjonariuszy. Dziadowie w białych kołnierzykach. Nie wiem czy to ma cos wspólnego z zamiarem wprowadzenia na giełdę niemiecką. Pytanie kto to oddaje. Ilości śmieszne ale przy takich obrotach co tu są to można faktycznie z kursem robić co sie tylko podoba. Gra na wymęczenie. Niech próbują dalej ja to i tak wytrzymam bo dalej wierze w potencjał do zysków. Inni bywalcy forum chyba juz sie pożegnali z papierem. Nie wytrzymali presji chyba. Mało cos tu nas.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~ojoj [78.11.216.*]
    A ja pojmuję. Przekładajcie sobie i bawcie się tak długo ile chcecie ???
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~Jacek [159.205.231.*]
    cd pajacowania na walorze. Czas i cierpliwość.
    I własnie tego nie pojmuję. Miliarderzy zakichani :)
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~Jacek [84.40.215.*]
    ......... po 0,68 zł kupno ??? to już nawet do kabaretu się nie nadaje. szkoda że nie po 0,30 groszy czy 0,10. No nie , no po tyle to przecież dostali to juz przesadziłem, przepraszam. Z drugiej strony kiedy sie komuś znudzi handlowac z samym z sobą na tych poziomach ? Nudne to już jest.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~ojoj [78.11.216.*]
    Jacku - ciągle piszesz o akcjach nabytych po 0,10zł. Podaj link albo konkretną podstawę kto, kiedy i od kogo kupił po 0,10zł (tylko nie utożsamiaj tego z ceną nominalną, bo 0,10zł to cena nominalna WSZYSTKICH akcji). Pozdrawiam !
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~Jacek [84.40.214.*]
    Jacku - ciągle piszesz o akcjach nabytych po 0,10zł. Podaj link albo konkretną podstawę kto, kiedy i od kogo kupił po 0,10zł (tylko nie utożsamiaj tego z ceną nominalną, bo 0,10zł to cena nominalna WSZYSTKICH akcji). Pozdrawiam !

Kilka podmiotów nabyło po tej cenie nominalnej ale to w niczym nie przeszkadza ze mogli objąć je własnie po 0,10 zł. Zakup papieru o tej wartości nominalnej nie wyklucza tego że wartośc tych akcji moze być pokryta wkładem pienięznym nie niższym od tej wartości. czyli moze to być równowartość ceny nominalnej. Oczywiście to tylko moje domysły i spekulacje. Ale jest to prawnie możliwe. Patrzac co sie dzieje z kursem mozna odnieśc własnie takie wrazanie. Kupili po 0,10 to i tak sa zarobieni jeszcze po obecnym kursie. Pozdro :)
    Kupno akcji - cena za jedną akcję wyniosła 84 gr.poza rynkiem. Ato co nie mógł kupić normalnie:) tylko na podstawie umowy cywilno prawnej. Co tu się dzieje ?
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~ojoj [195.8.97.*]

>
    > Kilka podmiotów nabyło po tej cenie nominalnej ale to w niczym nie przeszkadza ze mogli objąć je własnie po 0,10 zł. Zakup papieru o tej wartości nominalnej nie wyklucza tego że wartośc tych akcji moze być pokryta wkładem pienięznym nie niższym od tej wartości. czyli moze to być równowartość ceny nominalnej. Oczywiście to tylko moje domysły i spekulacje. Ale jest to prawnie możliwe. Patrzac co sie dzieje z kursem mozna odnieśc własnie takie wrazanie. Kupili po 0,10 to i tak sa zarobieni jeszcze po obecnym kursie. Pozdro :)

-Jacku po tym co napisałeś, to ja już też niczego nie pojmuję.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~Jacek [159.205.191.*]
    Jeszcze trochę i trzeba będzie "dorabiać" dodatkowe wartości na wskaźnikach dla firmy hehe, żenady cd. dzisiaj. Ktoś kupuje pod stołem, ktoś to sprzedaje, jednym słowem WIELKA tajemnica. A póki co to dymani jesteśmy my - zwykli akcjonariusze.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~ojoj [78.11.211.*]
    Dnia 2016-01-05 o godz. 20:50 ~Sandokan napisał(a):
    > Spółka zalicza historyczne doły. Trudno powiedzieć dlaczego.
    >
    > Najpierw wyczyścili efekty radosnej działalności Abbey House
    > poprzez pozbycie się zapasów "dzieł sztuki" i innych pozostałości.
    > Kilkakrotnie podnoszono kapitał poprzez emisje opłacane gotówką
    > aby pokryć straty. Nie liczyłem dokładnie ale było tego chyba 25
    > albo 30 mln zł. Cena emisyjna wynosiła 2 zł.
    >
    > Nabyli i przemodelowali Art News. Potem do akcjonariatu wszedł 
    > miliarder z Ameryki poprzez aport swoich tytułów. Akcje za aport
    > obejmował po 2 zł. Oprócz aportu odkupił 6.4 mln akcji od jednego
    > z udziałowców za 3.4 mln USD co daje około 2 zł za akcję.
    > Dodatkowo podniesiono kapitał emitując 3.4 mln akcji po 2.69 zł
    > opłacone gotówką.
    > Z komunikatów wynika, że emitują, wykupują i obsługują obligacje.
    >
    > Powyższe to kiepski sposób na robienie przekrętów. Przynajmniej
    > mam taką nadzieję.

• Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~jekyll [159.205.191.*]
    Coś się zadziało w spółce, chętny na papierek sie znalazł ? oby to się wreszcie ruszyło.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~jekyll [159.205.215.*]
    No tak , z dużej chmury mały deszcz. A zapowiadała sie od wczoraj niezła burza z piorunami po 0,93 a tu zwykła mżawka dzisiaj na walorze. Znowu marazm.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~iryd [78.11.244.*]
    Ponad 3 tysiące do oddania po cenie siedmiokrotnie wyższej niż to sobie wymarzył Tober i to natychmiast bez żadnych ceregieli.
    A jednak delikatna próba zbierania w zakresie 0,70 - 0,75 ??? .
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~jekyll [77.253.88.*]
    No coś jest na rzeczy chyba.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~jekyll [87.205.192.*]
    Kolejny fałszywy alarm. Coś się ruszyło i zaraz stanęło. Czyli "po staremu". po co to jest w ogóle notowane jak tym sie praktycznie nie handluje.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~jekyll [37.128.12.*]
    kolejny zdesperowany oddał po 0,69. tak, tak, jak brakuje na podatek do US to i za grosze sie odda papier. Cierpliwy poczeka i zbierze po taniości.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~ojoj [78.11.244.*]
    Gościu, który oddałeś 100 akcji za CAŁE 68zł (minus prowizja) o godzinie 10:33,pytam które jest Twoje następne zlecenie KUPNA (po 0,65zł czy po 0,64zł) a może jedno i drugie???
    Jeżeli faktycznie tak byłoby, bo nie jest pewne, że tak jest, to ja osobiście gratuluję sprytnej metody gry na giełdzie.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~jekyll [84.40.230.*]
    Dopóki nie usłyszymy pozytywnych komunikatów ze strony spółki to notowania tak będą właśnie wyglądały. Czyli "dziadowania" na walorze cd. Nie ma odbicia bo niby i pod co ? Mieszają tylko w składach osobowych i żadnych innych wieści przekładających się na chęć zakupu.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~jekyll [78.10.120.*]
    Zabawy w "ciuciubabkę" ciąg dalszy. Akcje wystawiane i zdejmowane. Nie poszło po 0,72 to po ile pójdzie ? Co za gniot ta spółka...... nikt tego nie kupuje, nie kumuluje....... słabiutko. Jak tam samopoczucie "trzymaczy" ? Obrotów zero i na forum cisza.
    Ktoś chyba wychodzi ze spółki lub skraca pozycję, (w szybkim tempie po 15 akcji). Łatwo policzyć że po roku, (średnio ok. 256 sesji) skróci się o 3840 akcji ??? Serialowy Kiepski skomentowałby krótko ''i gitara''.
    Co? oddał 97 akcji. No to ''gitara''. Wreszcie coś się dzieje !!!
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~jekyll [87.205.203.*]
    dziadowania na sprzedaży cd. O kupnie to nawet nie ma co wspominać. Wstyd, po co w ogóle wchodzili na NC ??? zaśmiecają tylko rynek. W sumie po to zeby sprzedać durniom makulaturę chyba. No to sie pewnie im udało.
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~jekyll [84.40.131.*]
    To tak dla odświeżenia pamięci jaka "świetlana" ma być przyszłość naszej "perełki".

Interview w Polsce w 2016 roku!
    ''INTERVIEW'' - luksusowy miesięcznik life style, wkrótce pojawi się na polskim rynku prasowym. Wydawcą magazynu będzie polska spółka Artnews SA, przejęta przez amerykańskiego miliardera Petera M.Branta.

2015-10-19, 15:07
    Magazyn ''Interview'' wydawany jest od 1969 roku i został założony przez Andiego Warhola i brytyjskiego dziennikarza Johna Wilcocka. Magazyn jest  formą wywiadów z największymi i najbardziej znanymi artystami, muzykami, celebrytami na świecie. Nowy miesięcznik zostanie wprowadzony na polski rynek w I połowie 2016 roku przez Artnews SA – polską spółkę wydającą dotychczas magazyn Art. & Business.
    link
    Magazyn będzie wydawany w języku polskim w wersji drukowanej i elektronicznej, na podstawie licencji posiadanej przez BMP Publications – firmę, która przejęła w październiku br. polską spółkę. Akwizycja, w ramach której amerykański inwestor (miliarder i bliski przyjaciel Donalda Trump'a) Peter M.Brant nabył 60% pakiet akcji polskiej firmy była największą transakcją na polskim, alternatywnym rynku finansowym GPW – New Connect. Amerykański miliarder zapłacił za większościowy pakiet akcji polskiej firmy 64 mln PLN (Artnews SA wyceniony na ponad 100 mln PLN), zmieniając Artnews SA w największe wydawnictwo o rynku sztuki na świecie. Od października br. do Artnews SA należą takie tytuły jak Art in America, The Magazine Antiques,  Modern, ARTnews, Art. & Business. 
    „Wskutek sfinalizowania tej transakcji, utworzyliśmy największe i najbardziej wpływowe wydawnictwo magazynów drukowanych i serwisów cyfrowych zawierających wiadomości, recenzje i informacje na temat rynku sztuki. Nowy Artnews S.A., będzie posiadał najbogatsze archiwum z zasobami na temat historii i zdarzeń dotyczących rynku sztuki z ostatnich 100 lat, a także będzie w stanie zaoferować najdokładniejsze raporty na temat sztuki klasycznej, sztuki nowoczesnej, sztuki współczesnej i sztuki zdobniczej” -powiedział Peter M. Brant, właściciel spółki BMP Media Holdings LLC i akcjonariusz mający posiadać pakiet kontrolny w Artnews S.A.
    Teraz Artnews SA będzie posiadał prawa do wydawania magazynu ''Interview'' w Polsce i kilku krajach Europy ( link). Miesięcznik jest już obecny w Rosji, gdzie wydawcą jest znana modelką Naomi Campbell wraz z rosyjskim miliarderem Vladimirem Doroninem ( link ). 
    Polską firmą i wydawnictwem pokieruje dalej Izabela Depczyk, która była odpowiedzialna za przekształcenie magazynu ARTnews nabytego przez obecną spółkę Artnews S.A. od Milton Esterow w 2014 roku. Oprócz prowadzenia firmy na polskim rynku, do jej obowiązków będzie należało przygotowanie firmy do debiutu na niemieckim rynku finansowym –Deutsche Boerse w 2016 roku.
    Już teraz spółka zredukowała skład Rady Nadzorczej z siedmiu do sześciu członków celem spełnienia wymogów ustanowionych przez Deutsche Boerse, na którą spółka chce wejść w przyszłym roku, oprócz obrotu jej akcjami na giełdzie w Warszawie.
    Posiadamy nadzwyczajny zespół w połączonej organizacji, całkowicie zdominowaliśmy rynek mediów drukowanych w USA pod względem opłaconych i zweryfikowanych prenumerat, staliśmy się globalnym liderem w obszarze wywiadowni rynku sztuki dzięki naszej jednostce biznesowej Skate’s oraz utrzymaliśmy kierunek działań wskazany w naszej strategii, zgodnie z którym serwis Artnews.com ma stać się największym globalnym dostawcą treści cyfrowych poświęconych sztuce pod względem liczby odbiorców i osiąganego przychodu. Stało się to dzięki przeprowadzeniu integracji treści dziennikarskich, danych oraz badań ze wszystkich naszych serwisów mediowych w ramach jednej wspólnej platformy Artnews.com” - oświadczyła Izabela Depczyk, Dyrektor Generalny spółki Artnews S.A.
    spokojnie jeszcze nie czas, ale jak poszybuje w góre to....
    jekyll, z tymi rewelacjami to ''tylko'' pół roku jesteś do tyłu?
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~jekyll [213.238.125.*]
    jekyll, z tymi rewelacjami to ''tylko'' pół roku jesteś do tyłu?

Nie ma znaczenia, nie ma co sie licytowac ile spółka wydała pozytywnych treści, fakt jest taki że tu nic się nie dzieje co miałoby wpływ na wzrosty a w ogóle chociaż na jakieś obroty. zamrożona kasa to mnie wkurza.
    eh szkoda słów
    dziw nad dziwy
    Mattson Invest & Finance Corp. zbył a Ernst Hilger International Sp. z o.o. nabył i posiada 3.734.113 akcji Spółki reprezentujące 6,96 proc. kapitału zakładowego Spółki oraz 6,96 proc. głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.
    Co o tym sądzicie?
    A spółka dalej zawieszona i nikt nic nie wie?
  • Re: Ja tu już niczego nie pojmuję Autor: ~rr [95.160.212.*]
    Zarząd Artnews S.A. z siedzibą w Warszawie ("Emitent") informuje, iż w dniu 26 sierpnia 2016 roku powziął informację o otrzymaniu przez spółkę zależną ARTnews Ltd. wezwania do zapłaty na kwotę 940 031,79 Dolarów Amerykańskich w związku z przedterminowym rozwiązaniem umowy najmu lokalu w Nowym Jorku, Stany Zjednoczone Ameryki Północnej.
[x]
ARTNEWS 17,65% 0,20 2016-07-01 17:00:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.