• to będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~mądrala [31.61.136.*]
    zobaczycie , obserwujcie uważnie miesiąc w miesiąc
  • Re: to chyba nie będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~Yamamoto [37.47.57.*]
    Gwiazdą byli w 2012. Wyniki z programu
    motywacyjnego nie są zbyt ambitne. 3.9 mln
    za 2015. 4.5 mln za 2016. 5.0 mln za 2017.
    Żeby je osiągnąć wystarczy powtarzać wyniki
    z ostatniego kwartału. O to chodzi akcjonariuszom?
  • Re: to chyba nie będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~Rafał [83.4.244.*]
    Faktycznie tragicznie będzie wtedy :))
  • Re: to chyba nie będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~Yamamoto [37.47.58.*]
    Na tle "osiągnięć" z 2-3 ostatnich lat
    to byłby dobry rezultat ale nie paliwo
    do dalszych dynamicznych wzrostów.
  • Re: to chyba nie będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~Rafał [83.4.142.*]
    Też chciałbym mieć dynamikę zysku kilkaset % rok/rok.
    Tylko wtedy za kilka lat, spółka miałaby zyski miliardowe już :).
    Faktem, że dynamika na poziomie 20-30% przez kilak lat, byłaby bardzo fajna!
  • Re: to chyba nie będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~Yamamoto [37.47.51.*]
    Program motywacyjny to dynamika rzędu
    10% a nie 20-30%. To branża gdzie małe
    podmioty mogą dynamicznie rosnąć.
    Niestety przekasztanili 3 lata. Nie najlepiej
    to świadczy o nadzorze właścicieli.
    Liczę na więcej niż wyniki z programu
    motywacyjnego. Poza tym ta cała
    Profeskasa to kula u nogi...
  • Re: to chyba nie będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~prezes [94.254.198.*]
    Czasem podglądam co słychać u konkurencji pożyczkowej, posiadam akcje Eurocenta który jest znacznie tańszy i nie przekredytowany tak jak sms kredyt i wtrącę się do rozmowy. Yamamoto ma rację a program motywacyjny jest mało ambitny. Eurocent też w 2015 roku stworzył taki program i jest o wiele bardziej ambitny, przy zysku w 2014 na poziomie 1,928 mln aby dać zarządowi akcje muszę osiągnąć zyski : 2015 -3,8 mln, 2016 - 5 mln, 2017 - 7 mln i 2018 -9 mln. Jak widać w pierwszym roku ma być 100% wzrostu a w kolejnych latach 30-40%. Można powiedzieć że 2015 już zrobili bo mają 3,5 mln zysku :-)
  • Re: to chyba nie będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~Rafał [83.27.233.*]
    A czy dla RN Eurocenta nie pracuje aby "były" prezes SMS-Kredyt???
    Też pamiętam, jego prognozy szybkiego osiągnięcia zysku 2 mln zł netto. Miesięcznie w spółce SMS-Kredyt...
    życzę sukcesów w Eurocencie :))
  • Re: to chyba nie będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~fisher [77.253.68.*]
    Dokładnie, koleś za którego kadencji SMS naobiecywał nie wiadomo co i prawie popadł w długi, teraz rozkręca inną spółkę.
    Dziękuję, ale nie skorzystam.

Tu program jest według mnie skonstruowany bardzo "ostrożnie", czyli ze mają niemal 100% pewność że go zrealizują.
    Na pewno brali pod uwagę podatek bankowy i możliwe inne pomysły władzy.

Mam nawet podejrzenie, ze głównym celem nie jest motywacja do jeszcze lepszych wyników a coś innego.
    Ktoś myśli podobnie?

• Re: to chyba nie będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~prezes [5.172.239.*]
    Panowie co ma piernik do wiatraka, gościu jest tylko w radzie i nie ma żadnych akcji więc jest pionkiem. Od kiedy łatwy do osiągnięcia program motywacyjny jest dobry dla akcjonariuszy? Odpowiem że nigdy, rozwadnia się akcjonariat i jest mniej zysku na akcję. Eurocent c/z 4,20 a sms to 7,60 czyli jest 80% droższy więc odpowiedzcie sobie gdzie jest większy potencjał wzrostu ? Dobra, nie zaśmiecam Wam forum, za rok sprawdzimy która firma więcej wzrosła i podyskutujemy :-)
  • Re: to chyba nie będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~fisher [77.253.68.*]
    Stary, jak ten prezes był w SMSie to opublikował prognozę wzrostu zysków z 600tys na 6 milionów rok do roku a na następny rok 19 milionów!! :)
    Ten program motywacyjny z eurocenta przypomina mi tamte "wirtualne" wzrosty.
    O sprzedawcach tamtej firmy, chodzących podobno po domach i wciskających kredyty nie wspomnę, ale jakość portfela już niedługo to pokaże w wynikach.

Tu mamy zarząd, który z zera wyciągnął 4 miliony zysku a rentowność poprawił kilkakrotnie.
    Dlatego wprowadzili program motywacyjny by ich zatrzymać i przywiązać do firmy jak najdłużej.
    A im dłuzej ta załoga prowadzi SMSa to jestem spokojny, planowane wyniki zostaną przekroczone z ostrą nawiązką.
    14 lutego wyniki za 4 kwartał, spodziewam się że pokażą jak rozwija się SMS.
  • Re: to chyba nie będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~Rafał [178.43.164.*]
    Żeby było jasne: nie mam nic do Eurocentu jak i obecnego szefa RN, a byłego prezesa SMS-K. Prywatnie, to był/jest bardzo fajny gość!!! Znałem go i lubiłem. Choć w SMS-K, chyba trochę się rozjechał z rzeczywstością...
    W temacie SMS-K, jeszcze chyba znaczny potencjał wzrostu kursu jest! Pomimo dość przeciętnego programu motywacyjnego (na bazie wyników za 2015). I mam nadzieję, jak ktoś już tu zauważył, iż ten program jest mocno pewny już!
  • Re: to będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~Yamamoto [37.47.51.*]
    Cena z programu motywacyjnego podobnie
    jak wyniki nie stanowi wyzwania. To cena
    nominalna czyli 50 gr.
  • Re: to będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~abecadło [89.69.40.*]
    0,5 gr za akcję dało by kapitalizację 7,5 miliona. Gratuluję dobrego samopoczucia.

• Re: to będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~PBS [94.254.209.*]
    To może byśmy tu zainwestowali Pawel- pytanie kieruje do Min.Fin- żeby było na pokrycie 500+ bo widzę że cena poniżej 1,45 jest zbierana przez zarząd wiec nie powinniśmy stracić a tylko zyskać. ... Lepsze to niż kontaktować ropę od ruskich po 45 USD jak to zrobił Wojtek co Prezesem PKN został...
  • Re: to będzie gwiazda giełdy w 2016 Autor: ~MPSz [94.254.209.*]
    Kupiłem dziś te 20 po 1.53. Wojtek za ropę zapłacił 30% więcej, ja tylko 5,5% Ile jeszcze musze kupić by starczyło na Twoje obietnice wyborcze? A czy jakiś system motywacyjny mnie też obejmuje? Bo 10 koła Neumannowi będę musiał dać jeśli na koniec 2016 przegram zakład.
[x]
FEMTECH -3,33% 0,29 2025-12-16 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.