Gwiazdą byli w 2012. Wyniki z programu motywacyjnego nie są zbyt ambitne. 3.9 mln za 2015. 4.5 mln za 2016. 5.0 mln za 2017. Żeby je osiągnąć wystarczy powtarzać wyniki z ostatniego kwartału. O to chodzi akcjonariuszom?
Też chciałbym mieć dynamikę zysku kilkaset % rok/rok. Tylko wtedy za kilka lat, spółka miałaby zyski miliardowe już :). Faktem, że dynamika na poziomie 20-30% przez kilak lat, byłaby bardzo fajna!
Program motywacyjny to dynamika rzędu 10% a nie 20-30%. To branża gdzie małe podmioty mogą dynamicznie rosnąć. Niestety przekasztanili 3 lata. Nie najlepiej to świadczy o nadzorze właścicieli. Liczę na więcej niż wyniki z programu motywacyjnego. Poza tym ta cała Profeskasa to kula u nogi...
Czasem podglądam co słychać u konkurencji pożyczkowej, posiadam akcje Eurocenta który jest znacznie tańszy i nie przekredytowany tak jak sms kredyt i wtrącę się do rozmowy. Yamamoto ma rację a program motywacyjny jest mało ambitny. Eurocent też w 2015 roku stworzył taki program i jest o wiele bardziej ambitny, przy zysku w 2014 na poziomie 1,928 mln aby dać zarządowi akcje muszę osiągnąć zyski : 2015 -3,8 mln, 2016 - 5 mln, 2017 - 7 mln i 2018 -9 mln. Jak widać w pierwszym roku ma być 100% wzrostu a w kolejnych latach 30-40%. Można powiedzieć że 2015 już zrobili bo mają 3,5 mln zysku :-)
A czy dla RN Eurocenta nie pracuje aby "były" prezes SMS-Kredyt??? Też pamiętam, jego prognozy szybkiego osiągnięcia zysku 2 mln zł netto. Miesięcznie w spółce SMS-Kredyt... życzę sukcesów w Eurocencie :))
Dokładnie, koleś za którego kadencji SMS naobiecywał nie wiadomo co i prawie popadł w długi, teraz rozkręca inną spółkę. Dziękuję, ale nie skorzystam.
Tu program jest według mnie skonstruowany bardzo "ostrożnie", czyli ze mają niemal 100% pewność że go zrealizują. Na pewno brali pod uwagę podatek bankowy i możliwe inne pomysły władzy.
Mam nawet podejrzenie, ze głównym celem nie jest motywacja do jeszcze lepszych wyników a coś innego. Ktoś myśli podobnie?
Panowie co ma piernik do wiatraka, gościu jest tylko w radzie i nie ma żadnych akcji więc jest pionkiem. Od kiedy łatwy do osiągnięcia program motywacyjny jest dobry dla akcjonariuszy? Odpowiem że nigdy, rozwadnia się akcjonariat i jest mniej zysku na akcję. Eurocent c/z 4,20 a sms to 7,60 czyli jest 80% droższy więc odpowiedzcie sobie gdzie jest większy potencjał wzrostu ? Dobra, nie zaśmiecam Wam forum, za rok sprawdzimy która firma więcej wzrosła i podyskutujemy :-)
Stary, jak ten prezes był w SMSie to opublikował prognozę wzrostu zysków z 600tys na 6 milionów rok do roku a na następny rok 19 milionów!! :) Ten program motywacyjny z eurocenta przypomina mi tamte "wirtualne" wzrosty. O sprzedawcach tamtej firmy, chodzących podobno po domach i wciskających kredyty nie wspomnę, ale jakość portfela już niedługo to pokaże w wynikach.
Tu mamy zarząd, który z zera wyciągnął 4 miliony zysku a rentowność poprawił kilkakrotnie. Dlatego wprowadzili program motywacyjny by ich zatrzymać i przywiązać do firmy jak najdłużej. A im dłuzej ta załoga prowadzi SMSa to jestem spokojny, planowane wyniki zostaną przekroczone z ostrą nawiązką. 14 lutego wyniki za 4 kwartał, spodziewam się że pokażą jak rozwija się SMS.
Żeby było jasne: nie mam nic do Eurocentu jak i obecnego szefa RN, a byłego prezesa SMS-K. Prywatnie, to był/jest bardzo fajny gość!!! Znałem go i lubiłem. Choć w SMS-K, chyba trochę się rozjechał z rzeczywstością... W temacie SMS-K, jeszcze chyba znaczny potencjał wzrostu kursu jest! Pomimo dość przeciętnego programu motywacyjnego (na bazie wyników za 2015). I mam nadzieję, jak ktoś już tu zauważył, iż ten program jest mocno pewny już!
To może byśmy tu zainwestowali Pawel- pytanie kieruje do Min.Fin- żeby było na pokrycie 500+ bo widzę że cena poniżej 1,45 jest zbierana przez zarząd wiec nie powinniśmy stracić a tylko zyskać. ... Lepsze to niż kontaktować ropę od ruskich po 45 USD jak to zrobił Wojtek co Prezesem PKN został...
Kupiłem dziś te 20 po 1.53. Wojtek za ropę zapłacił 30% więcej, ja tylko 5,5% Ile jeszcze musze kupić by starczyło na Twoje obietnice wyborcze? A czy jakiś system motywacyjny mnie też obejmuje? Bo 10 koła Neumannowi będę musiał dać jeśli na koniec 2016 przegram zakład.