Jest bardzo wysokie prawdopodobieństwo,ja mam nawet pewność,że Cyfrowy Polsat w przyszłym roku przejmie Midasa. Ci którzy mają odrobinę pojęcia o giełdzie ,oraz co się dzieje z ceną akcji spółki przejmowanej przez większa ,będą wiedzieć co robić.
Dnia 2015-12-29 o godz. 09:42 ~Chaoss napisał(a): > Jest bardzo wysokie prawdopodobieństwo,ja mam nawet pewność,że Cyfrowy Polsat w przyszłym roku przejmie Midasa. > Ci którzy mają odrobinę pojęcia o giełdzie ,oraz co się dzieje z ceną akcji spółki przejmowanej przez większa ,będą wiedzieć co robić. > > http://www.pb.pl/4403428,93512,cyfrowy-polsat-gra-czestotliwosciami
oraz co się dzieje z ceną akcji spółki przejmowanej
Dnia 2015-12-29 o godz. 10:34 ~doktorpajchiwo napisał(a): > Dnia 2015-12-29 o godz. 09:42 ~Chaoss napisał(a): > > Jest bardzo wysokie prawdopodobieństwo,ja mam nawet pewność,że Cyfrowy Polsat w przyszłym roku przejmie Midasa. > > Ci którzy mają odrobinę pojęcia o giełdzie ,oraz co się dzieje z ceną akcji spółki przejmowanej przez większa ,będą wiedzieć co robić. > > > > http://www.pb.pl/4403428,93512,cyfrowy-polsat-gra-czestotliwosciami > > oraz co się dzieje z ceną akcji spółki przejmowanej > > a co się dzieje ? bo ja akurat tego nie wiem...
Z tego co obserwuje od 10 lat grając na giełdzie - w 99 % akcje spółki która jest przejmowana idą ostro go góry. A stara zasada wyjadaczy mówi : "Kupuj plotki,a sprzedawaj fakty" Ja ta plotkę kupiłem już przy 0,59 zł - nie wiem ile trzeba będzie czekać na konkretny zysk ,ale na pewno będzie tu niemały.
Nie do końca się zgodzę z tym co piszesz. Napiszę , ze może być odwrotnie . To , że Cyfrowy przejmie Midasa to wszyscy wiedzą i "właściciela " Cyfrowego jest aby jak najmniej akcji Cyfrowego wydać za Midasa - resztę domów sobie sam
Dokładnie, to takie samo rynkowe przejęcie jak i całe interesy między bidasem i cyfrowym, Solorz kontra Solorz, tylko On wie co mu sie bardziej pouklada w kombinacji, tani midas czy drogi midas. Chyba, że ktoś mu wejdzie w paradę i skupi coś z rynku. Tanio skupić bidasa, podbić kurs do góry i korzystniej wymienić sobie na udział w cyfrowym. Tylko jedno ale co jak Solorz zdecyduje, że przejęcia nie będzie :))))))) On może mówić co chce, a później zmienić zdanie W zależności od sytuacji, tak jak po aukcji 800 taki :)))) Ktoś go z Was rozliczy, jeżeli się rozmysli i zmieni plany???? :)))))
Dnia 2015-12-30 o godz. 18:44 ~Realista napisał(a): > A ja powiem tak, że za 10 lat , albo i wcześniej Midas może kosztować 50 zł za 1 akcje , oczywiście.
podoba mnie sie to :) za 1 akcje biedasa - 2 akcje cyfrowego :)