taaaa.... a bioton po scaleniu to spada czy rosnie? bo ja widze jak po scaleniu 2gr-2zł teraz juz kosztuje prawie 13 a nawet 17zł. to jest kilkaset procent w górę.
Dnia 2015-12-17 o godz. 14:41 ~dd napisał(a): > taaaa.... a bioton po scaleniu to spada czy rosnie? bo ja widze jak po scaleniu 2gr-2zł teraz juz kosztuje prawie 13 a nawet 17zł. to jest kilkaset procent w górę.
w Bioton zainwestowali niezla forse Chinczycy a tutaj jakie masz perspektywy ? takie porownanie jest bezsensowne !
Boryszew po scaleniu przez pół roku rósł i 5zł poszedł na 7zł. Scalenie było w kwietniu 2014 a spadać zaczął w 2015 i teraz jest tylko 10% nizej niz w chwili scalania. Ale nadal znacznie wyzej niz przed scaleniem w 2013. C/WK Boryszewa to 1.35 a MIT 0.12 gdzie to ma dalej spadać??? Kapitalizacja Boryszewa to 1 mld 100mln zł, MIT-a 16mln. Wiesz ile kosztuje samo wejście na GPW? CD Projekt wolał kupić bankruta Optimusa niż samemu wchodzić i przechodzić wszystkie procedury formalne i ponosić ich koszty. MIT dziś wyceniany jest tak że można go sprzedać dla samego wejscia na GPW. A po sprzedaży majątku jeszcze wyjść na ładny plus całej operacji.
że to coś będzie rosło tylko dlatego, że oni sobie skleją kilka akcji w jedną.
Jak skleisz ze sobą dwa kawałki papieru toaletowego, to masz 100 złotych ? Raczej nie i tu też tego nie będzie. Jak to mówią - z g.... bata nie ukręcisz. Wzrosty, to zapewnia konkretny biznes i zyski z niego, a nie sklejanie milionów jakichś groszowych papierków, których nikt już praktycznie nie chce, bo każdy się na tym poznał.
Raczej nie bierzesz pod uwagę faktu, że po scaleniu i powrotu waloru na system notowań ciągłych, może spowodować zainteresowanie poważniejszych inwestorów (zwłaszcza instytucjonalnych). Obecnie papiery MIT są z góry skreślane przez fundy i wszelkich grubasów ze względu na ograniczoną płynność. Natomiast wycena MITa jest bardzo atrakcyjna - spółka potęgą ekonomiczną nie jest, ale bankrutem też nie... A na takiego jest wyceniany.
Dnia 2015-12-22 o godz. 21:47 rosenkrantz napisał(a): > Raczej nie bierzesz pod uwagę faktu, że po scaleniu i powrotu waloru na system notowań ciągłych, może spowodować zainteresowanie poważniejszych inwestorów (zwłaszcza instytucjonalnych). Obecnie papiery MIT są z góry skreślane przez fundy i wszelkich grubasów ze względu na ograniczoną płynność. Natomiast wycena MITa jest bardzo atrakcyjna - spółka potęgą ekonomiczną nie jest, ale bankrutem też nie... A na takiego jest wyceniany.
wyniki ważniejsze.... jak zysk netto będzie kwartał do kwartału to będą siorbać
jak jest każdy widzi, ale fakt faktem że były w tym roku dwie podbitki z 12 na 28 i z 12 na 21 , kto zaryzykował i kupił na "dołkach" temu parę złotych wpadło, sam zarobiłem w ten sposób kilka stówek pomimo że jestem umoczony po 0,60 ;)