Panie i Panowie przygodę z symulatorem giełdy zacząłem w styczniu tego roku , grając do kwietnia szło mi całkiem nieźle . Od maja tego roku założyłem konto i kupiłem akcje około 8 spółek różnego rodzaju z wig 20 , 40 i 80 w tym Kerdosa po 0,99gr. Już teraz wiem że był to najgorszy okres wejścia na giełdę oraz że nie sprzedawałem przy stracie 10-15%. Teraz mam stratę od 20 do 65% na tych spółkach . Proszę o radę czy teraz przy niskich cenach dokupić akcję żeby uśrednić cenę co wiąże się z dodatkową inwestycją na dotychczasowych akcjach. Czekać aż kiedyś odbiją w górę . Oraz sprzedać wszystko w cholerę dać sobie spokój z giełdą albo np. teraz przy takich spadkach pozbyć się dotychczasowych papierów i rozpocząć wszystko od nowa z nowymi akcjami. Z góry dziękuje za szczere info.
Co za ludzie co mu za głupoty piszecie.Nie wiem jaką masz stratę jeżeli chodzi o kasę.Teraz to już się nie opłaca sprzedawać siedź i czekaj.Za późno stop loss.Teraz to nie wiadomo kiedy zawróci.
Zalezy jaki masz charakter? czy lubisz ryzyko?Jezeli nie to ogolnie daj sobie spokoj z gielda , przynajmniej do okresu kiedy przyjdzie hossa. Jesli chodzi o Kerdos , to wyladowal na 0,17 gr. Zmienil sie prezes 7% udzialow. Wedlug mnie to wzrosl do 40 gr. tylko dlatego zeby do 28 .12 miec srednia 0,50gr ktora obliguje do pozostania na WIG80 Mysle ze przyjdzie moment kiedy bedzie mozna kupic ta spolke za dzisiejsze 0.10gr. Do momentu kiedy R.K . nie bedzie mial 70 %F.f. kurs bedzie duzo nizej niz jest dzisiaj.
Spolka jest plynna, ale w zadnym razie nie polecam zwiekszenia udzialow.Jesli RK chce dokupic , a musi ,to tu w lutym bedzie scalenie i zbijanie kursu. Jedynym ratunkiem jest inny inwestor, tylko na to sie nie zanosi.
Bardzo duże podziękowania przesyłam mmm1212 za spokojne do rzeczy rady . Druga osoba to ~vvvvv również przesłał mi dobre rady na przyszłość . Nie mam jakiegoś ciśnienia na swoją kasę i myślę że na chwilę obecną nie będę sprzedawał ze stratą , poczekam aż może tędęcja się odwróci i wtedy zobaczę , nie rzucam się na głęboką wodę i nie gram ostatnimi swoimi środkami. Więcej w giełdę nie będę pakował kasy jeśli jakąś spółkę sprzedam z tych co mam zakupionych : ALMA , BOGDANKA ,GETINOBLE , HARPER , KERDOS , OTMUCHÓW , PELION , PGE , PKOBP . To wówczas kupię nowe lub uśrednię . Ale poprzedni kolego masz dużo racji w tym że do odrobienia strat jest bardzo daleko , a może tędęcja się odwróci w niedługim czasie i akcje odbiją , tylko co kupić to jest pytanie. Co wy Panowie na to,