• Raport za listopad Autor: ~Kolus68 [217.172.246.*]
    Ciekaw jestem jak go odbieracie.
  • Re: Raport za listopad Autor: ~krzych [87.205.243.*]
    Spoko jest raport nie odbiega od stanu faktycznego który zaobserwowałem w listopadzie przy zakładach w Starachowicach I Pionkach.
    Tak naprawdę to i bez pieniędzy z PARP by ruszyli ale skoro jest coś za darmo do wyjęcia to warto poczekać wypłacić powinni.
    Miałem jechać w Grudniu ale poczekam do stycznia i się znowu przejadę bo człowiek sam się więcej dowie niż to co mu w raportach ujawnia.
    Jednym słowem zbierania papieru ciąg dalszy przez najbliższe tygodnie:)))
  • Re: Raport za listopad Autor: ~Adrian987 [83.20.255.*]
    Wszystko fajnie... Tylko szkoda, ze Torun ruszy dopiero w styczniu...
  • Re: Raport za listopad Autor: ~mervix [5.172.234.*]
    Co niektórzy mogą się wysypać bo liczyli na rozpoczęcie produkcji w Toruniu ew.wypłatę z PARP.No i przesunięcie to aż do końca 2016 na pewno nie zadziała pozytywnie.Moim zdaniem może spaść poniżej ostatniego dołka.
    Przeciez Torun ma ruszyc w styczniu...?
    Nie wiem, czy beda inni sypac... ja raczej nie...
    Wystarczy spojrzec na kapitalizacje spolki...
    To na ile ma spasc na 1 zl ...? i kapitalizacja calej spolki troche ponad 6 mln O_O ?
    Nie wiem.... zobaczymy co bedzie... Jak bedzie tanio, to pewnie bede po troszku dobieral...
  • Re: Raport za listopad Autor: ~mervix [5.172.234.*]
    Toruń miał ruszyć do połowy grudnia i co?A to nie pierwsze przesunięcie
    I nic ja uwazam, ze cena jest bardzo niska i kupuje...
    Inni uwazaja, ze jest wysoka i sprzedaja.....
    Licze, ze jak juz wszystko ruszy , to ladnie na tym zarobie.....
    A czy ruszy.... i kiedy ruszy to juz sie zobaczy ;)
    Szkoda, ze aktualnie na mam wiekszej kasy.... (wolnej)
    Bym sie pokusil i zebral z 100 k do 3 zl....
  • Re: Raport za listopad Autor: ~ezuś [89.71.19.*]
    ajć, kurde, dwa zakłady pod koniec 2016 rili? rok?, Toruń na razie koniec stycznia. Wszędzie brak przelewu z PARP.
    Wcześniej pisałem że ujrzymy 2 z przodu, ale teraz chyba niektórym nie wytrzymają zwieracze i będzie zaliczony max dołków i 1 z przodu. Niby było tak blisko ...a teraz z tymi planami na koniec przyszłego roku trochę mnie zatkało. Jeszcze się chwalą że przegrali pierwszy przetarg i nie mają za bardzo nad czym pracować. Pozdro
    JA w zasadzie sie ucieszylem z wniosku o przesuniecie na 2016 rok.....
    Balem sie, ze tego nie zrobia i jeszcze im cofna dotacje....
    Co do Torunia to jak ruszy to bedzie super.....
    No i trzeba pamietac, ile jest wart sam Torun, a ile obecna kapitalizaja spolki....
    Dla mnie jedyna negatywna informacja w tym raporcie jest .... przegranie przetargu....
    Wystarczylo na poczatek zejsc z ceny.... Przeciez zaklad potrzebuje surowca!!!!
    Co prawda zyski bylyby troche mniejsze, ale i tak do kasy wpadlaby spora gotowka....
    A tak 5 000 ton surowca odfrunelo nam sprzed nosa......
    A co do kursu akcji... nikt nie wie czy spadnie/wzrosnie i do ilu....
    Ale ja na pewno na obecnych poziomach moich akcji nie oddam.... ewentualnie dokupie....
    Narazie niech ruszy Torun.... Odsetki trzeba placic.... no i przyda sie kasa na dokonczenie pozostalych zakladow...
    Nie ma co czekac na PARP ;)

• Re: Raport za listopad Autor: ~olka [83.25.101.*]
    Pan Prezes postanowił przekazywać tylko negatywne informacje.Pewnie Pan czyta forum to zapytam, Panie prezesie po co Pan zatrudnia ludzi skoro proponuje Pan tak odległe terminy uruchomienia zakładów. Za uczestnictwo w przetargach też spółka mogła brać wcześniej udziały. Pozytywnych informacji dotyczących podpisywania umów na odbiór produktu końcowego spółka nie podaje, oczywiście nie uwzględniam lakonicznych stwierdzeń, że podpisuje umowy. Wygląda to tak jakby zarządowi zależało i to bardzo na spadku cen akcji. Zarząd nawet się nie wysila aby zmienić treść raportów miesięcznych / chodzi mi o tekst / . Dopisuje pojedyncze zdania i uważa temat za wyczerpany. W nowej perspektywie uruchamiania dotacji z taką innowacyjnością powinni składać projekty na budowę kolejnych zakładów, tak jak pisali w strategii a nie ciągle przesuwać terminy.
  • Re: Raport za listopad Autor: ~krzych [87.205.243.*]
    OLKA zgadzam się z tobą w 100% tak samo to postrzegam komuś bardzo zależy na niskim kursie.
    Patrząc na zakłady istniejące i stopień ich zaawansowania jestem pewien że planują następne.
    W tamtym tygodni w Stena Recycling Warszawski oddział Kawęczyn widziałem duże hałdy odpadów wyglądały identycznie jak te które widziałem w Pionkach jak z Tirów wyładowywali może Stena zbiera towar dla EZO jeśli tak to by oznaczało ze z produkcją muszą ruszyć bo taka ilość odpadów to nie na rozruch tylko na pełną moc produkcyjna. Wydaje mi się ze kwestie odpadów tzn surowca dla EZO mają załatwione zapewne jest problem komu sprzedać energię wyprodukowana ale tu tylko przepisy UE o OZE mogą skruszyć blokujący wszystko beton w spółkach energetycznych.

• Re: Raport za listopad Autor: ~Kolus68 [217.172.246.*]
    Jeśli mogę coś w temacie.
    Rafineria EZO (celowo tak je nazywam) to nie zwykłe przedsiębiorstwa, nie można ich włączać i wyłączać, dziś gasimy światło jutro zapalamy.
    Tam robota musi chodzić 24/7.
    Nie można sobie pozwolić na przerwy, bo rozruch kosztuje dziesiątki tysięcy.
    Ciągłość dostaw surowca jest obowiązkowa.
    Toruń dał dvpy z przetargiem ale na mpo się świat nie kończy.
    Ponieważ sporo wiem o procesie, to nie martwię się o "wsad do kotła", zobaczycie będą u nich kolejki, chętnych zapłacić za przyjęcie "trudnych plastików" do depolimeryzacji.
    Sprzedaż energii, to chyba nie problem, szczególnie gdy mogą ją opchnąć w formie oleju napędowego.
    Ja się tylko zastanawiam, dlaczego nie startują :)???

[x]
EZO 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.