• Co sie dzieje? Autor: ~prorok [198.134.125.*]
    Co się dzieje z kursem? Mocno trzymało się na swoim poziomie po wynikach kwartalnych, a teraz zjazd poniżej złotówki? Coś nie halo...
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Zdrojek [83.6.154.*]
    Sprawdź notowania. Ceny stoją mocno zaniżone względem ostatnich trendów. Może to chwilowa obniżka i zaraz wróci do swojej dobrej ceny
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Eliza [46.165.197.*]
    Grunt nie podłamywać się :P Zbyt szybko siejecie panikę. Naturalne zawirowania, którymi nie warto przejmować się. Kurs wrócił na swoje miejsce. Za mocno wzięliście sobie do serca słowa BDI z forum biznes.pl :D
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~prorok [198.134.125.*]
    Nie mona przepuszczać żadnego sygnału giełdowego :P parę osób to zrobiło i kupowało przy tym spadku.

btw. Bdi? A co napisał?
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Muve [77.255.254.*]
    Głupoty jak zawsze
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~PJ [95.49.58.*]
    Mądrzejsze rzeczy od poprzednika

Jego wpis z biznes.onet.pl - "max 5-7 % w kolejnych 2 latach wypadnie z GPW. Zobaczymy jakie zmiany i rozwiązania wprowadzi nowy prezes GPW. Kurs CCS wg mnie do końca roku może (ale nie musi) spaść do około 0,90 a do kwietnia 2016 1,30-1,40 może delikatnie więcej. Na analizę wyników na tle sektora jak i wyłapanie kreatywnych (kolorowanek) zapisów w sprawozdaniach niestety nie mam czasu, o ile na to drugie jest potrzebna 1-1,5 H to jest potrzebny świeży umysł. Mam do czynienia z analizowaniem ryzyka kredytowego przedsiębiorstw i wiem że nie można do tego podchodzić na siłę. Analiza sektora to już większa zabawa niestety najwięcej schodzi się ze zbieraniem danych, reszta to już tylko ekonometria, statystyka, szeregi czasowe prognozowanie itp"
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Exaited [77.255.254.*]
    Przyzwyczajcie sie. Kurs nie ruszy do przyszlego roku albo i 2017
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Zdrojek [83.31.203.*]
    Hm...za jaką sprawą? Przewidywanie, o których pisał BDI są całkiem realne, a obecne zachowania kursu bardzo na to wskazują
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Eliza [46.165.197.*]
    Nawet jeśli, to źle? Przed świętami i tak nikt nie będzie kupował akcji w dużych ilościach. Chyba, że nie kupuje prezentów w te święta ;) A odwołując się do jego przemyśleń, to co spowoduje taki wzrost ceny emisyjnej?
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Zdrojek [83.31.203.*]
    Wpłynąć może dosłownie wszystko :D Nie mogę wypowiedzieć się w imieniu wszystkich, ale sporą część optymizmem napawają ostatnie wyniki kwartale. No może nie ostatnie ale tegoroczne z wyjątkiem 3Q gdzie było trochę gorzej. Spółka zaczęła odrabiać zeszłoroczne straty, ale potrzebują na to więcej czasu
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Muve [77.255.254.*]
    Pacz, a mnie nie napawają
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~PJ [198.134.125.*]
    Tylko za ostatni czy za całość? Są lepsze (1-2q) i nikt temu nie zaprzeczy. Nie do końca rozumiem ostatnie wyniki ale nie zaprzecza to ewentualnej poprawie w przyszłym raporcie
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Lois87 [91.121.103.*]
    Ale czego nie rozumiesz? Wyniki i sytuacja są jasne. Przychody i zysk gorsze przez pozostałe jednostki i wydatki na system informatyczny. Proste jak dwa plus dwa. W czwartym odbiją się, bo płatność za kupiony system była jednorazowa
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Fiki [178.43.12.*]
    Nie obciążajcie tak IT. Nie kupili tego, bo nie mieli na co wydać kasy, ale chcieli poprawić jakość swojego serwisu. W przyszłości pójdzie im to na plus
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Zdrojek [81.95.123.*]
    Pójść pójdzie. Całość działań koncentruje się na systemach informatycznych. Nie tylko jeśli chodzi o serwis, ale też o sprawy giełdowe, przepływ danych pomiędzy jednostkami i klientami. Bez tego ani rusz.
  • Re: Co sie dzieje? Autor: ~Fiki [178.43.6.*]
    O tym właśnie mówię xD Systemy IT odgrywają kluczową rolę w większości firm, które koncentrują się na nich. Tak samo w bankach, szpitalach, salonach elektronicznych itp.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.255.36.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Zdrojek [83.28.149.*]
    Oho, ktoś tu nam za bardzo się zbulwersował, a kurs mimo tego pnie się do góry ;) Hip hip hura!
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Eliza [46.165.197.*]
    Powoli zawojujemy szczyty z ccsesem xD Może zrobimy podsumowanie roku w okolicach Sylwka, jeśli nie wyjeżdżacie?
[x]
CCS 7,50% 0,65 2025-12-22 15:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.