• Potrójny Szczyt Autor: ~NoMercy [37.190.170.*]
    Czy waszym zdaniem nie mamy do czynienia z potrójnym szczytem ? Jeżeli tak to poniżej 2,90 zjazd nas czeka...

• Re: Potrójny Szczyt Autor: ~luki [37.139.156.*]
    po3 sczyt ?? prosze gdzie ??
  • Re: Potrójny Szczyt Autor: ~oj [194.63.135.*]
    jak dla mnie trójkąt - fajny wykres na stooq - http://stooq.pl/chart.html?id=8948&nr=01
  • Re: Potrójny Szczyt Autor: ~NoMercy [37.190.170.*]
    I tu się również z tobą zgodzę koleżko. Twój scenariusz stricte pozytywny. Mój daje nam zachowanie chłodnej głowy w ten jakże ciepły początek grudnia :D
  • Re: Potrójny Szczyt Autor: ~Cin [109.231.16.*]
    Jezdnym słowem albo bedą nowe maxima albo ostry zjazd w dół?

Nie wiem czy wczoraj pod koniec dnia dobrze mi system pokazywał ale było zlecenie kupna 3,60, widzieliście to?
    link

Poziom 3.34 jako poziom po którym kurs zawrócił 3 razy po wcześniejszym ustaleniu szczytu na 3.43. Niepokojący jest oscylator MACD który notuje co raz słabszy wybicia, innymi słowy słabszy popyt. Oczywiście dzisiejsza sesja może być tego tylko potwierdzeniem, następne mogą to tylko udowodnić. Ale oby AT nie miało tym razem nic do powiedzenia, generalnie pogoda za oknem nie pokoi !

link

"Formacja potrójnego szczytu i potrójnego dna są swoją budową bardzo podobne do omówionych powyżej formacji podwójnego szczytu / podwójnego dna, z tym że wykres składa się dodatkowo z jeszcze jednego nawrotu, co najlepiej widać na powyższym wykresie"
    Oczywiście mogłem nadinterpretować wykres gdyż uwzględniłem ostatnie 3 miesiące, chodź ostatni wyższy szczyt 3.43 (możliwe) że powinien być  odniesieniem. Póki co neguje ten zamysł bo kurs notuje co raz wyższe minima z 3 ostatnich miesięcy. Więc równie dobrze może to wyglądać tak ;)

link
  • Re: Potrójny Szczyt Autor: ~alan [217.70.49.*]
    Czyli jednym słowem
    albo wzrośnie albo spadnie.
    A co do potrójnego szczytu to żeby taka formacja miała miejsce
    to musi być przebita linia szyi
    a tu nic takiego nie ma.
    Temat był pod dyskusje jest nadal możliwy, lecz dzisiejsza świeczka raczej daje spore nadzieje na realizację optymistycznego wariantu, dzięki wszystkim za składanie swoich obiekcji i udzielanie się w Topicu. Teraz możemy spać spokojnie a temat raczej już staje się nie aktualny...

Trendzie TRWAJ !!! :D
    Ohoho negatywny scenariusz w trakcie realizacji :/
    bez obrotów sie nie liczy - sprzedaja ci co im na piwo brakuje.
  • Re: Potrójny Szczyt Autor: ~Karol [178.180.140.*]
    jak obstawiacie do ilu zejdzie?
  • Re: Potrójny Szczyt Autor: ~Konrad [46.113.129.*]
    Dzisiejsze spadki są spowodowane słabością segmentu małych i średnich społek... Boje sie natomiast scenariusza likwidacji OFE, bo to dla nas będzie zabójcze. Generalnie już mnie to ciagle przedłużające sie "ryzyko polityczne" zaczyna męczyć, bo tu AT i/lub AF zaczynaja mieć marginalne znaczenie
    konrad , racja , ale jak powiedzmy ze sie skonczy ryzyko polityczne to lepiej miec kase czy akcje?
    no i kluczowe pytanie kiedy sie skonczy to ryzyko?moze jarosław sie ocknie!!!
  • Re: Potrójny Szczyt Autor: ~Konrad [46.113.129.*]
    wszystko to zależy od tego jaką ma się średnią zakupu :) Akurat średnia akcji BTM pozwala mi spać spokojnie, natomiast mam jeszcze dwie spółki, które zaczynają balansować na granicy zerowego zysku/straty. Lepiej mieć dużo kasy zarobionej na wzroście kursu akcji :) Myślę, że wpadanie w panikę i realizowanie dużej straty byle tylko mieć część gotówki ( przy spółkach wzorowo zarządzanych z ambitnymi planami na przyszłość) jest trochę bez sensu.
    Tak jak pisałem wcześniej, polityczne turbulencje mogę jeszcze znieść w krótkim terminie, ale mam spore obawy o OFE, bo jak zaczną sypać wszystkim co mają to źle widzę naszą giełdę.

• Re: Potrójny Szczyt Autor: ~Cin [188.146.135.*]
    A ci myślicie o dzisiejszych obrotach? , duże a większość obrotu poszło i tak pod koniec dnia 2 strzałami
    Jak to rozumieć?
  • Re: Potrójny Szczyt Autor: ~mmk [46.113.129.*]
    no 2 strzały, ale bez wpływu na kurs, czyby wymianka ?
[x]
BYTOM 0,75% 2,75 2018-11-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.