Kazdy widzi co chce zobaczyc....aktywa obrotowe prawie 100 mln zl ....wartosc ksiegowa.....kto wywalal po 17 gr ten frajer...oczywiste bylo ze raport piekny nie bendzie ale te wyniki nie mowia ze mamy tu trupa
Dnia 2015-11-30 o godz. 22:20 ~Bankier napisał(a): > a co to jest jak nie trup ?? > > strata -9 mln !!! > > czyli jakby podsumowac rok 2014 do 2015 > > są w plecy ponad 16 Baniek. i to uważasz ze to nie trup ???? > > ja się przyglądam, srodki mam juz ulokowane. > > ale chce zoabczyc co się tu będzie działo, chociaż nie wróżę najlepiej...
za asa z matematyki nigdy się nie uważałem ale jakby mam w jednym roku 4,3 mln zysku a w drugim 9, 6 straty to nie wychodzi mi w plecy 16 baniek tak poza tym są jeszcze inne rubryki na które warto zwrócić uwagę jak np aktywa obtotowe należności aktywa trwałe aktywa razem kapitał wlasny ........kapitał własny na początek i na koniec okresu a ten pomimo straty jest wyższy o jakieś 10 mln zł no ale nie zaprzątajmy sobie głowy rubryczkami - jak masz w portfelu 100 milionów i zgubisz 10 to od razu jesteś bankrut - no jasne....oczywiście nie mówię że perła ale wartość księgowa na akcji a cena rynkowa akcji c/wk to teraz 0,07 i dlatego tu jeszcze bedzie bujać
to trzeba być BYZNESMENEM takim JAK PinoKKio, żeby tak prowadzić spółkę. A jego kobietka w Deyli też potrafi...MASAKRA. Już gdzieś to napisałem - raport bardzo słaby, deylikatnie mówiąc...
powtarzam im to cały czas, a oni zaklinają rzeczywistośc...
jestes bezstronny, mam ulokowane akcje gdzie indziej, ale dlaczego raport opublikowali dopiero o godzinie 20 ? a 14 godzin wczesniej dali info ze zlozyli wniosek o wycofanie upadlosci.
Sytuacja jest jasna, 14 godzin temu pokazali leszczom by się nakręcili na kupno PKC, ze super wniosek o upadlosc odlozymy do lamusa
a po godz 20 dali raport, tylko dlatego zeby ci co ustawili się jutro PKC na kupno nie zaprzątali sobie wieczorem glowy zeby juz zmieniac zlecenia...przed sesją :)
wiec wniosek wysówa się taki jutro ci co nie przejżeli forum ze raport kicha albo nie zalogowali sie juz na swoje cenne laptopy będą ubrani wysoko a kalyciok im to odda :))
co ty bredzisz to podaj linka z tym raportem ja nie widziałem takiego raportu w dniu ukazania się informacji o wycofaniu likwidacji ostatni raport jest z 30.09
Raport nie jest podany przez Kerdos tylko typowo przez dayli, dziwne ale prawdziwe :) strata jest tylko strata a aktywa trwałe to dwie rożne sprawy, trochę majątku firma ma wiec bankrut to nie bardzo...
Robercik ja to wiem tylko prezesowi pisze żeby patrz pod dayli a nie pod kerdosem, swoją droga to chyba knf zalezy na raporcie kerdosa a nie dayli, czy sie mylę?
Dnia 2015-11-30 o godz. 22:55 ~Bankier napisał(a): > powtarzam im to cały czas, a oni zaklinają rzeczywistośc... > > jestes bezstronny, mam ulokowane akcje gdzie indziej, ale dlaczego raport opublikowali dopiero o godzinie 20 ? a 14 godzin wczesniej dali info ze zlozyli wniosek o wycofanie upadlosci. > > Sytuacja jest jasna, 14 godzin temu pokazali leszczom by się nakręcili na kupno PKC, ze super wniosek o upadlosc odlozymy do lamusa > > a po godz 20 dali raport, tylko dlatego zeby ci co ustawili się jutro PKC na kupno nie zaprzątali sobie wieczorem glowy zeby juz zmieniac zlecenia...przed sesją :) > > wiec wniosek wysówa się taki jutro ci co nie przejżeli forum ze raport kicha albo nie zalogowali sie juz na swoje cenne laptopy będą ubrani wysoko a kalyciok im to odda :)) > > pzdr
no jassssne - bo obrót na giełdzie robia pajace z forum hehe - może przeczytasz sobie cały raport a może dasz komuś kto ci wyjaśni co jest w mim napisane - no jasne że jest strata ale określ jaka jest wartość księgowa tejże firmy aktualnie jeśli potrafisz - wiem wiem to trudne - podpowiem : Wartość księgowa – to aktywa spółki pomniejszone o zobowiązania - i tu cię zmartwię bo to kilkadziesiąt baniek do przodu