Kto ogłosił upadłość ? - wiemy. Czy uzasadnioną ? Wygląda na to że nie? Dziwne że tak błyskawicznie, od razu, likwidacyjną a nie układową !! Wiadomo że kurs wtedy pikuje i kto wtedy na takiej informacji zarabia? Kto wykupuje taniejące akcje? Ciekawe? Ten kto ma wiedzę że ta spółka do likwidacji się nie nadaje, że może wyjść na prostą a wtedy drożejące akcje będzie można sprzedać z wielokrotnym zyskiem. Ciekawe kto na tym najwięcej zarobi? Zapewne Ci co kupowali na spadkach wywołanych paniką. Ciekawe kim Oni są ?
Spekulanci, zauważ ze obrót nie był oszałamiający bo nawet grubi nie wiedzieli o co chodzi... W takich przypadkach zwykle obrót jest historyczny, a tu nie można powiedzieć ze był mały ale nie był tak duży jak po ostatnim wodospadzie popatrz na tamte obroty dość ze po 4 razy większej cenie to prawie dwa razy większe obroty przez kilka sesji, mam poprostu nadzieje ze kalyciok nie wyczuł sytuacji i przypadkiem nie dokupił owego dnia :)
Ja zawsze patrzę na wolumen a ten był ogromny. Obroty nie mogły powalić bo kurs spadł kilkukrotnie. Ale gdyby się pobawić i przeliczyć ostatni wolumen przy średniej z ostatniego okresu ok. 50gr np. to robi się ciekawie. Te akcje skupowali fachowcy nie po to żeby stracić. Myślę że od jutra zacznie się niezła spekuła i niezła jazda.
Chodziło mi o obrót z końca września i połowy października który był większy od tego po spadku o 60% i to nie podczas jednej czy dwóch ale kilku sesji.
To dobrze wróży bo duzi inwestorzy, ci co coś wiedzą, jednak trzymają akcje pomimo ogromnych spadków, kto spanikował to sprzedał i stracił. Jutro na otwarciu będzie niepewność, więc będzie można odkupić i potem się odbić.
Duży inwestor nie kupił tego bo by się już ujawnił z pewnością. Może skupili ci co obracaja się w kręgach Kamila i Romka bo oni wiedzieli jaki będzie finał. Z tego co zauważyłem to 2 mln kalyciok ściągnął na panice. Jak skupowal pierwszy transze to lekko przekraczał próg 5% a na walnym chyba miał 8 z hakiem procencikow. Dla mnie to wszystko jest ustawione. Teraz dodruk akcji niepotrzebny ani audytor bo to było po to aby jaknajtaniej wydymali ulicę.
Nie wiem zobaczę jak się otworzy, ale swoją drogą o takim rajdzie jak na hawe to można tylko pomarzyć. Tam chyba 3 większych inwestorów skupowalo na spadku + spekula, ale ten odpal był przede wszystkim dzięki tym grubym inwestorom. Tu nikt się gruby nie ujawnił prócz kalicioka chociaż było po 17 gr wiec trochę innaczej tu może się skończyć.