• Zawarcie ugody Autor: ~miech [77.255.192.*]
    To dotyczy także LARK więc chyba warto wiedzieć. Ze stronki Mni
    Zarząd spółki MNI Spółka Akcyjna niniejszym informuje, iż w dniu 25 listopada 2015 roku spółki z grupy MNI S.A. oraz Lark.pl S.A. zawarły wielostronne porozumienie ze spółkami z grupy Halcash Central Eastern Europe Sp. z o.o., na podstawie którego spółki z grupy Halcash Central Eastern Europe Sp. z o.o. zobowiązały się, celem ostatecznego rozliczenia, do zapłaty kwoty 1.280.000,00 złotych.
    Zawarcie powyższego Porozumienia wyczerpuje także roszczenia spółek z grupy MNI S.A. podnoszone wobec Panów Marcina Rywina oraz Krzysztofa Gadkowskiego.
    Coś sie jednak dzieje w tej firmie.
  • Re: Zawarcie ugody Autor: ~ss [31.183.74.*]
    wiekszosc trafi do Larka.
  • Re: Zawarcie ugody Autor: ~Adwersarz [37.47.73.*]
    Myślę, że ostatnie spadki oraz utrzymywanie ceny na tym najniższym w historii spółki poziomie ma związek z celowo nagłaśnianym alertem, który mógłby poskutkować ewentualnym zniknięciem tychże akcji z GPW, co jest zupełnie nieprawdopodobne, patrząc na obroty i kolosalne straty dla posiadaczy dużych i bardzo dużych pakietów akcji. Tymczasem, jak wiadomo, spółka sięga i rozwija swą działalność w coraz to nowe przestrzenie biznesu, który przynosi niemałe dochody oraz spore perspektywy. Wszystko wskazuje na to, że na początku nadchodzącego roku trend powinien zmienić się i odzyskać przyzwoity poziom. Okres przedświąteczny, to okres wzmożonych zakupów nie tylko w centrach i galeriach handlowych, ale też, co znacznie korzystniejsze w perspektywie czasu, na GPW!!
  • Re: Zawarcie ugody Autor: ~bankier [94.254.128.*]
    Kolego ale zniknięcie spółki z GPW to dla zarządu w tej chwili dobra droga skoro wykupia firmę za grosze.
    Mogli zrobić scalenie. Nie zrobili, bo rzekomo były problematyczni właściciele i ustalali to pół roku.
    Kurs był dolowany małymi pakietami.
  • Re: Zawarcie ugody Autor: ~piotr79 [195.128.229.*]
    sprawdz zanim napiszesz, bo pół godziny przed Twoim wpisem. zamieszczone zostało info o scaleniu :)

http://biznes.pap.pl/pl/news/listings/info/1465880,lark-pl-sa-uchwaly-podjete-przez-nadzwyczajne-walne-zgromadzenie-lark-pl-s-a--w-dniu-30-listopada-20

• Re: Zawarcie ugody Autor: ~bankier [94.254.199.*]
    A wiesz kiedy była pieresza uchwala o scaleniu? To sprawdz.

Uchwalili teraz a kiedy kończy się 6raz listy alertow? 31 grudnia?
  • Re: Zawarcie ugody Autor: ~xxx [79.186.105.*]
    Tylko gpw przyjmuje to że mieli problem z akcjami właścicielskimi po tych założeniach nie będzie problemu
  • Re: Zawarcie ugody Autor: ~piotr79 [195.128.229.*]
    Właśnie to samo chciałem napisać, ale nie chciało mi się wchodzić w polemikę, bo mam wrażenie że bankier, specjalnie roztacza tu aurę armagedonu bo ma w tym interes :)
    Co najwyżej zawieszą obrót akcjami do momentu scalenia, ale nie wyrzucenie z giełdy w momencie kiedy spółce w końcu udaje się porozumieć co do scalenia. Bankier pisz co chcesz ale ja akcji Ci nie oddam :)
  • Re: Zawarcie ugody Autor: ~bankier [94.254.199.*]
    To jest Twoje zdanie, że nie będzie problemu. Przepisy tego nie regulują. Są na łasce GPW.

Panowie. Czytacie ze zrozumieniem. Ile mit jest na liście alertow? Kończy się 6 raz.

Kiedy uchwalili uchwałę o scaleniu? Już nie pamiętam ale pół roku temu to chyba minimum.

Tempo w jakim to idzie to jakieś kuriozum. Przypominam, że kara może być w najgorszym wypadku wypad z giełdy i zarząd tak się z tym buja? Przecież to absolutnie niepoważne.

Interes, drodzy Panowie to ja mam we wzrostach. Strata jest niewielka, ale nie jestem zainteresowany dokupowaniem MIT. Wszedlem z kapitalem z GPW, na rzecz forexu, został mi w portfelu tylko MIT.

Także Panowie, ją życzę wam i sobie jak największych wzrostow, nawet dzis na 1zl, ale nie można milczeć nad takimi ruchami zarządu.
[x]
LARK 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.