zastanawiam się nad wejściem, czy móglby rzucić ktoś jakieś informacje co się dzieje z tą spółką ???
Cena atrakcyjna bo mamy minima spółki poniżej Ceny Nominalnej. Ale jak sprawa wygląda z dodrukiem ?? czy to czasem nie bankrut ?? z raportu tak wynika, ale przed emisją będą musieli podbić cene. Większościowy się wysypał przy podbitce chyba nie będzie miał pardzia żeby sypać ponizej 20 gr, no chyba że jest aż tak źle u was ?
Po pierwsze, to pytanie nie do forum :) ale W spółce marzą i przewidują poprawę. Poszło też kilka ściem pod publikę. Często milczy, gdy wcześniejsze plany - zapowiedzi nie są skuteczne. Są tacy, którzy uważają, że to normalne na tym etapie rozwoju :) Krótko mówiąc, gdybyś zobaczył reklamę w TV ich produktów pomyśl o zakupach. Teraz odradzam. Zarząd na chwilę obecną idzie drogą NGS-a ( usuniętego z notowań ).
Dnia 2015-11-26 o godz. 08:52 kowal2200 napisał(a): > "Ale jak sprawa wygląda z dodrukiem ?? czy to czasem nie bankrut ?? z raportu tak wynika, ale przed emisją będą musieli podbić cene." > > Może podbiją z 5 groszy na 9. Tu nic nie jest pewne :-D
Ciekawostka. W sklepie internetowym każdego produktu jest tylko 10 szt. NA krem do rąk się nawet nie załapałem, bo rozszedł się w ciągu 24 h, sklep cieszy się sporym zainteresowaniem. Pomadki do ust sa dość drogie, same produkty miały być tańsze aniżeli konkurencji. Ceny sa mniejwięcej na tym samym poziomie, nie wiele tańsze. A w aptekach które pozyskują ten towar z hurtowni ceny sa kosmiczne. Zastanawiają te sklepy w USA, czy to ściema to nie wiem. Coś się w spółce dzieje, ale jak to dokładnie wygląda to nie mam pojęcia. W internecie jest jedna opinia wystawiona około miesiąc temu, i jest bardzo negatywna.
Strata milion, może dobrze zainwestowana kasa, przepływ operacyjny na minusie, nieznacznym ale minus, założę się ze to jest powodem sypania, bo przez brak płynności finansowej spółki plajtują. Pozyskali sporo kasy z walenia akcjami w rynek. Jest jeszcze emisja. Generalnie na maile odpowiadają, FB w miarę działa ostatnio. Ale zarząd z Panem Sampem na czele chyba nie wiedza ze wszystko powinno byc w oficjalnych komunikatach przekazywane. Istnieje możliwość zatajania informacji, PAnowie kowal i 12345 mogą sobie poujadać z tego powodu.
W aptekach nie ma dwóch produktów, kremu barierowego i kremu specjalnego. Dostałem informacje że się wyprzedały (Tu jest plus), dostawa ma być do końca listopada, niestety nadal jej nie ma, zastanawiające i niepokojące, Panowie Kowal i 12345 mają znów tutaj pole do popisu w dalszym ujadaniu.
Rozgrzebywanie sprawy kasy unijnej to dość słabe naganianie, postaraj się bardziej.
Pozdrawiam Akcjonariusz
PS. Mam akcje Biomaxa i nie kryje że z bardzo pokaźną stratą.
Dnia 2015-11-29 o godz. 11:23 ~Noelo napisał(a): > Ciekawostka. W sklepie internetowym każdego produktu jest tylko 10 szt. NA krem do rąk się nawet nie załapałem, bo rozszedł się w ciągu 24 h, sklep cieszy się sporym zainteresowaniem. Pomadki do ust sa dość drogie, same produkty miały być tańsze aniżeli konkurencji. Ceny sa mniejwięcej na tym samym poziomie, nie wiele tańsze. A w aptekach które pozyskują ten towar z hurtowni ceny sa kosmiczne. Zastanawiają te sklepy w USA, czy to ściema to nie wiem. Coś się w spółce dzieje, ale jak to dokładnie wygląda to nie mam pojęcia. W internecie jest jedna opinia wystawiona około miesiąc temu, i jest bardzo negatywna. > > Strata milion, może dobrze zainwestowana kasa, przepływ operacyjny na minusie, nieznacznym ale minus, założę się ze to jest powodem sypania, bo przez brak płynności finansowej spółki plajtują. Pozyskali sporo kasy z walenia akcjami w rynek. Jest jeszcze emisja. Generalnie na maile odpowiadają, FB w miarę działa ostatnio. Ale zarząd z Panem Sampem na czele chyba nie wiedza ze wszystko powinno byc w oficjalnych komunikatach przekazywane. Istnieje możliwość zatajania informacji, PAnowie kowal i 12345 mogą sobie poujadać z tego powodu. > > W aptekach nie ma dwóch produktów, kremu barierowego i kremu specjalnego. Dostałem informacje że się wyprzedały (Tu jest plus), dostawa ma być do końca listopada, niestety nadal jej nie ma, zastanawiające i niepokojące, Panowie Kowal i 12345 mają znów tutaj pole do popisu w dalszym ujadaniu. > > Rozgrzebywanie sprawy kasy unijnej to dość słabe naganianie, postaraj się bardziej. > > Pozdrawiam Akcjonariusz > > PS. Mam akcje Biomaxa i nie kryje że z bardzo pokaźną stratą.
Ja tu widzę same minusy. Albo jest popyt a władze spółki nie potrafią go zaspokoić,albo popyt jest tak mały, że utrzymywanie stałej produkcji zwiększałoby tylko zapasy więc się zamawia od czasu do czasu partię co tłumaczyłoby cenę. Sklepy na Florydzie!? - z czym? - gdzie był komunikat? - jak to się ma do strategii? Kasę za akcje dostaje ten co sprzedaje a nie ten, którego sprzedawano, jak ty sprzedasz swoje to to jakoś poprawi płynność? Żeby poprawić przepływy jest emisja, jeśli się rozejdzie to firma jeszcze może przetrwać jakiś czas. Osobiście raczej nie wróżę wielkiego zainteresowania a już na pewno nie dobrej ceny więc na ile i na co to starczy? W sam raz na odprawy dla zarządu.
Jeśli odpowiadają na maile to zapytaj, czy ostatnia emisja obligacji zakończyła się powodzeniem i gdzie podział się komunikat w tej sprawie. Po drugie umowa z sieciówkami, zdaje się orzekli w komunikacie, że domkną w pierwszym kwartale 2015 i co?
Daję im jedną szansę: trafią inwestora, który odkupi akcje od Kronosa i dofinansuje Biomaxa mając strategię, albo obejmie tę emisję prywatną za realny wkład finansowy i postawi firmę na nogi. W przeciwnym razie pozostaje mielenie tym co było i wyjadanie ostatków i "kopiuj - wklej" w komunikatach, finalnie wypad z notowań jak się to urwie.