strata 1 800 000 zł po III kwartałach i wychodzą na prostą :)). Sprzedaż w ostatnim kwartale jest najniższa, więc ta prosta jest bardzo krzywa. Ciekawe jaka będzie strata na koniec roku 2,5 czy 3 mln.
Skąd się biorą takie tępe dzidy? Przecież nowy członek zarządu jest przedstawicielem obligatariuszy, a nie rodziny został powołany na mocy porozumienia układowego jest też akcjonariuszem. Więc to nie żaden pan Jacek sobie wział kogoś do wyprowadzania kasy tylko obligatariusze wstawili swojego człowieka by patrzył prezesowi na ręce. Dotarło?
Przeciez ta Pani była juz w RN Orła jakiś czas temu. Tempy to jest kurs i zero Kupujacych. Kupiła akcja i oligacje bardzo dawno temu pod namową Prezesa i teraz dla Myślących podobnie do Ciebie Prezes chce to zrekompensować. Nic tu sie nie da zmienic. RN zrezygnowała z poborów dla propagandy i układu. Po zawarciu już grube paluszki po kasę wyciąga. Zarty z rynku kapitałowego ale może im się uda. Za pięć miesięcy dokupię coś nic wcześniej. Przy takiej kapitalizacji żeby Orły nic nie kupowały. Ostatnio trochę kupiłem i co dalej do dołu. Tragedia myślałem że po układzie coś ruszy a tu nic.
Spółka się odrodziła, ale rynek tego nie kupuje. Przynajmniej na razie. Muszą uplasować emisję obligacji serii C i zacząć pokazywać dodatnie wyniki finansowe.
Raport EBI numer 53/2015 data dodania 2015-11-26 12:33:58 spółka ORZEŁ Spółka Akcyjna
Orzeł SA: Zmiana wpisu w KRS w związku z zakończonym postępowaniem upadłościowym W nawiązaniu do raportu RB nr 37/2015 z dnia 22 września 2015 roku informującego o uprawomocnieniu się postanowienia o zakończeniu postępowania upadłościowego, Zarząd Orzeł S.A. informuje, iż dnia 26 listopada 2015 roku Sąd Rejonowy Lublin-Wschód w Lublinie z siedzibą w Świdniku VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego dokonał z urzędu wpisu zmian dotyczących zakończenia postępowania upadłościowego, wykreślenia osoby nadzorcy sądowego oraz wykreślenia z firmy Spółki oznaczenia „w upadłości układowej”. W związku z powyższym, począwszy od dnia dzisiejszego Spółka będzie występować w obrocie gospodarczym bez dotychczasowego oznaczenia "w upadłości układowej".
Ok ale ile to trwało. Zrobione pod publiczke. Ja rzadam wstrzymania wynagrodzenia do czasu osiagania wyników. pan Prezes też powinien brac połowę tym bardziej że sa Akcionajuszami. Za trudne do zrozumienia że trzeba zaciskać pasa. Nie uczyli a tacy wykształceni.
I to jest bardzo źle prezes powinien teraz jeździć autem średniej klasy ale czy on to zrozumie .Wejdę do RN za rok to może się coś zmieni Chyba za mnie wkurza i sprzedam co mam