• Wezwanie na akcje Vigo Autor: ~Wezwanie [77.112.75.*]
    Czy widzicie szanse w przyszłości na wezwanie na akcje przez jakiegoś grubasa i czy sprzedalibyście akcje po 260?
  • Re: Wezwanie na akcje Vigo Autor: ~Swiss [84.227.254.*]
    A ty skad sie urwales ? A Kto to jest grubas ?pytanie dosyc dziwaczne. Gdyby cos takiego mialo miec miejsce nikt by sie ciebie nie pytal,dostalbys ultimatum i musial sprzedac. Klos kto kupil po 178 pewnie by sie nie zalamal. Jezeli prosperity dopiero przed nami (przed Firma) ,to jakiimi jeleniami musieliby byc wlasciciele wiekszosciowych pakietow pozbawiajac sie min.50 zeta na akcje? A przy tym pewnie sie o tym glosno nie mowi, ale ta firma ma juz wlasciwie na tyle wazne znaczenie strategiczne,ze tak chop nie bardzo mozna by ja przejac.no Mode gdyby amerykanskie sie podlizaly? Ale po von? Z punktu .widzenia pl.i akcjonariuszy bylby to interes do kitu.firmy sie sprzedaje gdy ma sie propozycje nie do odrzucenia,ale to nie 260 by bylo a powiedzmy 2600 a do tego jeszcze daleko ...
  • Re: Wezwanie na akcje Vigo Autor: ~Max [89.73.7.*]
    Podzielam opinie swiss'a. Uwazam, ze wykup za 260zl za akcje to żarcik mówiąc lekko. Poza tym firma jest równo rok na GPW i też mam wrażenie, że najlepsze przed nią. Dużo zamachów ISIS w toku, a to VIGO produkuje czujniki do bramek wykrywające 1 cząstkę materiału wybuchowego na trylion innych. Fotonika jako strategiczny obszar w Unii Europejskiej, do tego markery chorób nowotworowych z oddechu czy glupia próchnica, rozwój kolei, czy obszary wojskowe, o których pewnie w 90% się nigdy nie dowiemy. Uważam, że spółka dopiero pokaże (o ile już nie pokazuje jak jej zaczyna iść). Niestety 99% ludzi nie rozumie jej obszaru działalności. Dlatego uważam, że nie ma tu dużego ruchu choć ostatni tydzień dał mi do myślenia (z drugiej strony w połowie listopada skończył się lock-up akcjonariuszy), ale nie wierzę w to, żeby akcjonariusze większościowi wysypali się z akcji. Kupe forsy i tak zarobili na IPO no chyba, że chcą więcej i więcej tego nie wiemy, ale ja w to wątpię. Spółka "cicha". Nie wali informacjami tylko robi swoje, ale uważam, że ich czas jeszcze przyjdzie, bo rynki zbytu ma szersze niż LiveChat i coś produkuje czego Kowalski z ulicy nie zrobi w domu po przeczytaniu 10 książek o programowaniu.
  • Re: Wezwanie na akcje Vigo Autor: ~swiss [194.158.250.*]
    te 800 000 tysiecy obrotu niedawno, byc moze ma zwiazek z lock up em. Ktos z tych panow zalozycieli np. mowil otwarcie na poczatku ,ze wlozyl 30 lat pracy w firme ,jest wpodeszlym wieku i chce wreszcie zobaczyc jakies pieniadze, kupic pewnie domisko ,dac wnukom itp. b. ludzkie i uczciwe ..mial tyle papira ( ma ) ,ze starczy na wszystko...
    Co w tym wszystkim budujace to to, ze znalazl bez problemu odbiorce za 800 000 po 250-251. z hakiem., poniewaz w takich przypadkach daje sie dyskonto. A wiec jezeli ktos wchodzi z dyskontem na tym pulapie tzn. ,ze wie co robi..i papier jest porzadnie wiecej wart i da mu zarobic...stad tez te 3 stowy to jest cena ,ze tak sie wyraze godziwa. amen.
    Jedyna kwestia jest tylko, czy moze rzeczywiscie nie splitujac (gdyby papier kosztowal powiedzmy 50 zeta i bylo by go 5x wiecej)
    nie sikaja sobie sami troche na stope ,bo ulica lubi pochandlowac taniej i ruch w interseie bylby wiekszy..no i szybciej osiagnieto by wyzsze pulapy..a tak ulica ( dlatego jest ta ulica) czeka na treny ,zeby jak zwykle wkoczyc na pociag gdy on juz mocno rozpedzony...chwilowo ulica z luboscia inwestuje w KGHM hihi
  • Re: Wezwanie na akcje Vigo Autor: ~Happy [185.93.95.*]
    Wicepremier Morawiecki w dzisiejszym wywiadzie:

"Przede wszystkim kładę duży nacisk na umiejętne wspierania polskich firm – tych małych i średnich, ale także tych większych, które mają szansę być lokomotywą polskiego eksportu i ośrodkiem polskiej innowacyjności."

A ze świecą szukać w PL firmy bardziej innowacyjnej, działającej na rynku globalnym, niż VIGO :-)
  • Re: Wezwanie na akcje Vigo Autor: ~owen [83.238.51.*]
    spółka złoto wszystko leci a my nie :) miło jest miec akcje które sa sporo warte i które każdy ceni a nie sprzedaje w panice ja mam mało ale czekam na chociaż lekka korektę to dobiorę sporo .Vigo to perła jeszcze przez rynek nie odszukana.Pozdrawiam akcjonariuszu widać ze tu sa poważni
  • Re: Wezwanie na akcje Vigo Autor: ~swiss [194.158.250.*]
    no  sa  tu powazni..ale kuchnia pisza z bledami ortograficznymi jak ja "handlowac" wlasnie zauwazylem wyzej  i sie czerwienie i biczuje
  • Re: Wezwanie na akcje Vigo Autor: ~Happy [185.93.95.*]
    Na bananowej marne perspektywy a i klientów w PL nie ma.
    Dla takiej firmy to bardziej odpowiedni byłby NASDAQ.
    Może zarząd ma wizję wyrwać firmę z grajdołka.
[x]
VIGOPHOTN 0,37% 536,00 2025-10-07 15:35:36
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.