Podzielam opinie swiss'a. Uwazam, ze wykup za 260zl za akcje to żarcik mówiąc lekko. Poza tym firma jest równo rok na GPW i też mam wrażenie, że najlepsze przed nią. Dużo zamachów ISIS w toku, a to VIGO produkuje czujniki do bramek wykrywające 1 cząstkę materiału wybuchowego na trylion innych. Fotonika jako strategiczny obszar w Unii Europejskiej, do tego markery chorób nowotworowych z oddechu czy glupia próchnica, rozwój kolei, czy obszary wojskowe, o których pewnie w 90% się nigdy nie dowiemy. Uważam, że spółka dopiero pokaże (o ile już nie pokazuje jak jej zaczyna iść). Niestety 99% ludzi nie rozumie jej obszaru działalności. Dlatego uważam, że nie ma tu dużego ruchu choć ostatni tydzień dał mi do myślenia (z drugiej strony w połowie listopada skończył się lock-up akcjonariuszy), ale nie wierzę w to, żeby akcjonariusze większościowi wysypali się z akcji. Kupe forsy i tak zarobili na IPO no chyba, że chcą więcej i więcej tego nie wiemy, ale ja w to wątpię. Spółka "cicha". Nie wali informacjami tylko robi swoje, ale uważam, że ich czas jeszcze przyjdzie, bo rynki zbytu ma szersze niż LiveChat i coś produkuje czego Kowalski z ulicy nie zrobi w domu po przeczytaniu 10 książek o programowaniu.