• podsumowanie skupu akcji własnych Autor: ~flcn [5.172.235.*]
    Jak można przeczytać w dzisiejszym komunikacie, spółka skończyła 5 letni okres skupu akcji własnych. Wynik skupu jest wręcz niesamowity otóż :
    • skupili ponad 7 mln sztuka akcji
    • na skup wydali niecałe 25 mln PLN
    • średnia cena jednostkowa wyniosła 3,39 PLN.

Mogłoby się zdawać że spółka zrobiła prezent akcjonariuszom bo skupiła ponad 3,5 % akcji własnych z rynku po cenie znacznie wyższej niż średnia z 200 notowań. Tyle że :
    • w tym okresie grupa IPX zarobiła na czysto ponad 400 mln PLN
    • na skup akcji Alchemii spółka wydała prawie 250 mln PLN
    • od grudnia 2013 r. spółka nie skupiła ani jednej własnej akcji
    • w roku 2015 Boryszew i jego spółki skupiły ponad 5 mln akcji IPX po średniej cenie 2,8 PLN

To pewnie nie koniec ciekawych informacji ze spółki bo teraz RN czyli Roman zdecyduje co zrobić z akcjami IPX. Opcja pierwsza czyli odsprzedaż nie wchodzi w rachubę bo cena za niska. Opcja druga czyli umorzenie opcja dobra bo zwiększy się bezpośredni udział BRS. Ja jednak sądzę że Roman najprawdopodobniej wybierze opcję trzecią czyli sfinansowanie przejęć w ramach realizacji strategii rozwoju Spółki i Grupy Kapitałowej. Czyli wymieni pakiet posiadanych akcji ALC na akcje IPX z parytetem 1,5 IPX za akcje ALC. W ten oto sposób Roman powoli acz systematycznie zwiększa swój udział w IPX za pieniądze IPX, czyli robi to co chce a reszta niech się przygląda i podziwia J

• Re: podsumowanie skupu akcji własnych Autor: ~bumbum [93.11.167.*]
    Bardzo dobrze! Proponuję tylko zlikwidować KNF i prokuraturę, bo stwarzają niepotrzebne wrażenie bezpieczeństwa w tym chorym kraju.
  • Re: podsumowanie skupu akcji własnych Autor: ~flcn [37.152.18.*]
    Z punktu widzenia drobnego akcjonariusza instytucja KNF jest zupełnie zbyteczną instytucją.

Status spółki publicznej nic nie ma żadnego wpływu na to co główny akcjonariuszy robi ze spółką i jej majątkiem a KNF nie ma żadnych narzędzi ani uprawnień mogących ograniczyć "samowole" większościowego akcjonariusza.

Pisałem to już kilka razy i powtórzę choć fanom Romana się to nie spodoba, że jedyną szansą jest zawiązanie porozumienia drobnych akcjonariuszy. Inaczej IPX czeka los Hutmenu.

• Re: podsumowanie skupu akcji własnych Autor: ~re [78.28.34.*]
    Nie zauważyłem tu fanów RK, są ludzie piszący pozytywnie lub krytycznie o spółce.
    Poza twoim wypłakiwaniem się na "Romana i pomarańczowe biuro".
    Za to widać, że jest sporo osób, które irytuje twoje namolne mędrkowanie, fantazjowanie czy pouczanie...
    I nie pisz zaraz pod innym nickiem wazeliniarskich postów o sobie.

No i zamiast tyle wypłakiwać się - zrób to, o czym tak marudzisz: zorganizuj jakąś akcję przeciw KNF, Karkosikowi czy komu tak chcesz...

• Re: podsumowanie skupu akcji własnych Autor: ~flcn [83.238.45.*]
    Ja się nie wypłakuję. Piszę jak jest i jak będzie dopóki drobni nie zaczną korzystać z praw akcjonariuszy.

Dlatego zachęcam do stworzenia porozumienia.

Pewnie nie masz akcji IPX ale lubisz kolor pomarańczowy a Roman jest dla ciebie panem. Dlatego nie masz nic do napisania bo jak jest wszyscy widzą. Dziwnym trafem moje biadolenia i fantazje pokrywają się z rzeczywistością a twoje merytoryczne i fachowe uwagi o spółce jakoś nie.

Upss no tak. Przecież ty nigdy nic o IPX nie napisałeś ty piszesz tylko o mnie.

PS. Jak do szczęścia potrzebna ci wazelina to twoja sprawa. Nie musisz się z tym ujawniać na tym forum bo to nie jest to miejsce :D:D:D
    Dnia 2015-11-18 o godz. 22:19 ~flcn napisał(a):
    > Ja się nie wypłakuję. Piszę jak jest i jak będzie dopóki drobni nie zaczną korzystać z praw akcjonariuszy.
    >
    > Dlatego zachęcam do stworzenia porozumienia.
    >
    > Pewnie nie masz akcji IPX ale lubisz kolor pomarańczowy a Roman jest dla ciebie panem. Dlatego nie masz nic do napisania bo jak jest wszyscy widzą. Dziwnym trafem moje biadolenia i fantazje pokrywają się z rzeczywistością a twoje merytoryczne i fachowe uwagi o spółce jakoś nie.
    >
    > Upss no tak. Przecież ty nigdy nic o IPX nie napisałeś ty piszesz tylko o mnie.
    >
    > PS. Jak do szczęścia potrzebna ci wazelina to twoja sprawa. Nie musisz się z tym ujawniać na tym forum bo to nie jest to miejsce :D:D:D

Ja pisałem o wazeliniarskim podlizywaniu się bobula. Masz dziwne skojarzenia z wazelina... Ale skoro wiesz do czego jeszcze słuzy wazelina i na jakich forach tym piszą, to twoja sprawa i nie musisz tego innym imputować. Ale tym znowu pokazałeś, jaki poziom kultury osobistej reprezentujesz.

Ty piszesz, jak jest i jak będzie? Nie. Ty piszesz, jak tobie TYLKO SIĘ WYDAJE. I masz prawo tak pisać, ale szanuj zdanie zdanie innych, nawet skrajnie odmienne, bo nie masz monopolu na rację. Nigdy nie podałeś ŻADNEGO argumentu na NIELEGALNE konszachty RK z mitycznym "pomaranczowym biurem", którego nazwy nawet boisz się napisać.

Nie zabraniam ci zachecać do porozumienia akcjonariuszy. Ale pisz o tym konkretnie. Moze sam wtedy nawet przystąpię do tego porozumienia i podam ci argumenty. Ale zamiast konkretów - wciąż smęcisz w stylu "weźcie i zróbcie".

Najbardziej charakteryzuje ciebie wniosek: " Pewnie nie masz akcji IPX ale lubisz kolor pomarańczowy a Roman jest dla ciebie panem. 
    Dlatego nie masz nic do napisania bo jak jest wszyscy widzą. Dziwnym trafem moje biadolenia i fantazje pokrywają się z rzeczywistością a twoje merytoryczne i fachowe uwagi o spółce jakoś nie. Upss no tak. Przecież ty nigdy nic o IPX nie napisałeś ty piszesz tylko o mnie."

Tak się składa, ze onegdaj wielokrotnie polemizowaliśmy o ipx i nie tylko, ale o tym nie pamiętasz. Problem jednak z tobą taki, ze ty wiesz wszystko najlepiej i z czasem ja oraz inni też przestali z tobą merytorycznie rozmawiać, gdy każdemu pisałeś w stylu swego jęczenia "Roman wszystkim steruje w porozumieniu z pomarańczowym biurem". I jak więc z tobą dyskutować? o czym? Ty wiesz najlepiej, do ciebie musiało zawsze należeć ostatnie zdanie o RK i pomaranczowym biurze. Zachowujesz się na forum jak dzieciak usiłujący rzadzić we własnej piaskownicy.

Twoje opisywanie innych w stylu zacytowanego wnuiosku o mnie pokazuje twój dziecinny i uproszczony, by nie rzec prostacki, sposób postrzegania innych i reagowania na czyjeś poglady. Twoje biadolenia wale nie pokrywaja się z rzeczywistością. Ty dorabiasz teorie do rzeczywistości. Swiat wg ciebie dzieli się na tych, co są z tobą lub przeciw tobie. A jak cie potem ktoś skrytykuje, to zaraz piszesz wazeliniarsko jako bobulek we własnej obronie.
    A tu sprawdź znaczenie, bo twoje jest jakieś głupawe i niestosowne:
    http://sjp.pwn.pl/sjp/wazeliniarz;2579610.html

• Re: podsumowanie skupu akcji własnych Autor: ~flcn [37.248.255.*]
    Napisz w końcu coś o spółce bo psychoanalityk z ciebie żaden.

Masz akcje IPX i jesteś zadowolony z tego co Roman robi ze spółką?
    Podaj jeden argument. Tylko nie wyciągaj porównania stopy zwrotu z WIG.
    na pewno lepszy ze mnie niż z ciebie

nie umiesz napisać z sensem, to robisz się arogancki i piszesz bzdury,

a kto ci zwróci uwagę, to piszesz jak wyżej

i zamiast nieustannie wypłakiwać sie na forum, sprzedaj walor i zarabiaj na czym innym...

jeśli potrafisz
  • Re: podsumowanie skupu akcji własnych Autor: ~flcn [5.172.239.*]
    Ty naprawdę napisałeś kiedyś coś w temacie IPX ?

owszem, pisałem pod innym nickiem i innym IP,
    i z kilkoma innymi osobami wykazywaliśmy twe zafiksowanie na skrajnie subiektywnym postrzeganiu spółki

ale masz nowego niusa:
    http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,306783

napiszesz, ze RK i pomaranczowe biuro wywarło nacisk na sąd?
    Pisałeś pod innym nickiem ? Z kilkoma innymi osobami ?

I się dziwisz że nie kojarzę żadnego twojego wpisu dotyczącego IPX ?

Kończę wątek bo sprowadzasz go do poziomu czystej abstrakcji.

PS. News który załączyłeś dotyczy HTM czyli już prawie IPX. Może zacznij pisać pod kolejnym nickiem i poszukaj z innymi osobami czegoś dobrego o działaniach Romana w IPX i jego współpracy z pomarańczowym biurem. Jest was pewnie wielu więc jak dobrze poszukacie to coś znajdziecie.

Dnia 2015-11-19 o godz. 11:52 ~flcn napisał(a):
    > Pisałeś pod innym nickiem ? Z kilkoma innymi osobami ?
    >
    > I się dziwisz że nie kojarzę żadnego twojego wpisu dotyczącego IPX ?
    >
    > Kończę wątek bo sprowadzasz go do poziomu czystej abstrakcji.
    >
    > PS. News który załączyłeś dotyczy HTM czyli już prawie IPX. Może zacznij pisać pod kolejnym nickiem i poszukaj z innymi osobami czegoś dobrego o działaniach Romana w IPX i jego współpracy z pomarańczowym biurem. Jest was pewnie wielu więc jak dobrze poszukacie to coś znajdziecie.
    >

Tak, i ja, i kilka innych osób wcześniej pisało, iz po wiosennych wzrostach technika sygnalizuje spadki, a fundamenty (m.in. sprawa z htm, łucką, wrocławiem i in.) wskazują na prawdopodobieństwo korekty zblizonej do wczesniejszych wzrostów, co od pólrocza (raczej od maja) nastąpiło.

I nie oczekuję, ze mnie kojarzysz. Nawet nie jestem tym zainteresowany, zaś twoje posty są czasem tematem naszych żartów na innym forum. Sprawdź też znaczenie słowa abstrakcja. Bo w takim razie jak nazwać twoje konfabulowanie?

A to, pod jakim nickiem i gdzie piszę, zależy tylko od mego kaprysu, na co nie masz wpływu.

Ale dam ci szansę na rzeczowość: wskaż jakiś konkret o współpracy RK z twym mitycznym pomarańczowym biurem, w oparciu o co mozna napisać skargę do KNF, prokuratury itp.
    Wykaż się odwagą i konkretami...
    "Bo w takim razie jak nazwać twoje konfabulowanie?" - no ciekawe. Masz jakieś propozycje ?

Pół roku wcześniej trafnie przewidujesz spadek kursu o 25-30 % i piszesz że posiadasz akcje IPX ?
    Wniosek jest tylko jeden. Musisz lubić kolor pomarańczowy bo musisz więc nie pytaj mnie o szczegóły bo przecież wasz zespół dobrze je zna.

Napisz lepiej jaki wykres szykuje ręka Romana to błyśniesz na forum i nie będziesz musiał zmieniać w przyszłości nicków. Tylko napisz na forum bankiera :D:D:D

twoje konfabulowanie? - sprawdź znaczenia słowa zafiksowanie:
    http://www.goldenline.pl/grupy/Media_i_dziennikarstwo/korektorzy/zafiksowac-sie-na-kims,3548959/

to, ze z innymi przewidywaliśmy nie oznacza, ze gwarantowaliśmy

i w przeciwieństwie do ciebie - nigdy nie piszę, kiedy mam lub nie mam akcji danej spółki

chwalenie się i frustracyjne wypłakiwanie sie na forach to dziecinada i wiochmeństwo

o twoim wnioskowaniu tu już pisano - twa logika jest taka: skoro pies jest ssakiem i kot jest ssakiem, więc pies jest kotem

no i nie dziwi, ze kolejny raz nie masz ani odwagi, ani argumentów na wskazanie twych absurdalnych zarzutów o RK i pomarańczowym biurze

wykresy też ci tu rysowałem, które kwitowałeś, ze nie ma sensu pisać o at, bo kreski rysuje Roman - jak więc z toba merytorycznie dyskutować?

myslisz, że skoro tu dużo i głośno narzekasz, to znaczy, ze piszesz mądrze?
    Konfabulowanie to wg ciebie zafiksowanie i wklejasz link do goldenline.

Kilka postów wcześniej piszesz że masz akcje IPX a teraz że nigdy się tym nie chwalisz.

I ty piszesz o logice ?! Ty chcesz merytorycznie dyskutować ?!

Kończę wątek bo musiałbym użyć wyrazów za które post i tak byłby skasowany.

Tak, twe konfabulowanie wynika z zafiksowania - wiem, że działa w tobie mechanizm wyparcia i trudno ci sie z tym pogodzić

wskaż, gdzie napisałem, że obecnie mam akcje ipx

powtarzam - wskaż jakiś konkret o współpracy RK z twym mitycznym pomarańczowym biurem, w oparciu o co mozna napisać skargę do KNF, prokuratury itp. 

"Nie zabraniam ci zachecać do porozumienia akcjonariuszy. Ale pisz o tym konkretnie. Moze sam wtedy nawet przystąpię do tego porozumienia i podam ci argumenty." - to z twojego dzisiejszego postu.

No chyba że chciałbyś przystąpić do porozumienia akcjonariuszy IPX nie mając akcji IPX ? Pewnie wg twojej logiki to całkiem normalne i oczywiste.

Jakie skargi chciałbyś napisać do KNF czy prokuratury ? Przecież nie jesteś akcjonariuszem albo jesteś ale do końca nie wiesz albo wiesz ale nie powiesz :D:D:D

Życzę ci wszystkiego dobrego.

Dnia 2015-11-19 o godz. 13:01 ~flcn napisał(a):
    > "Nie zabraniam ci zachecać do porozumienia akcjonariuszy. Ale pisz o tym konkretnie. Moze sam wtedy nawet przystąpię do tego porozumienia i podam ci argumenty." - to z twojego dzisiejszego postu.
    >
    > No chyba że chciałbyś przystąpić do porozumienia akcjonariuszy IPX nie mając akcji IPX ? Pewnie wg twojej logiki to całkiem normalne i oczywiste.
    >
    > Jakie skargi chciałbyś napisać do KNF czy prokuratury ? Przecież nie jesteś akcjonariuszem albo jesteś ale do końca nie wiesz albo wiesz ale nie powiesz :D:D:D
    >
    > Życzę ci wszystkiego dobrego.
    >

No toś mnie rozbawił swą logiką...
    Bardziej skompromitować sie nie mogłeś...
    Facet, czy ty naprawdę aż tak sztywno myslisz? ty naprawdę masz problem z logiką!
    To, ze mogę ci podać argumenty, ma świadczyć o tym, ze akurat mam czy nie mam akcji?
    Przecież ja te akcje mogłem dziś sprzedać i jutro kupić, a pojutrze znowu sprzedać.
    Co tu ma piernik do wiatraka?!
    Ty naprawdę maz problemy z logiką, skoro takie wnioski wyciągasz!
    Ale nie powinno to dziwić, bo tak samo o innych sprawach wnioskujesz.

wskaż jakiś konkret o współpracy RK z twym mitycznym pomarańczowym biurem, w oparciu o co mozna napisać skargę do KNF, prokuratury itp. 
[x]
IMPEXMET 0,00% 4,22 2019-08-05 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.