Mało tego super przepływy i większa rentowność brutto. Są nowe, bardziej rentowne produkty i więcej sprzedaje się w EUR. Dla mnie ten raport jest rewelacyjny a może być tylko lepiej:) Ciekawe co dzisiaj będzie się działo.
Teraz jest czekanie az sie zbuduje arkusz podazy, ale trzeba byc szalonym zeby rozwazac sprzedaz ponizej 4 i nierozwaznym ponizej 5 :). Jeszcze dzis ktos wpadnie ciagnac kurs w gore, ciekawe czy beda poswiecac swoje pakiety w celu zatrzymania ruchu...
Będą będą bo robią to już od dawna tylko że presja z każdym dniem będzie coraz większa bo teraz do raportu za IVkw czasu jest sporo tyle, że teraz działa na parcie do przodu bo mamy właściwie same dobre perspektywy oraz bardzo niską wycenę. Pewnie pojawi się w międzyczasie kila dobrych newsów a i wyniki ankiety też pewnie zostaną wzięte pod uwagę...dzięki za PenDrive:)
Też jestem mile zaskoczony. Spółeczkę kupowałem jeszcze przed wynikami - miałem nadzieję na dobre wyniki, ale że aż tak :)
Przed nami czwarty kwartał, mikołaj, gwiazdka - wszystkie ciocie/babcie kupują dzieciom/wnukom telefony czyli przed nami kwartał z równie dobrymi wynikami, jak nie lepszymi !
W III kw. br. o 8 nowych lokalizacji rozwinęła się sieć franszyzowa spółki zależnej TelForceOne - Teletorium, zajmującej się sprzedażą detaliczną telefonów oraz akcesoriów do urządzeń mobilnych, poinformowano także. Z końcem kwartału spółka posiadała 211 punktów, co oznacza 18% wzrostu r/r. Spółka obecna jest w 220 lokalizacjach w tym 4 poza granicami Polski."We wrześniu i październiku otworzyliśmy cztery punkty sprzedaży telefonów i akcesoriów na Słowacji i Czechach. W przyszłości będziemy podejmować próby wchodzenia na kolejne rynki krajów regionu, zakładamy też stopniowy rozwój w krajach naszej obecnej działalności" - powiedział Żywicki.Firma zakłada dalsze umacnianie swojej pozycji jako lidera na rynku krajowym, a także stopniowe zwiększanie swojej obecności na rynkach regionu, podano także w materiale.TelForceOne to czołowy polski importer, dystrybutor oraz producent urządzeń mobilnych i akcesoriów do nich. Spółka tworzy grupę kapitałową, która od marca 2007 roku jest notowana na warszawskiej giełdzie. Posiada sieć partnerów w Polsce i Europie oraz nowoczesne Centrum Dystrybucyjno-Logistyczne. Spółka od marca 2007 r. jest notowana na GPW. (ISBnews)
Świetne wyniki, spodziewałem się niższego zysku netto w kontekście m.in. kursu dolara. Podejrzewam, że smartfony >600 pln, w tym najnowszy przebój czyli Hammer Axe LTE (wyjątkowo popularna słuchawka na allegro), miały duży udział w tych wynikach. Btw, podziwiam strategię i skuteczność sterowników, którzy zaniżyli kurs poniżej 3...