• wynik niezły, uff Autor: ~adam [46.76.69.*]
    bałem się o 3Q z racji kosztów rebrandingu. Tymczasem nawet mimo kosztów zdołali wyjść na symboliczny plus, ładnie poprawiając sprzedaż reklam. 3Q z tego co kojarze z zasady jest słaby dla reklamodawców.
    Ogólnie i tak spodziewam się jakiejś korekty prognozy. Niemniej utwierdzam się jednocześnie w przekonaniu, że najgorsze za spółką, a prezes ma głowę na karku i stopniowo prowadzi spółkę tam gdzie powinna być.

• Re: wynik niezły, uff Autor: ~pmjar [62.244.149.*]
    Widać, że 4 kwartał będzie bardzo przyjemny :). Najlepsze jest to że w porównaniu z tamtym rokiem przychód 1,2 m większy. Jest szansa że agencja złapie jakiś kontrakt na kampanię reklamową. Oglądalność rośnie, Screen Network bez zadłużenia i z zyskiem netto w tym roku :). Uporządkowane wszystko, teraz pracować dalej i wzmacniać markę a będzie bardzo dobrze.
  • Re: wynik niezły, uff Autor: ~Lupo [37.47.16.*]
    Prezes 4fun Media na temat prowadzonej działalności, przejęciu Screen Network, przeprowadzonego rebrandingu w udzielonym telewizyjnym wywiadzie dla SII:

http://www.sii.org.pl/9632/aktualnosci/newsroom/baran-4fun-media-zatrzymalismy-spadki-ogladalnosci.html#ak9632

• Re: wynik niezły, uff Autor: ~Mark [89.78.218.*]
    "4Fun Media podtrzymuje jednostkową prognozę roczną, zakładającą m.in. zysk netto na poziomie 3,1 mln zł, podała spółka.
    "Biorąc pod uwagę efekt sezonowości, typowy dla rynku telewizyjnego w IV kwartale, którego efektem są zwykle najwyższe w roku przychody reklamowe oraz wyższe niż w pozostałych kwartałach rentowności, zarząd podtrzymuje (...) jednostkową prognozę roczną na ogłoszonych wcześniej poziomach: 1) przychody ze sprzedaży - 20 300 tys. zł 2) zysk z działalności operacyjnej - 3 560 tys. zł 3) EBITDA - 5 800 tys. zł 4) zysk netto - 3 100 tys. zł" - czytamy w raporcie.
    Wydarzeniem, które powinno wzmocnić pozytywny efekt sezonowości w IV kwartale jest wejście kanałów 4FUN HITS i 4FUN FIT&DANCE do oferty telewizyjnej platformy satelitarnej Cyfrowy Polsat, zaznaczono również.
    W ujęciu jednostkowym zysk netto w okresie I-III kw. 2015 r. wyniósł 1,51 mln zł wobec 2,36 mln zł zysku rok wcześniej."

http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/4fun-media-podtrzymuje-jednostkowa-prognoze,28,0,1955356.html

• Re: wynik niezły, uff Autor: ~banana [185.33.37.*]
    a bananowi inwestorzy "wiedzą" lepiej
  • Re: wynik niezły, uff Autor: ~Lupo [37.47.29.*]
    Komentarz analityków Trigona do wyników, str. 7 ich daily:

http://www.trigon.pl/files/daily_08_2011/trigon_daily_20151116.pdf
  • Re: wynik niezły, uff Autor: ~adam [31.2.5.*]
    ja dobrałem wczoraj i dziś. Czekam na wyniki za 4Q.

Niech spółka zarobi w tym roku 2 mln netto i będę zadowolony (mając na względzie kapitalizację spółki).
    Jeszcze trochę i będzie petarda do góry. Wspomnicie moja słowa :) Nie dać się teraz wyleszczyć tylko dokupywać. 18 m kapitalizacji. Śmiech na sali :)
  • Re: wynik niezły, uff Autor: ~adam [31.2.5.*]
    ja kilka razy już dziś kupiłem. Poczynając niestety od ceny 4.9 :)
  • Re: wynik niezły, uff Autor: ~fza [31.183.171.*]
    Dobry raport i perspektywy jednak kurs leci. Może to ktoś wyjaśnić.
    "Firma 4fun Media w trzecim kwartale br. zanotowała wzrost przychodów w skali roku o 31 proc. do 4,81 mln zł i 8 tys. zł zysku netto. Spółka osiągnęła pierwsze przychody z uruchomionej niedawno agencji reklamowej Brigde2Fun oraz liczy na synergie z przejętą miesiąc temu firmą Screen Network. 4fun Media podkreśla, że miniony kwartał był pierwszym z bieżącego roku obrotowego, w którym zwiększyły się jej wpływy z reklamy telewizyjnej - w skali roku o 43 proc., do 1,29 mln zł. W połowie br. spółka przeprowadziła rebranding dwóch z trzech swoich kanałów, którego koszty szacuje na 2,5 mln zł...

...4fun Media podkreśla, że pierwsze przychody zanotowała jej uruchomiona niedawno agencja reklamowa Brigde2Fun (którą tak samo jak 4fun Media zarządza Rafał Baran, do marca br. po tym jak pod koniec września została agencją wspomagającą obsługę T-Mobile Polska w zakresie ATL-u i sponsoringu. Brigde2Fun pracuje przy obecnej kampanii telekomu z udziałem Tomasza Kota, bierze też udział w kolejnych dużych przetargach.
    Trzecim źródłem przychodów i zysku 4fun Media ma być zajmująca się cyfrową reklamą zewnętrzną firma Screen Network, której 60 proc. udziałów nadawca kupił miesiąc temu za 6,94 mln zł. Spółka zapowiada rozwój swojej sieci ok. 17 tys. monitorów w przestrzeni publicznej emitujących informacje i reklamy w oparciu o technologię digital signage. Kolejne chce przejmować w siedmiu największych miastach, a także świadczyć usługi brokerskie oraz promować kanały 4fun Media."

więcej w artykule:

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/4fun-media-ze-wzrostem-wplywow-i-zyskiem-liczy-na-wiecej-ze-screen-network-i-brigde2fun#
    Może któryś z funduszy wychodzi bo musi (likwidacja OFE). Przemieli się akcjonariat i do góry :). Spokojnie, zdenerwowane ręce sprzedają a teraz nie jest pora na sprzedaż tylko na akumulacje.
  • Re: wynik niezły, uff Autor: ~Lupo [37.47.22.*]
    W poniższym zestawieniu OFE nie ma:

http://stooq.pl/q/h/?s=4fm

Bridge2fun pracuje dla T-mobile i startuje w kolejnych przetargach. Gdy już podpiszą umowę ramową z T-mobile to puszczą raport bieżący, co zapowiedzieli w raporcie za 3 kwartał (str. 7)

"Jednym z fundamentów dywersyfikacji jest rozpoczęta pod koniec III kwartału współpraca agencji Brigde2Fun z T-Mobile. W tym roku obejmuje ona realizację kampanii reklamowej promującej nową jakość obsługi klienta i oferty dla właścicieli firm w postaci kilku spotów telewizyjnych oraz reklam emitowanych w radiu, Internecie oraz nośnikach reklamy zewnętrznej pod wspólnym tytułem „Hit od T-Mobile”. Jest to format kreatywny oparty na rozpoznawalnych przebojach muzycznych, wykorzystujących stylistykę teledysków oraz ikonografikę typową dla stacji muzycznych. Kampania przygotowana przez agencję Brigde2Fun ruszyła w końcu października i potrwa do końca roku. Zakres wszystkich prac realizowanych przez agencję dla T-Mobile oraz okres współpracy zostanie określony w umowie ramowej, po podpisaniu której Spółka opublikuje raport bieżący."

https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2015-11/Grupa_4_Fun_Media_raport__3Q2015_ost_20151113_185412_0461445139.pdf

[x]
DIGITANET -5,15% 151,00 2026-03-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.