• powalajacy wynik Autor: ~jop [31.174.85.*]
    czuję się powalony potęga wyników za trzeci kwartał,  normalnie -masakra, przychody urosły do 20 mln czyli są tylko trochę mniejsze niż osiągają warstaty naprawy niemieckiego szmelcu  samochodowego w przykładowym Szczecinku, Bisztynku albo Olsztynku , nawet przestał straszyć ten przerażający minus przed wynikiem netto, czyli wreszcie pokazał się jakiś minimalny zysk- 5 gr. na akcję, zobaczymy czy to pomoże prezesu utrzymać się na stołku, osobiście bardzo w to wątpię bo nienawiść PISu do wszelkiego rodzaju platfusizmu jest straszna o czym świadczy jastrzębi  skład rządu, teraz czekamy na to kto zastąpi tę miernotę na stanowisku szefa ARP, okazało się o czym nie wiedziałem że tam jakiegoś babsztyla wciśli i on tam już kwitnie od roku z górą, to jest dramat żeby baby wpychać na poważne i odpowiedzialne stanowiska od których zależy gospodarka, wszędzie się to świństwo panoszy i ''łagodzi'', tymczasem biznes to wojna drapieżców a nie szkółka dla pensjonarek, może jeszcze do Kużni tez babę dadzą na prezesa, to by dopiero był ból pupy, BABY DO GARÓW ! i dzieci rodzić ! PRECZ Z FEMINAMI !
  • Re: powalajacy wynik Autor: ~gg [178.36.77.*]
    wyniki są ok
    Przede wszystkim spadł udział plac w kosztach choć nadal pozostaje wysoki i celem powinno być max 25 z 29 obecnie ale zakładam optymistycznie że wydajnośc pracy wzrośnie w końcu
  • Re: powalajacy wynik Autor: ~jop [31.174.74.*]
    ja też tak zakładam, zwłaszcza po moim mejlu do nowych zarządzających Arpem, pisałem parę razy do innych spółek i zwykle następowała reakcja, były także strzały chybione i zero reakcji ale tu akurat chyba nie odmówią interwencji, trzeba coś działać bo inaczej ten Jonasz zatopi całą łajbę razem z nami, ja nie wnikam w to jak tam kto z kim żyje i komu gdzie włazi, byle miał wynik finansowy na odpowiednim poziomie a tu jak widać jest rozpacz, jak długo można patrzeć przez palce i tolerować nieudolność ? osiem lat to 10 procent życia człowieka więc chyba dość, mam czekać następne osiem ? to ja już nie doczekam, wykończą mnie fizycznie, anemię to już chyba mam a jak się wda grużlica albo inne choróbsko to co będzie ? jedno wielkie G... będzie, jeszcze mnie skrobnęło prawie trzy stówy napisanie testamentu tak aby mój pakiet nie pomaszerował za mną do grobu, może chociaż spadkobierca coś z tego bagna wyciągnie jak ja nie zdążę. sam diabeł mnie podkusił żeby się w to łajno wpakować a teraz tylko Archanioł Michał może dać radę jakoś to rozegrać, tylko w niego wierzę bo w nic innego to już nie.
  • Re: powalajacy wynik Autor: ~gg [178.36.77.*]
    wydajność pracy jest kluczem do sukcesu, a tu jest słabo albo jeszcze gorzej
  • Re: powalajacy wynik Autor: ~jop [31.174.145.*]
    kluczem do sukcesu jest cichość, Jezus powiedział '' błogosławieni cisi'' a nie głośni, tymczasem ten tylko tumult wokół siebie wytwarza a pieniędzy ani widu ani słychu, wiadomo nie od dziś że interesy prowadzi się przy zachowaniu dyskrecji a nie w świetle jupiterów, ile akcji ma taki Buzek ? zero, ile akcji ma Racibórz albo prywatnie jakiś członek władz Raciborza ? też zero, to po kiego grzyba ich spraszać i dokarmiać ? dajmy na to czy takiego Buzka by nie było stać zainwestować choćby z milion w firmę ? co to dla niego milion ? on ma takich milionów mnóstwo bo mu euro-złodzieje smarowali pupę miodem za to że zamknął nasze kopalnie, ale nie zainwestował nawet 14 złotych w jedną akcję bo widocznie nie dał się nabrać na te farmazony, jak chodzi o wynik to on nie jest dobry, on byłby do przyjęcia gdyby pierwsze półrocze było na 3-4 milionowym plusie a tak to on tylko zniwelował straty, zresztą w ubiegłym roku też pierwsze półrocze było na stratach więc jakie będzie pierwsze półrocze 2016 ? też takie by było ale nie będzie bo już plan naprawczy zacznie funkcjonować pełną parą a pierwsze cięcia nastąpią od nowego noku, na co tu czekać ? nie ma na co czekać, trzeba działać. ja myślę że Cela ma tam swoje wtyki w firmie i oni mu donoszą, tak że na pewno wie co robić i nie będzie zwlekał tylko przystąpi do usuwania nadmiaru nierobów i nie będzie dobrym wujkiem dla wszystkich za pieniądze akcjonariuszy, tak samo mam nadzieję że wyświęci fabrykę wodą święconą najlepiej z udziałem biskupa  ordynariusza tak jak to się stało w sejmie z pomieszczeniem po Palikocie, a jak się komuś nie widzi że Polska jest katolicka to niech jedzie do Francy , tam mu wytłumaczą co i jak to się wtedy oświeci o ile jeszcze będzie na tym a nie tamtym świecie.
[x]
RAFAMET 2,42% 63,50 2026-05-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.