chyba jakiś fund wchodzi a ja się zastanawiał ostatnio czy jeszcze nie dobrać ,w koncu ostatnia niedowartościowa odzieżowka daje o sobie znać ,nie tam ccc i lpp gdzie są kosmiczne wyceny
Daj spokuj, to żaden fund, to 12 kilo akcji, to poprostu wybicie górą z trójkąta, LPP też nie od razu chodziło po 7000 zł tylko po 40 zł bodajże zaczynało. Pożyjemy zobaczymy.
Nie wiem, co się ma wyjaśnić, wiem że mają być wyniki, ale wg mnie z AT wynika że spółka jest gotowa szukać nowych szczytów, duży spodek z wybiciem górą z trójkąta konsolidacyjnego. Wg mnie jest tak że na giełdzie po reformie ofe brakuje kasy, i poważni inwestorzy długoterminowi chcą poszukać spółek pewnych o stabilnej pozycji na GPW które się rozwijają i płacą systematycznie dywidendę, a tu ff jest bardzo mały więc inwestorom długoterminowym nikt raczej numeru żadnego nie wykręci, szczególnie że większościowi chcą rozwijać spółkę, o czym świadczą negocjacje w sprawie przejęcia spółki odzieżowej. Ostatnio grałem na Biotonie, było mocno w górę, teraz inwestuje małe pakiety w takie właśnie spółki które są mniejsze ale przewidywalne. I może nie przesadzałbym że walor będzie tak wyceniany jak LPP, wg mnie nie, ale przy tej strukturze akcjonariatu (ff) i wyników oraz planów spółki (rozwój) to po faktycznych postępach myślę że w 5 lat cena akcji może oscylować w wycenach wawelu. Są to moje prywatne oceny i nie mogą być uważane w myśl prawa jako rekomendacje.