dane z KNF za 2013 uzyskane od polskich brokerow pokazuja ze dodatnie wyniki mialo 19% klientow (ujemne 81%) - jest wiec lepiej niz piszesz skad czerpiesz takie dane ze 90% traci ? sadze ze po prostu powtarzasz obiegowa, niezupelnie prawdziwa opinie
czyli prosty wniosek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po co tym 80% grać na forexe? możecie zostać brokerami i juz zarabiacie proste jak drut. po co być zwierzyną? jak mozna być myśliwym. hehe
z czego te 19% mialoby zyski ? :) a tak powaznie to dobrze wiesz jaki potrzebny jest kapital i przygotowania (np. licencja, dobor sprzetu, ludzi itd) , wiec jest mnostwo zachodu, a na fx wszystko wydaje sie b. latwe - majac pare groszy i troche wolnego czasu mozna zaczynac - wystarczy kliknac w platforme dlatego tak jest jak jest
i jak pisze stella to tak w skrocie na 10 to dwoch zarabia a znajac podejscie malolatow to na 10 tylko jeden ma pojecie co to AT zas drugi to farciarz i zarobil bo mu sie udalo
Pojęcie o AT nie daje gwarancji zarobku Brak pojęcia o podstawowych zasadach i błędach grających na forex daje gwarancję straty
Sam się zastanawiam jak ten biznes się kręci , wg mnie to piramida: mamy: samobójców , wyjadaczy pechowych i wyjadaczy fartownych zarabiają tylko ci ostatni , pozostali ich finansują, pechowi wyjadacze w końcu się wycofują , zostają tylko samobójcy , których trzeba jak najwięcej nagonić do systemu , stąd te wszędobylskie reklamy
po latach doswiadczen nie widze probemu by zarobic codziennie te powiedzmy 50 pipsow na pozycji problem jest tylko wtedy gdy chce zarobic 100 czy 200 pipsow bo to juz wyzsza szkola jazdy i do tego trzeba raz cierpliwosci dwa wprawy trzy troche farta a sl zawsze to powtorze jest po to by bronic pechowcow przede wszystkim
nietaktowne pytanie, o forsie sie nie mowi, pieniadze lubia cisze wszystko zalezy od postawionej stawki a ta jest uzalezniona od kapitalu jakim dysponujesz nieladnie ze pytasz o pieniadze - nie zagladaj ludziom w kieszen/portfel
zobacz - rano pisalam ze jestem na Sce na edku, Bax tez pisal o Sce wlasnie ja zamknelam - mozesz sprawdzic ile to mniej wiecej pipsow i przelicz sobie ile zarobilam jesli wzielam 0.1 lota a ile jesli 10 lot milo zaczyna sie weekend pozdrowienia :)
Panuje podstawowy blad poznawczy. Wszystkim sie wydaje, ze skoro 19% zarabia na FX to zarabiaja co roku, a prawda jest zupelnie inna. W tym roku zarobisz w nastepnym stracisz. Zmienmy skale z roku na tydzien. To ze w tym tygodniu jestes na plus nie znaczy ze w nastepnym tez bedziesz, wie to kazdy kto gral. Do tego pozostaje kwestia metodologii. Jest mnostwo martwych rachunkow, porzuconych przez ludzi ale nie zamknietych, te rachunki nie traca, wiec wchodza w statystyke. Poczytaj troche moich komentarzy i przemysl je na spokojnie.
Czyli mnóstwo martwych rachunków, które nie tracą i okazuję się, że ...nie traci może z 10-12%, a traci ok. 90% uczestników! A teraz druga teza, może nawet ważniejsza. 95% uczestników gry poświęca swoje życie, swoje cenne minuty, swoje emocje na coś co jest...z góry skazane na porażkę. Nie lepiej zająć się dzieckiem, psem, poczytać mądrą książkę, pojeździć na rowerze, pójść do parku na spacer? Jaki sens poświęcać swój czas na forex i podniecać się kursami, skoro 90 % graczy przegra.
problem od czasu do czasu tak raz na pol roku jest jeden ?????????? rynek leci bez opetania w jedna strone przeklamujac czesciowo at i wszelkie normy i zasady jednodniowego ruchu na rynku i zaraz pozniej na forach pojawia sie cale mnostwo tych ktorzy polegli bo nie mieli sl i liczyli na to ze rynek zawroci takze wrocmy do tematu jak znowu taki ruch bedzie na gieldzie lub na forexie
a rok uciekl - to b. dlugo wez pod uwage aspekt wartosci pieniadza w czasie (zamrozona kasa) lub nawet jesli czekasz na kupno tyle czasu to klania sie wartosc utraconych korzysci z alternatywnych inwestycji
w razie alternatywnej inwestycji na forexie to trzymanie w skarpecie zawsze bedzie mialo wyzsza stope zwrotu, pomysl gdybys nie grala na FX ile bys kasy zaoszczedzila :)
ALTERNATYWA JEST JEDNA NAJPIERW TRZEBA SIE NAUCZYC TAK GRAC BY ZARABIAC WTEDY I BROKER CI NIE PRZESZKADZA I STRATNE POZYCJE tym bardziej a narzekac a to potrafi kazdy mnie nie raz wycina pozycje nie gasi i jakos nie mialem nigdy czasu to zglaszac po prostu taki to biznes ze na drobiazgi nie zwracaj uwagi dobrze ustawione sl to zawsze sukces zle to niech inni zarabiaja i to samo z tp dzisiaj gdyby mi weszly te pozycje kup dolara wszystkie co ustawilem to zarobilbym dwa razy tyle i zerkam na wykres bylo nizej a mi nie weszly ale weszly inne i tyle mi starczy
jasne stella przeciez tu sami zarabiajacy, a wiekszosc zyje w alternatywnej rzeczywistosci, internet zniesie wszystko. Sledzilem Twoje typy na forum i niestety nic Ci nie wchodzi, a wiekszosc setupow to "wydaje mi sie" albo "teraz powino" . Rozumiem ze oszukujecie innych ale dlaczego siebie tez?
nie klam bos nudny jak pisze stella ze dwa radzy doradzalem tu chocby JP ZEBY DOLCA KUPOWAC JAK SPADNIE CHOC DO 3,92 A SPRZEDAJ WYRAZNIE BYLO WYZEJ 3.975 I CO TY TRUJESZ CO TY SLEDZILES na ten temat moga wypowiadac sie ci co weszli w pozycje i gasili jak ja w ok 3,95 a ty bedziesz tu trul jak truten i obawiam sie ze ten kto czyta co piszesz smieje sie tylko z ciebie tyle temat skonczylem paaaaaaaaaa przynudzaczu
ja pokazuje sporo wczesniej kiedy wchodze i kiedy mniej wiecej zamykam i to widac a ty mozesz pisac swe bzdety i tak nikt ci nie wierzy http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=1&u=14538390 slepiec to potrafi odczytac ile trafionych pozycji fakt nie zawsze tak jest ale taki raz wystarczy za wsie straty przez miesiac
bax ale ja do Ciebie nie mowilem tylko do stelli, Twoich typow nie sledze bo specjalnie tak piszesz zeby nic z nich nie wynikalo, juz o tym dyskutowalismy np " czas na duza trojke chyba ze skorekca pod wyniki" czyli wiem ze nic nie wiem, a marzyciele lykaja tylko pewnie sie dziwia ze Cie sluchaja i depo coraz mniejsze
bo ja zarabiam a wy macie problem seksualno optyczny lubicie plesc bzdety i myslicie ze wam ktos wierzy ale spoko to mnie tu chwala a nie was wystarczy poczytac co pisza inni choc wy i tak napiszecie ze to moja kompania ha ha ha ha piszcie piszcie bo tylko tyle mozecie DEPA DAWNO JUZ NIET I TYLE
nikogo nie namawiam do foreksu - pokaz mi choc jeden moj post z zachecaniem ludzi do grania na foreksie kazdy robi co uwaza za stosowne i odpowiada za wlasne decyzje - to sa jego wlasne pieniadze jesli nie znajdziesz to znaczy ze sklamales a to swiadczyloby juz o Tobie zle, bardzo zle - to pomowienie
A JA DO FOREXU NAMAWIAM BO FOREX JEST DLA LUDZI MYSLACYCH i tych co umieja ryzykowac swa kase zas wszelkie paletajace sie po forach cieniasy placzace o stratach sa byly i beda i byloby to malo wiarygodne ze na foreksie sie tylko zarabia bo kazdy o tym wie ze tu zarabiaja ci co mysla a nie ci co tylko potrafia szczekac bo jak mozna komentowac wpisy kogos gdy samemu nic tu taki jeden z drugim nie dal a jedynie szczeka i bajdurzy
Co ty wypisujesz o swoich zarobkach pokaz zdjęcie ekranu jak to zrobił Spain on tez zarabiał tylko krótko to trwało bo wcześniej czy pózniej tak to sie skończy a jesli czytasz to pisałem ze straciłem 2/3 depo nie byłem widocznie tak bystry a skoro wyzywasz kogoś od psów to ty jestes tchórzem bo od lat ktoś cie prosił o print ekranu ale nigdy tego nie zrobisz bo sam jestes cienki Bolek.
bax, to jak sie odniesiesz do tego ze nie masz pojecia o elliocie, co kilkukrotnie Ci udowodnilem, a rozrysowujesz tu ludziom fale i jeszcze twierdzisz ze sie sprawdza. Mowisz o cieniasach, ktorzzy traca na forex ale szybciutko odpowiadasz na kazdy post podtrzymujac iluzje mozliwosci zarabania na FX. Kiedys myslalem ze jestes tylko zwyklem hazardzista ktory mysli ze sie odkuje, ale teraz widze, ze to Twoja praca, pisac tu bzdety z ktorych nic nie wynika, wklejac wykresy z ktorych po fakcie mozna wszystko odczytac, bo jak nie przebilo niebieskiej to znaczy ze zielona przytrzymala, a zjazd byl bo skorekcili zeby wytrzepac SL, cala AT: wsparcie peklo, opor przebtiy i falszywe wybicie, czyli wszystko sie moze zdarzyc gdy glowa pelna marzen.
1. ja nie uwazam ze tu sa sami zarabiajacy, sama mam wiele zlych wejsc i SLe zzeraja mi zyski, o czym pisalam nie 1 raz, nie mam dlugiego stazu - ucze sie - o tym tez pisalam 2. co to znaczy ze "nic Ci nie wchodzi" ? spojrz na moj post do Baxa z 12 marca br po 22-giej - napisalam wtedy ze jesli korekta spadkow dojdzie do 1.10 to bedzie musiala sie przeksztalcic w korekte rzedu 1.18 - zaraz potem edek ruszyl w gore - fakt, osiagnal "jedynie" 1.17+, ale biorac pod uwage ze gdy to pisalam edek byl na 1.06/7 pomylka nie byla az tak duza to po pierwsze, a po drugie sam fakt przewidzenia zmiany trendu przeczy Twojemu stwierdzeniu gdy edek byl na ok.1.14 (nie pamietam daty niestety) pisalam ze zasieg spadkow na edku jest 1.058 - edek doszedl do 1.067 - znow "pomylka" z mojej strony - no rzeczywiscie masz racje hahhahahaaaa 3. pisze zawsze w duchu "powinno" - bo kazdy trader wie, ze rynek w kazdej chwili moze sie odwrocic i zrobi co on uwaza, a nie to co trader chce czy wie na pewno, wiec albo nigdy nie byles traderem, a jesli byles to wlasnie z tego powodu - pewnosci co do ruchu rynku - wyczysciles swoj depozyt 4. to moj ostatni post do Ciebie, bo rozmowa z Toba jest jalowa tym bardziej ze uzywasz argumentow niezupelnie zgodnych z prawda, a o swoj depozyt pozwol ze sie bede martwic ja i nie potzrebuje/nie chce doradcow prosze zebys wiecej do mnie nie pisal
jeszcze do mojego pktu 2. bo wczoraj nie moglam znalezc postu tu napisalam ostatni raz o jakiejs swojej transakcji, sprawdz jak tego dnia zachowal sie edek i czy zgodnie z tym co napisalam w tym poscie - kiepski z Ciebie detektyw sledzacy moje setupy
Nie udzielam się na forum wiele, i nie wiem czy takie słowa padają często ale w 100% zgadzam się z tym co zostało napisane wielkimi literami. Jeżeli już się czegoś nauczyłeś i wiesz jak grać wtedy nawet broker ( jego zagrywki, ruchomy spread) nie rozbiją koncepcji gracza. Dziwię się osobą ,które są przekonane że na forex się nie zarabia a mimo to poświęcają swój czas na obserwację rynku i pisanie na forum. Ja tam w każdej transakcji udanej i nie udanej potrafię wskazać rzeczy, które można było zrobić lepiej, inaczej i zawszę patrze na to w pierwszej kolejności a nie narzekam, że rynek, broker i inni zrobili mnie w h..a. pozdro 600 :)
po fakcie to zawsze wszystko mozna powiedziec, tylko gra sie przed faktem, pokaz swoje setupy a pokaze Ci tysiac przypadkow kiedy rynek po tym setupie poszedl w gore i 1000 kiedy po tym samym setupie poszedl w dol, zrob sobie backtesty to zobaczysz
by zamknac te bzdurne twoje gadki na pisalem po 19 godz wtedy gdy dolar byl 3,93 https://www.bankier.pl/forum/temat_dolce,18808115.html i koncze te twoje bzdety pokazujac ci czym ja sie roznie od ciebie i kto klamie oszukancu dobrej nocki wsiem normalnym
"co do dolarow trzeba uwazac bo dalej mozliwy jest atak na 3,9 i to ze odbilo moze byc tylko po to by wyczyscic pozycje stratne moze tak byc nie znaczy ze musi i co z tego ze trend glowny edka jest spadkowy"
Esencja, tylko potwierdzasz co mowie, slowo klucz "mozliwy" "nie znaczy ze musi", i w zaleznosci co sie stanie mozna dowlnie intepretowac post.