• ku przestrodze Autor: ~mała_mi [195.187.94.*]
    https://igg.me/at/uFKw2MUsfLg

Moja historia, ku przestrodze innych
  • Re: ku przestrodze Autor: ~raf [88.156.133.*]
    link nie dziala.
  • Re: ku przestrodze Autor: ~mała_mi [195.187.94.*]
    https://www.generosity.com/fundraisers/stay-away-from-forex-don-t-be-naive-as-i-was

ten powinien być ok
  • Re: ku przestrodze Autor: ~spain [93.105.177.*]
    odpalilem kompa ale zaden knik mi nie chodzi

• Re: ku przestrodze Autor: ~kf [82.143.150.*]
    Wystarczy kopiuj-wklej i można czytać....smutne rzeczy, czyli opis 90% osób grających na forexie
  • Re: ku przestrodze Autor: zxc1974 [46.113.81.*]
    smutne ale prawdziwe ...największe błędy inwestorów to za duza dzwignia i granie ostatnimi swoimi oszczędnościami , pozdrawiam
  • Re: ku przestrodze Autor: ~CASH [95.45.99.*]
    Niestety taki jest forex. W gazetach czytałem o ludziach co mieli miliony i na forexie stracili wszystko  a szczególnie na dużych lewarach. Dlatego ja nie gram na forexie bo tu trzeba mieć duża wiedzę, wyczucie, duże depo i być w czepku urdzonym.
  • Re: ku przestrodze Autor: ~zdegustowana [91.239.168.*]
    jaka historia? tam oprócz obrazka dzieci i i 2-uch obcych zdań nic nie ma
  • idź do pracy dziewucho jak wszyscy Autor: ~wniosek [81.210.69.*]
    j.w.
  • Re: idź do pracy dziewucho jak wszyscy do 81.210.69.* Autor: ~Stella [89.68.99.*]
    dobry doradca "prezydent" ;)
  • Re: idź do pracy dziewucho jak wszyscy do 81.210.69.* Autor: ~lolek [89.72.68.*]
    Prosta sprawa, kazdy musial sie przekonac na wlasnej kasie ze technika nie dziala, tu sie nie da umiec zarabiac, bo FX to zadna scisla nauka, to zwykly hazard. Dlaczego kreski maja dzialac? bo mozna je oprzec na paru punktach? najbardziej mnie smieza najwieksi krzykacze typu Spain, ktorzy wtopili mnostwo kasy i dalej wierza ze sie odrobia i jeszcze daja rady innym. To tak jakby R Kruaze dawal rady jak zarobic na poszukiwaniu ropy.

• Re: idź do pracy dziewucho jak wszyscy do 81.210.69.* Autor: ~zdegustowana [91.239.168.*]
    ot i zgadzam się w każdym calu z przedmówcą
  • Lolek Autor: ~spain [83.0.161.*]
    JA nie wtopiłem :) mi zabrali :) jakbys nie wiedział :) to raz a Dwa ja nie krzycze:) i nie komentuje :) bo Tacy jak ty pier... sobie a nawet nigdy swojego interesu nie mieli i pracuja za 2 tys:) bo nie potrafia zaryzykować czego kolwiek :) Jak zarobisz cos kiedys na swoim biznesie daj znac:) to pogadamy bo z kolwaskimi co by nie robili i czego by nie zmieniali w sklepach itd to znam wielu i to sa krzykacze:)

• Re: Lolek Autor: ~lolek [89.72.68.*]
    a skad Ty mozesz wiedziec ile zarabiam i co robie? chyba jednak zdolny bylem podjac ryzyko skoro kilka lat gralem na FX. Tylko w odroznieniu od wielu w pewnym momencie zauwazylem ze nie ma zadnej prawidlowosci w osiaganych wynikach, raczej rzadzi przypadek. Sam wiesz po swoim depo, ze nie zarabiasz i nie wmawiaj mi ze jest inaczej, po prostu przyznaj sie przed samym soba. Przyznajesz ze jeszcze nie potrafisz, jakbys zarabial mowilbys inaczej. Gdybys chcial to po kilku latach nauczylbys sie zonglowac, gotowac, tanczyc, rozwiazywac skomplikowane rownania mateamatyczne itp. a forexa sie nie mozesz nauczyc. Proste bo sie nie da. To tak jakbys sie uczyl latami przewidywac ile jutro bedzie wypadkow na krajowych drogach na podstawie analizy wykresow wypadkow w dniu poprzednim. Pozdrawiam

• Re: idź do pracy dziewucho jak wszyscy do 81.210.69.* Autor: ~przejrzyjnaoczy [81.210.69.*]
    jak widzisz tylko kreski lolek
    które nie działają
    to ty tutaj robisz

• Re: idź do pracy dziewucho jak wszyscy do 81.210.69.* Autor: ~lolek [89.72.68.*]
    Kreski pisze w uproszczeniu, wiem ze Wy wtajemniczeni dawcy kapitalu macie jeszcze inne zaklecia, ale i tak zadne nie dzialaja , najbardziej smieszyly mnie zawsze formacje harmoniczne, poziom skomplikowania niesamowity a nazwy rodem z wrozbiarstwa. Co tu robie? staram sie ostrzec innych ktorzy sa nowi i wierza, wbrew logice, ze da sie przewidziec przyszlosc badajac przeszlosc

• Re: idź do pracy dziewucho jak wszyscy do 81.210.69.* Autor: ~każdysądziposobie [81.210.69.*]
    i czujesz się lepiej jak takie rzeczy wypisujesz

a cos bardziej merytorycznego niz takie tanie zaczepki? moze jakis kontrargument? dasz rade?

• Re: idź do pracy dziewucho jak wszyscy Autor: iksinska_z_koziej_w [83.4.133.*]
    A ja ("dziewucha") pracowałam na lukratywnym etcie dzieki ciężkiej wieloletniej pracy w jednej z najtrudniejszych dziedzin biznesu i to co robiłam tak się podobało, że doszło do zmowy paru nieudaczników wciśniętych na dyrektorskie stanowiska... i odebrano mi na 3 lata 2/3 pensji... Kilkaset tysięcy przejęte na premie i bonusy dla blond kretynek...

Tak że w tym kraju, gdzie żadne służby, RN ani Zarządy nie działąją lepiej udać się na Forex... przynajmniej nie karmi się głupkowatych ustosunkowanych dup..w o nadmiernie rozdętym ego... bo są z rzekomo narodu wybranego... A szanse że się zarobi jakieś pieniądze są spore... o ile nikt człowieka nie zablokuje tak jak stało się to wczoraj z dostępem do platformy i otwarciem niechcianej pozycji, która uniemożliwiła zyski...

PS. Swoją drogą, czapki z głów Panowie... nic tak nie dodaje otuchy jak świadomość, że jedna dziewczyna tak potrafi zamieszac na światowych rynkach...:)))
    i jeszcze jedno :) Nie wtopiłem fortuny bo ZABRALI Mi 30 kola :) Ostantio cos tam gralem wyplacilem a teraz gram na demo :) To tez pisałem :) Także popisac sobie mozesz :

a po 3 podejrzewam że jesteś wiekszym leszcze ode mnie :) wiec Na koniec szeregu i sie nie wypowaidaj POzdrawiam
  • Re: Lolek Autor: ~bonzo [5.60.143.*]
    Hej Spain gdzie Ci zabrali i jak to się stało? Bardzo mnie to interesuje - ku przestrodze.

• BONZO Autor: ~spain [83.0.161.*]
    Widze że ciebie nit było na forum w zeszłym roku w styczniu napisze w skrocie :) mialem pozycje eur/chf zagrana na gore przy 1.20100 1 lota... gdy roziazali franka zgasilem te pozycje na sporym minusie bo prawie na 26 kola... zostało mi na koncie 4 kola .. z tego Bo grałem NA TMS BROKER(ODRADZAM TEGO BROKERA) jak CHF/PLN był u nich 5.2 grałem na doł i w ciagu okolo 4 min zarobilem 60 tys nie dosc ze zarobilem to odrobilem kase ... Co sie potem stało TMS ZABRAL mi wszystke pieniadze i zrobil mi debet na koncie ... Powiedzial ze kursu były nie rynkowe a Analityce z tms wysylali notatki do klientow ze FRANK POwyzej 5 zł zreszta wszystko mam udokumentowane i osoby ktore w tym czasie byly tutaj widziały te pozycje bo na FB wrzuciłem Tak z skrocie ODRADZAM TMS

• Re: BONZO Autor: ~wtopa [217.170.169.*]
    Na jakiej podstawie oni twierdzą że ceny były "nierynkowe" ? Pokazali ceny i umożliwili zawarcie transakcji... Liczy się cena na etykiecie. Podobno HFT umożliwiało transakcje w tym czasie, jakie ceny były u nich?
  • Re: BONZO Autor: ~Fx_amber [159.205.184.*]
    Dnia 2015-10-29 o godz. 13:05 ~wtopa napisał(a):
    > Na jakiej podstawie oni twierdzą że ceny były "nierynkowe" ? Pokazali ceny i umożliwili zawarcie transakcji... Liczy się cena na etykiecie. Podobno HFT umożliwiało transakcje w tym czasie, jakie ceny były u nich?

Dobre, he, he..
    Czy Twój broker gwarantuje cenę, czyli czy wartość które widzisz w momencie kliknięcie będą przy rozliczeniu transakcji ?
    Czy cena , po której zawarłeś transakcję jest ostateczna, czy broker może ją skorygować, i to wstecz ?
    Czy broker musi wyjaśnić , dlaczego ma inne ceny niż inny broker ?
    Kto nadzoruje brokerów w Polsce, skoro nie KNF ?
  • fx amber Autor: ~spain [83.0.161.*]
    Pisałem Do nf wyslalem dokumenty o moich zarbkoach itd.. odpisali mi ze oni nic do tego nie maja ze jaka ja mam umowe miedzy brokerem to jest miedzy nami i oni nic nie zrobia ... Ale wiecie O co Chodzi TMS jet Platforma MArket maker !! Czyli Broker moze sie nize zgodzić na kursy a jednak sie zgodzili !! Smiech na sali !!! i Tyle

Możesz ustawić odchył od prezentowanej ceny na zero lub więcej.

Dnia 2015-10-29 o godz. 13:45 ~wtopa napisał(a):
    > Możesz ustawić odchył od prezentowanej ceny na zero lub więcej.
    >

Nie wiem co masz na myśli. Ja przestrzegam przed arbitralnością rozliczenia transakcji przez brokerów. Przykład : widzimy kurs USDPLN = 3,80000 . Składamy zlecenie np k po kursie 3,8000. Zlecenie wchodzi i jest rozliczane po tym kursie. Następnego dnia broker robi nam korektę i rozlicza zlecenie np po kursie 4,10000. Musimy dopłacić. Nie ma znaczenie, że obróciliśmy już gotówką parę razy i mamy potwierdzenia i historię rachunku w innych kursach. W świetle regulaminów i praktyki to jest dopuszczalne. Potwierdzenie tej sytuacji było 15.01.2015 na parach z CHF
    Jeżeli handel odbywa się jak zwykle, to wszystko gra. Natomiast jak coś tąpnie to mogą być cyrki, ale na pewno broker nie ucierpi.
    Nie ma tu możliwości powołania się na jakiś obowiązujący kurs waluty w danej sekundzie. Nie ma analogi do GPW i kursu akcji. Na forexie kurs walut jest "niewiadomoskąd". Polski broker ma kurs od "dostarczycieli płynności" , a reguły nie są ustalone.
    A możesz podać przykładowe konkretne zapisy, które na to wskazują?

Jeżeli tak jest jak piszesz, to cały ten trading nie mam sensu, bo nie wiemy po jakich cenach kupujemy lub sprzedajemy (zawsze nam moga zrobić korektę).

Dnia 2015-10-30 o godz. 10:27 ~wtopa napisał(a):
    > A możesz podać przykładowe konkretne zapisy, które na to wskazują?
    >
    Powiem tak : sprawdź u swojego brokera czy gwarantuje cenę transakcji i rozliczenie , oraz czy cokolwiek gwarantuje np. zwrot pieniędzy wpłaconych. Jest gwarancja brokera, gwarancja ogólna z mocy prawa czy tylko tak nam się wydaje? Przypomnę, że nawet u polskiego brokera nie ma pełnej gwarancji odzyskania wpłaconej gotówki na rachunek. Nawet , gdy nic nie robisz. Środki na rachunkach maklerskich nie podlegają np. BFG, jak lokaty w banku. Jak tam na Cyprze ? :-))....
    A tu ciekawa dyskusja , ponad 100 postów ale warto przeczytać wszystko by się zorientować w jakim matrixie tkwimy :
    link 

Miałem na mysli tylko, że np. w metatrader możesz ustawić odchylenie ceny przy skladaniu zlecenia. Ale nie brałem pod uwage tego, że można cofnać transkacje...
  • BONZO Autor: ~spain [83.0.161.*]
    i czekam na pierwsza sprawe ktora sie ma odbyc w warszawie
  • Re: BONZO Autor: ~bonzo [5.60.143.*]
    o qrwa, niestety trzeba też wygrac z brokerem, nie tylko z rynkiem - konflikt interesów. 
    Powodzenia
  • Re: BONZO Autor: ~Pinokio [178.37.150.*]
    Dnia 2015-10-29 o godz. 12:19 ~bonzo napisał(a):
    > o qrwa, niestety trzeba też wygrac z brokerem, nie tylko z rynkiem - konflikt interesów. 
    > Powodzenia

Jeśli broker MM to tak jest. Jego zysk Twoja strata. W przypadku konta ECN broker jest tylko pośrednikiem. Zarabia na spredzie i prowizji
    cytat :. W przypadku konta ECN broker jest tylko pośrednikiem. Zarabia na spredzie i prowizji

Jesteś pewien ?
    Jeżeli Ty jesteś po jednej stronie, to kto jest po drugiej.
    Spróbuj uzupełnić sekwencję zdarzeń : mój komputer- serwer brokera ( pośrednik)- ..i co dalej ?... - serwer brokera - mój komputer .
    Przy gwałtownej szpili ruch może być gwałtowny w mikrosekundzie, a ile trwa realizacjia transakcji w łańcuszku uczestników?

• Re: BONZO Autor: ~Pinokio [178.37.150.*]
    Dnia 2015-10-30 o godz. 10:51 ~Fx_amber napisał(a):
    > cytat :. W przypadku konta ECN broker jest tylko pośrednikiem. Zarabia na spredzie i prowizji
    >
    > Jesteś pewien ?
    > Jeżeli Ty jesteś po jednej stronie, to kto jest po drugiej.
    > Spróbuj uzupełnić sekwencję zdarzeń : mój komputer- serwer brokera ( pośrednik)- ..i co dalej ?... - serwer brokera - mój komputer .
    > Przy gwałtownej szpili ruch może być gwałtowny w mikrosekundzie, a ile trwa realizacjia transakcji w łańcuszku uczestników?
    >

Na podobnej zasadzie jak Kowalski kupuje od Nowaka akcje KGHM na GPW. Tez przez internet.

> Na podobnej zasadzie jak Kowalski kupuje od Nowaka akcje KGHM na GPW. Tez przez internet.
    I tu jest nieporozumienie. Akcje notowane na GPW mają swój kurs ustalony na tym rynku. Wszytko tu jest do sprawdzenia i weryfikacji np. w razie reklamacji. Można prześledzić każdy etap. Nabywca - broker - giełda. W razie reklamacji mamy oficalne zestawienie kursu, transakcji , wolumentu z GPW. Na forexie tego nie ma. Masz rachunek , powiedzmy w mForex. Widzisz w danej chwili kurs, a ja mam rachunek w Aliorze i w tej samej chwili widzę inny kurs. W tym samym momencie klikamy i co dalej ? Od naszego brokera idzie do dostarczyciela płynności, i co dalej. A może broker sam kreuje ruch. Mamy np. rachunek powiedzmy w mForex ja kupuję, Ty sprzedajesz, to po co broker ma to wysyłać dalej. Kompensuje sobie i kasuje prowizje. Na GPW akcje są niejako zdeponowane i wszystkie transakcje muszą być rozliczone przez giełdę. Na ECN nie ma faktycznego transferu - to matrix.

• Re: BONZO Autor: ~Pinokio [178.37.190.*]
    Nie zgadzam się. Trudno stworzyć jedną siedzibe obrotu dla forex gdyż jest on nieporównywalnie wiekszy od każdej giełdy na świecie. Są za to centra ze sobą połączone które niejako ustalają kurs na podstawie zleceń napływających na rynek. Forex istnieje od dziesiątków lat, wcześniej był to handel między dużymi bankami światowymi. Od czasu kiedy powstał internet do tego rynku dołączyła ulica(stanowi ok 20% rynku). Długi temat nie chce mi się o tym dyskutować. Zasada działania jest jak CFD tyle, że bez terminu i w dużo większej skali.
  • Re: ku przestrodze Autor: ~Pinokio [178.37.150.*]
    Do Lolek. Kolega dostępny na navi. Można go tam spotkać.
    http://www.myfxbook.com/members/Kiljan/damian/1351484

• Pinokio Autor: ~lolek [89.72.68.*]
    sorry, ale myfxbook to zadne potwierdzenie, jest tyle mozliwości "podkręcania" wyników, że głowa mała, na początek zajrzyj tu:
    http://arturhess.blogspot.com/2013/04/czym-jest-myfxbook-i-dlaczego-warto-go.html

• Re: Pinokio Autor: ~Lolek [89.72.68.*]
    do tego pamietaj, ze to branzy FX zalezy na podtrzymywaniu iluzji a wszelkie fora i konkursy to doskonale miejsce na marketing, skoro potrafia przeznaczac tyle kasy na konkursy trwajace miesiac to ile kasy sa w stanie przeznaczyc na internetowy marketing?
  • Re: ku przestrodze Autor: ~piotrek [164.39.135.*]
    Lolek chociaz bys napisal milon postow to ludzie i tak nie zrozumieja ze to nie jest gra typu gracz rynek- tylko gra gracz serwer brokera i na tym tym wlasnie polega ich przewaga-bo trzeba grac na ich zasadach ktore oni tworza w zaleznosci od wlasnych potrzeb

• Re: ku przestrodze Autor: ~Pinokio [87.105.134.*]
    Nie chce mi sie dalej polemizować, bo szkoda czasu. Powiem tylko jedno. Sztuka spekulacji jest naprawde sztuką bez względu na to czy to są akcje, CFD czy forex. Różni te instrumenty lewar, który wykorzystywany z rozsądkiem może byc sprzymierzeńcem. Teraz na koniec jedna uwaga. Rynek forex jest jednym z najbardziej bezpiecznych rynków finansowych. Bezpieczniejszym niż akcje. Bo zawsze będzie posiadał wartość w przeciwieństwie do akcji. A główną zaletą forexu jest mały koszt spekulacji.
  • Re: ku przestrodze Autor: ~Lolek [89.72.68.*]
    tu juz sie popisales kompletnym brakiem wiedzy, jaka wartosc ma zaklad o zmiennosc? akcja ma wartosc bo jest czescia przedsiebiorstwa, uprawnia do dywidendy itd. a jaka wartosc ma pozycja na rynku forex? co masz w zamian za zabepieczona czesc depozytu? rope? dolary? zboze? nie masz dokladnie nic, nawet nie wiesz jak technicznie wyglada Twoje zajmowanie pozycji wiec sie nie dziwie ze nie chcesz polemizowac, dalej powtarazaj slogany o sztuce, psychice, spekulacji i dalej trac kase.

Zapewniam cie, że przestałem tracić. I czy wierzysz czy nie to tak naprawde niewiele mnie to interesuje. Co do spekulacji to czym spekulujemy ma najmniejsze znaczenie. Chodzi o to żeby kupic i drożej sprzedać. cała filozofia. Od czasu kiedy akcje które posiadałem osiągnęły wartość =0(spółka zbankrutowała) zmieniłem rynek. Oczywiscie te akcje to posiadałem w postaci zapisu w GPW. Nie miałem ani jednej w ręce. Też forma zapisu. Może kolega nie wie ale rynek forex jest 16x wiekszy niż wszystkie giełdy razem wzięte. Narka
    Jeszcze jedno. Wniosek rozumowania kolegi to jest jeden. Pomijając dywidende z akcji to zarobic na rynkach finansowych jest absolutnie niemożliwe. Bez względu czy to są akcje, CFD czy forex. A cały ten rynek to jedna wielka (może spisek?) ściema stworzona do "golenia" naiwnych. Ale skoro "ulica" stanowi 20% rynku to kogo w takim razie "golą" grubasy?
    http://www.consiliuminvest.pl/strategies/
    Tutaj jest firma udzielajaca rekomendacje na otwieranie pozycji. Oczywiście "ściema" ale mój kolega na tych sygnałach zarobił 43% przez okres 4 m-cy.
  • Re: ku przestrodze Autor: ~lolek [89.72.68.*]
    też forma zapisu? zero wiedzy, a mowi Ci cos skrot KDPW? tam jest Twoja akcja, Ty nawet chyba nie wiesz ze na FX nic nie kupujesz, Ty sie tylko zakładasz o zmiennosc instrumentu bazowego. Proste kladziemy na stol po 1000zł i zakladamy sie codziennie o 10 zl czy jutro bedzie padac czy nie, az ktorys z nas przejmie cala kase ze stolu, to jest wlasnie FX. Zajmij L na zlocie i idz do brokera po kruszec to sie przekonasz. A ta reklama stronki z sygnalami mowi wszystko zainwestowalibyscie w grafika bo nie wyglada to profesjonalnie.

No to ja mam taka skromną prośbe do kolegi. Na czym mozna zarobić?, Bo na to pytanie odpowiedzi nie dajesz hehe. Tylko węszysz wszędzie spisek :). Oczywiście moje zyski wcześniejsze z GPW za poprzednie lata to mirage :). Handlowałem kontraktami na W20. O zgrozo. A kolega to spreparował na potrzeby spisku Saldo rejestru konta. Zaczyna być irracjonalnie hehe.
    Szczegóły techniczne mam głeboko gdzieś, jak to się zapisuje, gdzie itd. Liczy się efekt końcowy. Żeby było śmieszne to główny argument że sie nie da to swierdzenie kolegi "bo mi się nie udało". Może więcej pokory kolego. Nie nadajesz się do tego po prostu. Co do linka który podałem, to nie mam nic wspólnego z ta firmą. Ale to pewnie tez spisek hehe. Przypominasz mi pewnego polityka co ma Antonii na imię i on tez wszedzie widzi spisek:).
  • Re: ku przestrodze Autor: ~lolek [89.72.68.*]
    Gdzie ja uzylem slowa spisek? bo nie przypominam sobie. Kasyna to tez nie spisek i automaty z owocami w spelunach to tez nie spisek, tylko dobry interes do golenia naiwnaiakow ktorym marzy sie manna z nieba. A na FX dodaja takim dawcom jak Ty otoczke wielkiej spekulacji i uczestniczenia w rynku finansowym, sczypta marzen o cieplych krajach i juz pieniadze wplacone. Tutaj na forum wszyscy zarabiaja wiec nie dziwi mnie ze Ty tez. Tylko obaj wiemy ze to nieprawda. Mowisz ze jestem jak Antoni, zalosne sa ataki personalne w przypadku braku argumentow. A link do tej strony podajcie Buffetowi, on biedny robi tylko 30% rocznie z tabunami najlepszych analiykow i insiderskimi infami. Zarabiales na gieldzie, a trzymales "trupa" do momentu ogloszenia bankructwa. Cos tu sie kupy nie trzyma fantasto.

No ale na czym można zarobić? Pytam po raz trzeci chłopie :). A ten trup o którego pytasz to moje pierwsze kroki na rynkach. Frycowe to niestety trzeba zapłacić. Człowiek sie uczy na błędach, szkoda, że swoich. Brak wiedzy tez swoje robi. Ale pare latek na rynkach zrobiło swoje. Poruszyłeś własnie sedno sprawy dlaczego ludzie tracą. Mrzonki o tysiącach procent w rok a może i w miesiąc. Od Dawna w te bajki nie wierze i realnie patrze na zyski. Tak z ciekawości spytam, co sie dzieje z tymi wszystkimi straconymi pieniędzmi na rynkach. Skoro wszyscy tracą. Kolejne pytanie. Jak wyglądał by rynek forex bez lewara?