Czy na tym forum jest choć jedna osoba, która jest w stanie odpowiedzieć na proste pytanie bez zbędnuch uszczypliwości - kto stale wystawia te miliony akcji po 0,01 zł - skoro na nich nie zarabia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co dziennie po prę milionów jest wytawany pakiet, który jest kupowany !!!!!!!!!!!!! po chwili pojawia się np dzisiaj 500.000 na koniec notowań po PKC ???????????????????????
Dnia 2015-10-28 o godz. 18:19 ~elektryk napisał(a): > Szydera ma ponoć czarna kule to ci zapewne wyjaśni o co chodzi. > A tak serio idiotyczne pytanie.
a ja miałem czarnego kota, ale zdechł niestety ... w niedzielę przejdę się na giełdę staroci może tam jakaś wypchaną sowę (bez Przyjaciół ???), albo czarnego kruka znajdę .....
a tak serio to chyba jakiś leszcz wywala ...??, ma kilka (kilkanaście? , kilkaset?) milionów tego 'towaru' nadwyżki i chce się podzielić z innymi tym "szczęściem", bo przecież niedługo po 5 gr , 7 gr, a może i nawet po 10, .... gr będzie ... taki sobie dobry człowiek !!! nic tylko brać jak jest okazja i nie zadawać "idiotycznych pytań" !!!!
ps. "Marku" i "elektryku" może Wy pamiętacie ?, ktoś tu wielokrotnie , aż natarczywie pisał ..., że "DLA NIKOGO TEGO TOWARU po 1 gr NIE ZABRAKNIE". nie pamiętacie kto to mógł być ? , ja ciągle nie mogę sobie przypomnieć kto to taki mądry był ???
Maestro wiem , że od dawna piszesz , "że tych akcji nigdy nie zabraknie" , ale dalej nie wyjaśniasz na czym to polega Jeżeli ktoś stał się posiadaczem akcji i zakładam, że zapłacil za nie po 1 groszu , to po kiego licha je sprzedaje - chyba, że wycofuje zainwestowany kapitał Do dnia dzisiejszego sprzedano - bagatela za ponad 300 .000 zł - jeżeli to nie jest przekładane z kieszeni do kieszeni - to ktoś to nabył i czeka na lepsze czasy tak jak np ja Uda się to dobrze nie to trudno Ale chciałbym poznać mechanizm , przecież te pieniądze już nie wspierają firmy !!!!! - jako, że do niej nie docierają Są one w obrocie pomiędzy "graczami" Akcje będące w posiadaniu firmy dopiero zaczną przynośić profity firmie - jak kurs zacznie wzrastać Oczywiście jest tylko jedyna możliwość zmiany wartości posiadanych aktywów - scalenie i zbicie kursu - czyli wyrolowanie uczciwych nabywców akcji
Dla tego uważam, że to nie jest aż tak głupie pytanie !!!!!!!
Nikt za te akcje nie zapłacił faktycznie po 1 groszu. Kosztowały one w rzeczywistości ich posiadaczy znacznie mniej niż 1 grosz za sztukę. Dlatego sprzedaż po groszu jest dla nich sprzedażą z zyskiem.
Podobne manewry z emisjami to firmy takie jak: Petrolinvest, Bioton, Calatrava, PSW Capital, Mostostal Export, Mewa i pewnie dziesiątki innych, o których już nikt nie pamięta.
zgadzam się z tym co powyżej napisał/a/ "lekka_szydera" pisałem o tym i tu i gdzie indziej (np. SNW, NGS, BIO, VED ... i in. ) nie raz , ale już "ozdobą" całej GPW nie tylko tzw. rynku N C !! w tym zakresie są spółki Sz. P. Mariusza Patrowicza np. FON, ATLANTIS, i ich kolny (już chyba nieistniejące?) z N C czyli krótko to nazywając tzw. GRYNDERSTWO. Sam pomysł emisji grubych MILIARDÓW !!! akcji jednej spółki np. ATS pod zastaw innej spółki np. FON i odwrotnie tzn . krzyżowo był (bo chyba? ostatecznie zły Zarząd GPW na to nie pozwolił) majstersztykiem w zakresie twórczego dy....nia drobnego akcjonariatu .
Lekka szydera podaj jakieś linki do twoich informacji, jeśli ich nie posiadasz to napisz poniżej , że to tylko twoje odczucia, wtedy będziesz wiarygodny i " fer" wobec tych ludzi ktòży nie czytają raportòw bierzących spòłek, jak i tych ktòzi czytają, ale bez zrozumienia. Moge podać linki i wytłumaczyć każdą emisje popierając ją linkami raportòw bierzących, trzeba do rzucić do tego zasady otrzymania dotacji unijnych i innych elementòw. Można to znaleść na forum jak i w raportach bierzących, także prosze nie wciskaj ludziom "kita" wprowadzasz zamęt, tylko nie wiem w jakim celu?
Marek nie myśl , że chciałem cie obrazić moja odpowiedzia, ale uważam to pytanie za bez sensowne bo odpowieć możemsz sobie wstawić taką jaka ci pasuje. Tak zrobił szydera. My tutaj jesteśmy leszczami, nie mającej żadnej informacji z pierwszej ręki, kurs rozgrywa ktoś pod siebie i napewno nie jest to prezes, zarząd i osoby powiązane, to moje spostrzezenie. Poczekajmy do rozruchu fabryki sytuacja napewno się zmieni. Kluczowym i ważnym elementem tej układanki jest ròwnież fabryka BCI, wtedy wystąpia synergie obydwu zakładòw.
Marku, tak bywa na giełdzie, ze czasem papiery są przekładane z kieszeni do kieszeni nawet tego samego właściciela, tylko między kontami, które są zapisane na innych właścicieli. To tylko gra i profilaktyka giełdowa, żeby pokazać duże zainteresowanie firmą i jej udziałami. Tak się stosuje taką działalność, żeby akcje miały dużą płynność, co nie oznacza, ze ktoś z zarządu, prezes, czy jeszcze inni działacze bliżej związani ze spółką coś kombinują. Jest to również zabieg w celu podniesienia popytu i sprzedaży akcji a w związku z tym podniesienia kiedyś wartości pojedynczej akcji. Przy takiej dużej sprzedaży ciężko zdefiniować kto i ile tak naprawdę sprzedaje i kto staje się nowym właścicielem akcji. Nie pytaj tych wszystkich złośliwców i mądrali forumowych, a tym bardziej nie sugeruj się tym co piszą. To zwyczajni ludzie, którzy tylko piszą swoje oceny rzeczywistości, którą widzą po swojemu. Mają prawo do własnych osądów, opinii i komentarzy, ale takie wypowiedzi na farach i jej autorzy są anonimowi i jak widzisz nie kompetentni i z minimalną wiedzą o giełdzie i jej działaniach. Teraz już gorzej w firmie, której budynki stoją w realu być nie może. Akcje nie spadną, bo kosztują 0,01 zł, a jeżeli ma być scalenie akcji, które pomoże odbić się od dna spółce, to najwyraźniej nikt tego nie uniknie. Zarząd też ma akcje spółki i też tyle samo straci co wszyscy inni posiadacze akcji, więc w interesie wszystkich leży zarobienie na spółce, jak i jej dochody z podpisanych kontraktów na zbyt produktu.
AM ładnie to ujełaś, ja bym dodał jeszcze jedno. Prezes nie musi robić takich zabiegòw by podwyższyć obroty, bo jeśli uruchomią produkcje i sprzedaż to obroty same się wykreują, jeśli zaś nie zrobią tego co zamierzają, to ni estety żadne zabiegi nie pomogą. Obecnie firma znajduje się w kluczowym momencie w całej swojej histori. Dziś nastroje na GPW są kiepskie i nikt nie chce narażać się na ryzyko. W mojej ocenie tutaj będzie pasowało powiedzenie kupuj fakty.
dOBRE WYJAŚNIENIE. Spocony przewala tak przecież te wszytkie jego spoleczki to takie fundusze raz robi tu zysk a raz gdzie indziej. Mówiąc prosto nie chce podatku płacić i robi nas w głąba i Urząd Skarbowy. Sam już w tym się gubi bo kołdra za krótka Zraża do siebie Poważnych Inwestorów i nas Drobnych. taki padalec bez jaj.