• Niezły baton Autor: ~Nemo [89.229.36.*]
    Analizy, prognozy swoje - a giełda swoje.

Dzisiaj wystawiono na sprzedaż 14 000 papiera ponoć rewelacyjnej spółki.

Jedna z niewielu szans na zakup tak dużej ilości bez szarpania kursem po kilkanaście czy kilkadziesiąt procent w jedną czy drugą stronę. I co? Zero zainteresowania.

Pytanie - jaki cel miała osoba/ osoby wystawiając taki pakiet? Chęć szybkiego pozbycia, próba zbicia kursu, wywołania paniki?

Nawet jeżeli wyniki spółki będą rewelacyjne - zaczynam powątpiewać w zwiększone zainteresowanie walorem.
    Dodam - że posadam akcje.

Pozdrawiam

• Re: Niezły baton Autor: ~prezes [5.172.234.*]
    Dopiero po Twoim wpisie zauważyłem te 14 tysi akcji, wygląda mi to na próbę zbicia kursu w celu dokupienia, wywołania paniki (tak jak napisałeś). Co do wciągnięcia tych 14 tysi to jest to do kupienia ale po odpowiednim kursie, myślę że okolice 7 zł i będzie zebrane. Co do zainteresowania inwestorów Eurocentem to jest to kwestia czasu, ostatnie wyniki poszły w świat i wielu inwestorów może czekać na kolejne żeby sprawdzić czy to był jednorazowy wystrzał czy stała tendencja. Dodatkowo zainteresowanie firmą powinno się znacznie zwiększyć jak wejdą do indeksu nclead a to się stanie najprawdopodobniej za 5 m-cy, potrzeba tylko średniego kursu za 6 m-cy minimum 9zł i 5 transakcji dziennie a to nie jest zbyt wymagające. Pamiętaj że firmy zdrowe fundamentalnie i rozwijające się wcześniej czy później zostaną dostrzeżone i wzrosną i lepiej takie spółki kupić niż bez fundamentów, wydmuszki jak większość na nc które potrafią rosnąć czy spadać w sesję po kilkadziesiąt procent. Podobną w tym roku miałem sytuację z Atlantą Poland, kurs był poniżej 6zł, c/z 4 i dziwiłem się że na rynku głównym gpw firma jest pomijana przez inwestorów którzy kupują firmy 3-4 razy droższe, dzisiaj pół roku później kurs jest 50% wyżej, c/z 5,70 i zainteresowanie znacznie większe, gdzie logika, dlaczego taniej nie kupowali. Dlatego z Eurocentem też tak jest i będzie, najpierw marazm, zero zaintereowania i nagle firma odkryta i w 2 m-ce wystrzał kursu o 200%, teraz może być marazm z pół roku, c/z spadnie do 4 (przy założeniu 2 mln kwartalnych zysku) i znowu może być większy ruch taki z 50%. Pozdrowienia i trochę wiary, jesteś na dobrym koniu :-)
  • Re: Niezły baton Autor: ~prezes [37.248.254.*]
    No i co, gdzie ten baton się podział, nie ustawia się niżej ?
  • Re: Niezły baton Autor: ~nemo [57.90.36.*]
    może teoria o straszaku była prawidłowa.

Do wyników niedaleko - kto wie kto wie.

[x]
EUROCENT 0,00% 0,01 2018-05-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.