• wyniki 3Q Autor: ~olo [5.60.60.*]
    ciekawe co zafunduje nam spółka w raporcie za 3Q.
    Jak już wiemy z ostatniego komunikatu Monnari, spółka postrzegana jako jedna z najlepiej radzących sobie na rynku odzieżowym zaskoczyła negatywnie wskazując na pogodę w 3Q (zbyt ciepłą).
    Branża obuwnicza jest niestety jeszcze bardziej wrażliwa na pogodę niż typowa odzieżówka...
    Do tego zamknięto chyba 2-3 salony w tym okresie, więc pewnie i na przychodach to się odbije jeszcze bardziej.
    Zatem obawiam się, że szykuje nam się jeszcze zimny prysznic w postaci raportu za 3Q. Niemniej spółka od lat zapewnia nam co kwartał zimny prysznic, więc już chyba rynek się do tego przyzwyczaił. Mam przynajmniej taką nadzieję.
    Teraz i tak kluczowy będzie okres wyczekiwania na informacje ze strony zarządu w sprawie pozyskania kapitału
  • Re: wyniki 3Q Autor: ~em [217.99.228.*]
    tez obawiam się, że będzie nadal źle, dwa mocne argumenty a tym

1. u nich zawsze jest poniżej oczekiwań (choć to delikatne określenie do niektórych kwartalnych "niespodzianek" z przeszłości)
    2. jakby miało być dobrze, to by pewnie w tym artykule "przemycili" jakieś ciepłe słowo o wyniku w IIIkw lub II półroczu
    3. obym się (dla was) mylił, ja aktualnie nie mam akcji
  • Re: wyniki 3Q Autor: ~olo [46.169.85.*]
    niestety pogoda znowu działa przeciw branży w tym przeciw Prima Moda... (oby Prima jakoś to przetrwała :/ )
    najgorsze, że prognozy długoterminowe teznie są zbyt optymistyczne, bo mówią, że listopad też ma być ciepły (oby się pomyliły).
  • Re: wyniki 3Q Autor: ~olo [46.169.85.*]
    dzisiejszy artykuł o wpływie ciepłego października na wyniki odzieżówki:

http://www.parkiet.com/artykul/1447346-Pazdziernik-nie-byl-laskawy-dla-odziezowki.html
  • Re: wyniki 3Q Autor: ~MM [212.96.247.*]
    rynek coś wie ?
[x]
PRIMAMODA -1,84% 0,84 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.