• Moja opinia o spółce Autor: krzabr [109.69.89.*]
    Robiona na szybko ale pokazałem kilka istotnych aspektów: link  
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~2wprzodjedenwtyl [77.254.52.*]
    Po bardzo dobrym wrześniu doszedł niezły październik. Pierwszy raz w tym roku udało im się osiągnąć powtarzalność wyników miesiąc po miesiącu.
    Może to oznaczać, że wskoczyli na wyższy bieg
    Notowaniom mogłaby pomóc prognoza wydana przez Wasilewskiego na rok 2016. Ostrożnościowa oscylowałaby w granicach 12 mln przychodów i 300 tys zysku.
    Do tego czas wrócić do otwarć kolejnych sklepów.

http://gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/companiesStatements/ebi/info/757012,triceps-pl-sa-informacja-o-przychodach-ze-sprzedazy-w-pazdzierniku-2015-roku
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~Grrrr [46.76.186.*]
    Zysk netto za 3 kwartały 10% wyższy niż przed rokiem, za cały rok pewnie będzie ok 190 tyś. Kapitalizacja: 734 925 według mnie na chwile obecną śmiesznie niska!
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~akcjonariusz [5.172.252.*]
    Do wakacji będzie powyżej 1.5 zł
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~MARLON [85.14.84.*]
    kupcie se sfd te dwie firmy to przepaść
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~2wprzodjedentyl [87.205.95.*]
    po trzech kwartałach C/Z = 5 . Sprzedający chyba już sami nie wiedzą dlaczego sprzedają. Może z nudów?
    Ten matołek co pisze na blogu o naleznościach jakby był bystrzejszy to nawet gdyby przemnożył je przez 70% to i tak nie powinien pisać takich bredni.

• Re: Moja opinia o spółce Autor: ~2wprzodjedentyl [87.205.95.*]
    warte odnotowanie to, że ładnie zluzowali zapasy i co istotne rentownie
    sama rentowność netto na poziomie 2.28%
    Zwiąkszają przychody co przy stałej rentowności przekłada się na wynik ale wolałbym aby jednak trzymali się 2.5% niewielka różnica ale jednak (póki co skaczą od 2-2.5% w zależności od kwartału)
    W przyszłym roku 12 mln i 250-300 tys netto raczej ostrożnościowo co dawało by wycenę 2.5-3 mln a przy uwzglednieniu 30% dyskonta za brak płynności 1.8-2.1 mln kapitalizacji jako fundament.
    Wasilewski mógłby dać prognozę na przyszły rok.
    W tym roku powinni dobić do 9 mln co przy uśrednionej marży na poziomie 2.2% powinno dać prognozowane przeze mnie 200 tys.

• Re: Moja opinia o spółce Autor: ~2wprzodjedentyl [77.254.120.*]
    Dokładnie aby nikt nie doczepiał się o 200 tys powinno być w tym roku 8.8 mln przychodu (obecnie doliczając październik jest 7.24 mln)
    Zysk netto pozostaje 200 tys bo dokładna marża (uśredniona) to 2.28% co daje 8.8mln*2.28%= ok. 200 tys zysku.

do zrealizowania zostało 8.8 mln-7.24 mln = 1.56 mln po stronie przychodów przez listopad i grudzień
    Po stronie zysku jest 141 tys czyli do 200 tys brakuje ok. 58 tys przy czym często w IV kwartale robią jakiś 'chwyt księgowy' i schodzą z zyskiem (zakładam, że ze względów optymalizacyjnych) dlatego alternatywnie warto też przyglądać się zyskowi operacyjnemu bo w dzisiejszych czasach to ta pozycja mówi o kondycji spółki. (operacyjny po III kwartałach 190 tys)

Rynek NC nie służy do wyceny spółek ale spełnia kilka innych istotnych kwestii.
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~akcjonariusz [5.172.252.*]
    Największą bolączką tej spółki jest brak zainteresowania i ze strony zarządzających jak i kupujących. Gdyby spółka dała więcej informacji na temat rozwoju własnej firmy 7 nutrition oraz skupiła część akcji kurs powędrowałby wysoko. Widać to po wzrostach na 47 gr. po zakupie za kilkaset złotych. Nie ma ruchu i pod koniec sesji znów wraca na dno.
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: inwestor1977 [77.253.45.*]
    Ostatnio otworzyli sklep w UK teraz Dania. Widać, że ekspansja na całego. Pytanie czy będzie z tego kasa?
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~2wprzodjedentyl [87.205.61.*]
    Jest szansa, że będą to swego rodzaju hot spoty (huby) dla choćby Polaków mieszkających w całej Danii i na obszarze całych Wysp. W tym sensie, że zamówienie e-commerce będzie realizowane z Wysp i Danii a nie z RP.
    Jeżeli lokalnym dystrybutorom uda się wokół siebie zorganizować zamówienia e-commerce choćby dla Polaków mieszkających w tych krajach to się spokojnie utrzymają a nawet powinni się rozwijać. Dotychczas odległość i termin mogły być dodatkowym ograniczeniem. Obecnie zamówienie będzie realizowane w sklepie (również zamówienie onilne) w tych krajach, wszelkie reklamacje podobnie no i taki wymierny plus to termin zamówienia.

Może mieć to znaczenie dla sevena.
    Polacy mieszkający na Wyspach i w Skandynawii znają już ten produkt a teraz będzie on dla nich bardziej dostępny.
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~Akcjonariusz [46.77.124.*]
    To czy będą pieniądze okaże się po I kw. Dno jest już uklepane, wydaje się że 0,4x mamy już za sobą. Życzę cierpliwości.
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~wtf [5.172.252.*]
    5 złotych zrobiło taki spadek ?
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~2wprzodjedentyl [87.205.51.*]
    w najbliższym czasie wyczekiwanie na wyniki sprzedaży za październik
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~uuu [178.183.138.*]
    widzę że was ładnie zrobili tutaj i owijaja w bawełne dalej... tak bedzie w koło macieju krecenie wała i grosz niżej i grosz niżej. chyba się już skonczyła bo stoczyła sie poniżej bazy. teraz tylko karmienie leszcza. wskoczcie na telgam, spółka przed wybiciem z przejęciami w niedalekiej przyszłości, z aktywami rzeczywistymi a nie na papierze, nieustającymi inwestycjami w kierunku rozwoju i gotówką w kasie a nie z kredytu. a akcji coraz mniej. pozdro.
  • Re: Moja opinia o spółce Autor: ~Mafioz [89.69.65.*]
    Uwaga!!!!
    Spółdzielnia - robię zapisy chętnych....w trzy sesje robimy 1,5 zeta!!!
[x]
7FIT 1,15% 17,60 2026-05-14 16:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.