• witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: kolorowy-wiatr [89.68.99.*]
    Witam wszystkich zgromadzonych na tym forum dotyczącym spółki Ronson. Zamierzam jak zwykle nieco was wzruszyć, a nawet poruszyć, bo sennie tu niczym na kiepskim spektaklu w kiepskim teatrze i do ziewania się zbiera. Od czasu do czasu ktoś z was napiszę kilka słów, że niby już prawie dobrze, że zaczyna się trend wzrostowy i takie tam banialuki. No to ja może poproszę o coś bardziej konkretnego. Przydałaby się analiza techniczna, ale nie jakaś nie wiadomo jaka i skopiowana nie wiadomo skąd, tylko napisana przez któregoś z was. Czy znajdzie się więc na tym wątku orzeł ?
    No nie obrażajcie się na mnie, już mam taki styl, trochę podpuchy nie zaszkodzi, tym bardziej, że właśnie kończę swoją własną analizę techniczną Ronsona i jeśli mnie poprosicie, to ją oczywiście tu zaprezentuje. No może nie ze wszystkimi szczegółami, coś przecież muszę zostawić dla siebie i czytelników mojej przyszłej książki, ale i tak zaręczam wam, że będzie to najlepsza analiza techniczna jaką kiedykolwiek, ktokolwiek zrobił dla akcji tej spółki.
    Bo widzicie ja jestem taki kolorowy wiatr. Gdzie zawieje, tam coś się dzieje.
  • Re: witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: kolorowy-wiatr [89.68.99.*]
    Ja do was z otwartym sercem, a wy
    ,,ani me, ani be, ani kukuryku,,
    No więc co dalej z Ronsonem ?
    Nie ma tu ani jednego orła ? Same nieloty ?
  • Re: witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: ~john [5.172.247.*]
    my powitać 2,5 PLN w grudzień ja myśleć
  • Re: witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: ~MK [81.190.72.*]
    Kolorowy, czekamy na analizę :)
  • Re: witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: ~Kola [31.61.141.*]
    Bardzo chętnie zapoznałbym się z analizą, którą przeprowadziłeś. Faktycznie mało się dzieje na tej spółce, chociaż trochę się to zmienia. Pozdrrawiam

• Re: witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: ~autos [5.172.247.*]
    to dobrze ,że mało się dzieje ,bo na tych co się coś dzieje to przeważnie idą w dół patrz WIG 20
  • Re: witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: kolorowy-wiatr [89.68.99.*]
    Jednak patrząc na wykres naszego developera, muszę stwierdzić jednoznacznie, że dzieje się i to bardzo dużo. Nie zrobiłem do tej pory analizy technicznej ponieważ czekam na któregoś z was moje orły, wszak jesteście tu dosyć długo, a ja dopiero co przyszedłem.
    Nie zwlekajcie więc za bardzo, tylko zbierzcie się do lotu wreszcie.

pozdrawiam
    kolorowy wiatr
    Dziś 03.11.2015.
    Za dwa dni Ronson pochwali się wynikami. Powinny być przyzwoite i dać podstawy do wzrostu na następne miesiące.
    Patrząc z perspektywy analizy technicznej, to mamy wybicie z małego klina, ruch powrotny a przed nami opór stawiany, przez formację znacznie większą, również klina spadkowego.
    Ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsze jest to, że smok sprawdzał dzisiaj, czy jest podaż na tych akcjach. Zrobił tak zwanego oszusta. Teraz nastąpi przygotowanie do wzrostu i to pomimo tego, że rynek jest w konsolidacji przed spadkiem.
    Ach ta analiza techniczna, czyż nie jest piękna ? A moim wykonaniu, to już prawdziwe mistrzostwo świata.
    Pozdrawiam

kolorowy wiatr
    ponieważ nie było z waszej strony zainteresowania analizą techniczną Ronsona, więc jej nie robiłem, bo i po co, szkoda czasu i wysiłku skoro nie ma z kim na ten temat pogadać.
  • Re: witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: ~heh [78.11.142.*]
    Rynek właśnie wycenił wyniki. Myślę, że jest szansa na 1 zł.
  • Re: witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: ~filip [94.254.193.*]
    Silny skup na średniej tygodniowej Ma(20)
  • Re: witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: ~ronin [5.172.252.*]
    Będzie spore odbicie.
    9 listopada 2015 roku.
    No to jesteśmy po wynikach, a wyniki moim zdaniem są marnawe. Przedstawiciele jej spółki zapewniali, że sprzedaż mieszkań znakomita i wyniki ekonomiczne będą tego odzwierciedleniem. Tymczasem zysk netto, poniżej 2 milionów. To ja się pytam, czy to warsztat jakiś jest, czy znaczący deweloper ? Zysk na poziomie ceny jednego apartamentu w Warszawie. To chyba jakaś kpina z akcjonariuszy. Oto właśnie powód, dlaczego nie wierzę tym wszystkim prezesom, dyrektorom finansowym itp.
    Zobaczymy co Ronson pokaże dalej.
    Patrząc na wykres natomiast, mogę powiedzieć, że brak mamy reakcji na te słabiutkie wyniki i widać proces pewnej niewielkiej , ale jednak akumulacji. Cały rynek znajduje się w ewidentnym trendzie spadkowym, pomału przygotowując się do korekty. Ceny akcji Ronsona powinny na tej zwyżce całego rynku, również podskoczyć do góry. Moim zdaniem jednak wzrosty te będą umiarkowane.
    pozdrawiam

kolorowy wiatr
    na bezrybiu i rak ryba.
  • Re: witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: ~john [5.172.247.*]
    większość pokazuje zyski w ostatnim kwartale ,aby nie płacić zaliczek na podatek dochodowy
  • Re: witam kolegów i koleżanki też 19 października 2015 Autor: ~lunetka [87.205.40.*]
    a ilez bylo obietnic dywidendy
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.99.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Drogie dzieci oto miś .... Autor: ~antychodzik [178.37.163.*]
    Drogie dzieci oto miś ( CK )
    miś jest bardzo wredny dziś
    chętnie Państwu łapę poda
    nie chce podać ? a to uj ....

Co Chodziku Księżycowy , Bolo-Manolo , Majciejko , Mirosławo Mazur , Sumie Olbrzymie , Kamerdynerze Profesora , obecnie Kolorowy Wietrze teraz tu łapiesz naiwnych ? powiem tak dorobek CK jest przeogromny , jego anty analizy uważam za bezcenne , jeśli chcecie zarabiać postępujcie odwrotnie do jego anty analiz - to działa w 90% . Według jego przewidywać kurs HBP powinien wynosić 5.7 , Netii 19 , PKN 2 z przodu a JSW 5 zeta .... zajrzyjcie na Sunex i JSW tam przeczytacie sobie dorobek tego artysty ... :)
  • Re: Drogie dzieci oto miś .... Autor: kolorowy-wiatr [89.68.99.*]
    Czyli Antychodziku, nie dałeś się złapać na ten bajer ?
  • Re: Drogie dzieci oto miś .... Autor: ~antychodzik [178.37.163.*]
    Zawsze postępuję odwrotnie do twoich anty analiz dlatego jestem z tobą tak długo i delektuję się pieczonymi gąskami :)
    Ale pisałeś, że na czerwonej torebce dałeś d..... i nic nie zarobiłeś a żołądek ze złości przyrósł ci do kręgosłupa.
    A jeśli chodzi o Sunex, to zupełnie cię nie rozumię. Po co bzdury wypisujesz, skoro każdy może tam wejść i zobaczy jak było ?
    A było netto 89% zysku w kilka dni ! A co może nie ?
    Jeśli chodzi o JSW, to też można sprawdzić, kiedy było moje pierwsze ostrzeżenie i że od tego momentu spółka straciła 65%.
    Po co więc te kłamstwa ?
    Czy to cię ma dowartościować ? Wszak wszyscy wiedzą, że jesteś moim czarnym odbiciem w lustrze.
    Ale jeśli zechciałbyś powiedzieć czy akcje Ronsona będą rosły czy nie ?
    Na to pytanie niestety nie odpowiesz. Łazisz za mną od lat i dzięki mnie zarabiasz, ale nie tak jak piszesz, że odwrotnie, no bo niby jak odwrotnie. Na MIT nie można było grać na krótko, na Ronsonie też, więc taki kit wciskaj tym co ci uwierzą w te banialuki.
  • Re: Drogie dzieci oto miś .... Autor: ~antychodzik [213.238.99.*]
    dlatego też napisałem jak wół twoje anty analizy sprawdzają się w 10% , naturalnie jest to wyłącznie moją zasługą po przez zmuszanie ciebie do ruszania łepetyną bo sam niczego byś się nie nauczył...a na cztorebce to ostatecznie chyba straciłeś ale do strat nigdy się nie przyznajesz bo nie wypada
    Gdyby to nie było żałosne, to nawet bym się zaśmiał.
    Ale dalej nie wiem czy Ronson do góry, czy Ronson w dół. I jaki tu z ciebie pożytek Antychodziku ?
  • ..............kolorowy-wiatr to wyjątkowy niefart : )............... Autor: ~tańczący-z-wilkami [89.228.255.*]
    kolorowy-wiatr - rzucając monetą tysiąc razy to wyjdzie pół na pół, a ty jak byś chciał orła - to ci w 80% reszka wypadnie.
    Masz wyjątkowego niefarta kolego wiatr : )
    twoje AT to Aktulnie Tworki : )

Alleluja i do Tw.orek : )
    Jak po sznurku oczywiście : )
  • Re: Drogie dzieci oto miś .... Autor: ~tańczący-z-wilkami [89.228.255.*]
    Na Sfinksie jest dość bogate archiwum dyrdymałów tego pseudo analityka.
    Tak macie racje, na Sfinksie było tyle dyrdymałów. Napisałem na forum kupuj przy 0.90 i sprzedaj przy 2.35.
    No naprawdę dyrdymałów było wiele.
    Oj moje kochane hejterki musicie się bardziej starać. A ja dalej nie wiem co z Ronsonem, nieudaczniku Antychodziku.
    A tak przy okazji, ile teraz płacą za wpis, bo kiedyś dawali wam 2 zeta, to można było miesięcznie trochę uzbierać. Czy teraz stawka wzrosła ?
  • ..............kolorowy-wiatr to wyjątkowy niefart : )............... Autor: ~tańczący-z-wilkami [89.228.255.*]
    Cuda wyprawialeś na Sfinksie często zaprzeczając sam sobie. A tu poniżej masz swoje PODSUMOWANIE:
    Masz i to z linkiem klamco.
    Sprzedaj Sfinksa po 1,32 zł nawet ze stratą, a tu zaraz po tym już tylko rosło do ponad 4 zł .

prorocze słowa Autor: kamerdyner-profesora [87.207.76.*]2014-11-24 09:59
    Dzisiaj w poniedziałek 24 listopada 2014 roku, mogę już wam pokazać, co mnie interesowało w ostatnich tygodniach i dlaczego tu do was na frytki zaglądać nie chciałem.
    Ponieważ teraz możecie jedynie wspierać kupione i bezpieczne już akcje, moje akcje oczywiście więc podam wam ponownie na srebrnej tacy, cacy rodacy, to co warte jest zainteresowania, a nie tam jakiś przypalony kotlet.
    Motto na nadchodzące tygodnie brzmi:
    Sprzedaj Sfinksa, nawet ze stratą ...

https://www.bankier.pl/forum/temat_prorocze-slowa,16001131.html
  • Re: ..............kolorowy-wiatr to wyjątkowy niefart : )............... Autor: ~adaś [83.7.143.*]
    No tego wpisu nie znałem - teraz jestm już pewny na 100% że ten chodzik/kolorowy dureń to największy nieudacznik na forum.
  • Re: ..............kolorowy-wiatr to wyjątkowy niefart : )............... Autor: kolorowy-wiatr [89.68.99.*]
    Witam Adasiu,
    jak widzę też mi chcesz ob.......
    ustaw się w kolejce, jesteś za szybkim
  • Re: ..............kolorowy-wiatr to wyjątkowy niefart : )............... Autor: ~antychodzik [78.8.211.*]
    CK czemu zadajesz pytania na które już udzieliłem odpowiedzi ? moje analizy są ZAWSZE przeciwne do twoich , naturalnie należy wziąć pod uwagę negatywny czynnik jakim jest sama twoja obecność na danej spółce , sam napisałeś o sobie " jestem chodzącym fatum " , pamiętasz co się stało z Bomi jak tylko " zaszczyciłeś " tę spółkę swoją osobą ? to była normalnie tragedia Tytanika w przyśpieszonej sekwencji ...
  • wiatr - PATENTUS - 1.32. Poziom docelowy 2,10, a tu sru poniżej 1 zł Autor: ~całkowita-amnezja [89.228.255.*]
    Można analizować lepiej gorzej, błednie lub bezbłędnie, ale co powiedzieć o ,,analityku" który analizuje spółkę Patentus (twierdzi, że teraz pokaże klasę), a po kilku dniach oświadcza, że nigdy nie robił analizy Patentusa i NAWET NIE WIE co to jest Patentus - hahahaha
    Pomijam tu fakt, że analiza była jak zwykle totalną porażką : )

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-dobrze-ze-ty-rozumiesz-buhaha-ck-alleluja-i-do-tworek-mistrzu,15567925.html

https://www.bankier.pl/forum/temat_klamstwo,16695259.html
  • Re: wiatr - PATENTUS - 1.32. Poziom docelowy 2,10, a tu sru poniżej 1 zł Autor: kolorowy-wiatr [89.68.99.*]
    Jaki Patentus,
    jaki Patentus baranie !

Widzisz tam podpis, mój podpis ?
    Ja się nazywam
    kolorowy wiatr
    wbij to sobie wreszcie do tej pustej łepetyny.
  • .......................A jak się nazwiesz Napoleonem ................... Autor: ~tańczący-z-wilkami [81.190.138.*]
    A jak się nazwiesz Napoleonem to, to co napisał kolorwy-wiatr też już się nie bedzie liczyło - hahahaha
    Ciekawy sposób myślenia. Typowy dla pensjonariuszy z Tworek : )
    Zobaczcie link poniżej - sam o sobie pisze - w kilku osobach - hahaha
    O ile pamiętam to też Sum Olbrzym się naywałeś (Anychodzik pamięta)

Analiza mojego mistrza Autor: kolorowy-wiatr [89.68.99.*]2015-09-29 11:23
    https://www.bankier.pl/forum/temat_analiza-mojego-mistrza,18413663.html

[x]
RONSON -0,81% 2,46 2022-02-11 13:19:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.