Wiadomo, że chodzi o emisje bez pp, tutaj nie ma zaskoczenia. Najważniejsze, że jest zapis, że cena emisyjna za akcje nie może być mniejsza niż 1.6. Maksymalny rozmiar emisji dość spory, wychodzi 3 mln akcji, obecnie mamy 9.29 mln. Dla mnie może być.
Uwielbiam to polskie podejscie. Cos sie robi - narzekanie. Nic sie nie robi - narzekanie. Tylko sie polozyc i zaplakac.
Piotr - jaki cel mial Twoj post. Mogles podac info, ze akcje min po 1,6 moga byc nabywane. Albo ze bedzie dosc maly pakiet motywacyjny. Tak by obraz byl pelen. Po co Ci prawo pierwokupu - kup sobie na gieldzie akcje, sa duzo ponizej 1,6 zl
mój post miał na celu pokazać, że grają z nami w idiotów. Mam te akcje od 1,4 bo w nich wierzyłem.Od tamtej pory dług coraz większy, umowa z arabami to mrzonka,a teraz jeszcze wkłady niepieniężne i rozwodnienie. Wkładem niepieniężnym długu nie spłacą. A ich umowy i straty ciągłe pokazują, że nawet na dobrych rzeczach jak Wieliczka zarobić nie potrafią. I to nie jest narzekanie tylko stwierdzenie faktu
Dnia 2015-10-16 o godz. 16:51 ~Piotr napisał(a): > mój post miał na celu pokazać, że grają z nami w idiotów. Mam te akcje od 1,4 bo w nich wierzyłem.Od tamtej pory dług coraz większy, umowa z arabami to mrzonka,a teraz jeszcze wkłady niepieniężne i rozwodnienie. Wkładem niepieniężnym długu nie spłacą. A ich umowy i straty ciągłe pokazują, że nawet na dobrych rzeczach jak Wieliczka zarobić nie potrafią. I to nie jest narzekanie tylko stwierdzenie faktu
przyszło widzę opamiętanie tylko aby nie za póżno ?
A czym ten weglopeks zapłaci? Trochę ich historie prześledziłem i tam sie nic nie klei - w co by nie weszli to kicha. Moze tak oni ten biznes prowadzą.
No i raz jeszcze, czym oni zaplaca. Pomijam, ze sa zawieszeni i pewnie zdejmą ich z rynku, tam żadnej kasy w spółce nie ma.
No chyba, ze to wszystko zgrabnie zaplanowane i ktos jest mi w stanie cos wiecej wytłumaczyć. Mnie sie to nie spina
mogliby wycenic stara pralke i wymienic ja na 1000 akcji po 1,6. pewnie. juz nie takie rzeczy swiat gieldowy widzial.
tylko na tej spolce pytanie jest po co. tutaj nie ma plynnosci. jak tylko ktos bedzie chcial w lewo sypnac to leci to w przepasc.
tak wiec zarzad ma tu marne pole manewru - musza zaczac zarabiac i juz. a jesli mieliby zastrzyk gotowki w formie akcji po 1,6 - mysle, ze to dla nich na dzisiaj super info. nikt nie chce rozwodnienia, ale zdecydowanie to lepsze niz trwac w marazmie
Dnia 2015-10-16 o godz. 15:28 ~Piotr napisał(a): > tak jest napisane w projektach uchwał na walne...pozbawienie praw poboru także tam jest...jak tu się nie wkurzać,kolejna porażka