• Polfa Production Autor: ~ŁS [83.8.204.*]
    Witam. Szukam obligatoriuszy serii A1 Polfa Production. Celem omówienia dalszych działań związanych z sytuacją spółki.
  • Polfa PRoduction Autor: ~pawel [87.116.196.*]
    Witam ja dzwonilem do Przezesa wszystko ma się wyjaśnić do końca października. Nie wierze w jakies optymistyczne rozwiazanie.

Jakie kolega ma przemysłenia co dalej?
  • Re: Polfa PRoduction Autor: ~ŁS [194.105.133.*]
    Jestem umoczony po uszy w Polfie Production. Również rozmawiałem z p Prezesem - bez komentarza. Zgłosiłem sprawę do prawnika. Szykuje się sprawa karna. Obligacji serii A1 nigdzie nie zostały zarejestrowane i jest to przestępstwo karne. Składam wszystkie możliwe pozwy i szukam osób które się dołączą. W ilości siła.
  • Re: Polfa PRoduction Autor: ~Pawel [87.116.196.*]
    Ok proszę podaj swoj email to napisze i ewentualnie bedziemy działac.
    Daję kontakt do Prawnika http://pskrp.pl/kontakt/ . Pan Mecenas zajmuję się moją sprawą i jest w w temacie Polfy Production obeznany. Jeżeli chcesz mieć jakąś nadzieje na odzyskanie pieniedzy to zacznij szybko działać we własnym zakresie i/lub skontaktuj się z wyżej wymienionym Mecenasem. Jeżeli zbierze się wieksza grupa to będzie łatwiej sądem. Dlatego szczerze zachęcam do kontaktu
    W razie jakichkolwiek dodatkowych pytań proszę o kontakt na nowo utworzonego maila lspolfa@gmail.com
  • Re: Polfa PRoduction Autor: ~nowy [188.146.130.*]
    Tak sie buduje na mzonkach firme wejecie na glowny rynek tez sie nabralam a teraz mam do tylu duzo jao odzyskac?
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [79.184.210.*]
    Wiem tylko tyle że jak nie zaczniesz działać to "zostaniesz z ręką w nocniku" Polecam jeszcze raz kontakt telefoniczny lub mailowy z Mecenasem http://pskrp.pl/kontakt/ . Mecenas jest w temacie i wie że szukam osób żeby złożyć wspólny pozew. Kolega Paweł (z postów powyżej) już nawiązał z Nim kontakt - czy się dogadają tego nie wiem. Ja osobiście zrobię wszystko co jest zgodne z literą prawa żeby Pana Prezesa Polfy Production ustawić na właściwe tory. Za tydzień tj. 23.10.15 jest kolejna rozprawa o upadłość Polfy. Co będzie jak Sąd ogłosi upadłość tego niestety też nie mogę przewidzieć. Jeżeli chciałbyś o coś jeszcze dopytać poza forum to utworzyłem sobie maila lspolfa@gmail.com.
  • Re: Polfa Production Autor: ~RW [78.131.129.*]
    Mam ten sam problem. Skontaktuję się na podany mail
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [91.102.109.*]
    Zachęcam do kontaktu w sprawie POLFY PRODUCTION. Odświeżajcie wątek, Bankier jest dobrze pozycjonowany niech nas będzie duża ilość Kontaktucie się ze swoimi prawnikami lub z podanym przeze mnie w postach powyżej (Mecenas już jest obeznany w Polfie i Polfie Production. Do Sądu pójdą oddzielne wnioski do Prokuratury może iść łączny.
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [194.105.133.*]
    Witam,
    Dla wszystkich zainteresowanych Polfą i Polfą Production. W dniu 23 października odbyła się rozprawa o upadłość POLFY S.A.. Sąd wysłuchał stron i wyrok ogłosi 6 listpada. Pan Prezes Polfy i Polfy Production Rafał B. tłumaczył że jeszcze pół roku i wszystkich spłaci :-). 6 listopada będzie ...........(tu sobie dodajcie co chcecie) Polfy
  • Re: Polfa Production Autor: ~Ro [83.25.162.*]
    Dzieki...jest szansa ze wyjdzie na prosta i zostanie ogloszona upadlosc z mozliowscia zawarcia ukladu i dalsze zycie spolki?
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.11.204.*]
    Moim zdaniem nie będzie upadłości ukladowej POLFA S.A. tylko upadłość likwidacyjna. Ale to jest moje prywatne zdanie
  • Re: Polfa Production Autor: ~nowy [188.146.74.*]
    Odzusci i mamienie zyskami i wejscie na glowny rynk ide do adwokata za mamienie
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.25.217.*]
    Jeśli jesteś szczęsliwym posiadaczem akcji to za "mamienie" możesz iść jedynie do toalety strzelić sobie kupę. Jeżeli jednak jesteś "szczęśliwym" posiadaczem obligacji POLFY S.A. lub "szczęśliwym" posiadaczem obligacji "POLFY PRODUCTION" to wizyta u Pana Mecenasa jak najbardziej wskazana. Ale i tu nie jest nic za darmo, koszty sądowe: 5% wnioskowanej kwoty plus około 20
    pln opłata administracyjna plus wynagrodzenie Mecenasa (kwota stała za czynności wykonane w toku przygotowania wniosku do Sądu/Prokuratury plus % za sukces), a i tak niema pewności że jak się wygra to będzie zwrot kosztów bo spółka może niemieć nic. Ale ja idę w zapartę i zainwestuję żeby Panu RB/Spółcę niebyło juz tak łatewo oszukać innych. Cel który postawiłem mojemu Mecenasowi to zwrot całości zainwestowanej kwoty plus odsetki plus zwrot kosztów sądowych i tego się trzymam
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [79.184.89.*]
    Dzisiaj Sąd ogłosił upadłość układową POLFY S.A. Dla posiadaczy obligacji Polfy Production chyba to bez znaczenia. Czyli teraz wszystko w rękach i głowie Mecenasa
  • Re: Polfa Production Autor: ~FX [78.159.91.*]
    Dzięki za informację. No to niespodzianka bo przecież wniosek był o upadłość likwidacyjną. Z tego co mi wiadomo to w takim wypadku nie ma sensu pakować się w koszta i powoływać mecenasów bo oni i tak nie będą w stanie nic zrobić. Teraz wszyscy wierzyciele zostaną wezwani do zgłoszenia wierzytelności a wszystkie postępowania sądowe czy egzekucje komornicze z mocy prawa zostają zawieszone.

Art. 140. Skutek wszczęcia postępowania egzekucyjnego po dniu upadłości
    Dz.U.2015.0.233 t.j. - Ustawa z dnia 28 lutego 2003 r. - Prawo upadłościowe i naprawcze

1. Postępowanie egzekucyjne dotyczące wierzytelności objętej z mocy prawa układem, wszczęte przed ogłoszeniem upadłości, ulega zawieszeniu z mocy prawa z dniem ogłoszenia upadłości. Sumy uzyskane w zawieszonym postępowaniu, a jeszcze niewydane, przelewa się do masy upadłości po uprawomocnieniu się postanowienia o ogłoszeniu upadłości.
    2. Po ogłoszeniu upadłości jest niedopuszczalne wykonanie wydanego przed ogłoszeniem upadłości dłużnika postanowienia o zabezpieczeniu roszczenia wynikającego z wierzytelności objętej z mocy prawa układem.
    3. Sędzia-komisarz na wniosek upadłego albo zarządcy może uchylić zajęcia dokonane przed ogłoszeniem upadłości w postępowaniu egzekucyjnym lub zabezpieczającym dotyczącym wierzytelności objętej z mocy prawa układem, jeżeli jest to konieczne dla dalszego prowadzenia przedsiębiorstwa.
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [79.186.181.*]
    I oficjalny komunikat o tym co pisałem wcześniej

ESPI/EBI

06.11.201521:23 - 20776910

POLFA SA Ogłoszenie wyroku o upadłości Spółki z możliwością zawarcia układu
    Raport Bieżący nr 39/2015
    Zarząd Polfa S.A. z siedzibą w Warszawie („Emitent”, „Spółka”), niniejszym informuje, iż w dniu 6 listopada 2015 roku powziął informację o ogłoszeniu przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy do spraw upadłościowych i naprawczych, upadłości Spółki z możliwością zawarcia układu. Zarząd Spółką sprawować będzie nadal aktualny Zarząd Spółki.

Postanowienie to jest prawomocne.

Podstawa prawna:

§ 3 ust 2 pkt 13 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect".

Więcej na: link i link

kom ebi zdz

Depesza pochodzi z biznes.pap.pl z 06.11.2015 21:23
  • Re: Polfa Production Autor: ~Piotr [212.244.241.*]
    No to stało się :(

I co teraz ? Macie Koledzy jakieś ciekawe pomysły ?
    Da radę wydobyć od nich choć część forsy z A1 ?
  • Re: Polfa Production Autor: ~Lucyna [83.18.233.*]
    Czy ktoś zna sygnaturę akt tej sprawy Polfy .Jeżeli tak to proszę o podanie .

• Re: Polfa Production Autor: ~akxjonariusz [188.146.67.*]
    Mam do sprzedazy akcje upadlej spolki kto chce odpisac podatek
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~ŁS [83.11.195.*]
    podaję sygn. sprawy  X GU 767/15
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~Obligatariusz_C [88.156.134.*]
    To nie jest właściwa sygnatura.
    Dziś w Monitorze Sądowym i Gospodarczym (MSIG 223/2015 (4854) 17 listopada 2015 r. str. 16/17) poz. 17854 opublikowano postanowienie Sądu o ogłoszeniu upadłości Polfa SA. (https://ems.ms.gov.pl/msig/przegladaniemonitorow)
    Sygn. akt X GUp 565/15
    Cyt.:
    "Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, Sąd Gospodarczy, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Naprawczych, postanowieniem z dnia 6 listopada 2015 r. ogłosił upadłość układową Polfa S.A. z siedzibą w Warszawie, wyznaczono Sędziego komisarza w osobie Sędziego Sądu Rejonowego Arkadiusza Zagrobelnego oraz nadzorcę sądowego w osobie Jarosława Liśkiewicza.
    Sąd wzywa wierzycieli upadłego, aby w terminie jednego miesiąca od daty ukazania się obwieszczenia w „Monitorze Sądowym i Gospodarczym” zgłosili swoje wierzytelności Sędziemu komisarzowi.
    Sąd wzywa osoby, którym przysługują prawa oraz prawa i roszczenia osobiste ciążące na nieruchomościach należących do upadłego, jeżeli nie zostały ujawnione przez wpis w księdze wieczystej, do ich zgłaszania w terminie jednego miesiąca, od daty ukazania się obwieszczenia w „Monitorze Sądowym i Gospodarczym”, pod rygorem utraty prawa powoływania się na nie w postępowaniu upadłościowym.
    Zgłoszenia należy kierować do Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Naprawczych, przy ulicy Czerniakowskiej 100A, podając sygn. akt X GUp 565/15."

Pozdrawiam współtowarzyszy niedoli.
    Obligatariusz_C
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~ŁS [83.20.209.*]
    Taką uzyskałem informację. Jeżeli kogoś wprowadziłem w błąd to przepraszam. W ogóle uzyskanie jakichkolwiech informacji dot POLFY i POLFY PRODUCTION graniczy z cudem
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~RW [31.11.193.*]
    Zachęcam wierzycieli POLFY do kontaktu ( Rych11@poczta.onet.pl ). Powinniśmy powierzyć sprawę kancelarii prawniczej, która będzie reprezentowała nasze interesy.
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~ŁS [83.20.209.*]
    Zgadzam się z kolegą Rych11 - kontaktujcie się z nim odnośnie kancelarii.(jedna dwie kancelarie lepsze niż każdy z oddzielna). Ja z mojej strony mogę polecić kancelarię która zajmuję się obligacjami A i C POLFA oraz A i A1 POLFA PRODUCTION. Mecenas jest w temacie i nie trzeba za dużo tłumaczyć (kilka osób z obligacjami C Polfy i A1i A Polfy Production z forum bankiera i stockwatcha już jest w naszej grupie). Namiary na Mecenasa http://pskrp.pl/kontakt/
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~Anna [37.128.78.*]
    Mam sporo kasy w serii C. Moja kancelaria zaczęła działać zbyt wolno. Szukam innych, którzy zainwestowali w Polfę, żeby rozpocząć wspólne działania. Sprawa niestety wygląda na przegraną.
    Mój mail: szkolenia.anna@gmail.com    
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~Artur [88.156.128.*]
    Czy ktoś z Was składał już może zgłoszenie wierzytelności odnośnie obligacji C? Macie może gotowy szymel takiego pisma?
    Jeżeli tak to prosiłbym o kontakt na adres shark69@o2.pl
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~maj7 [31.2.50.*]

Z tego co czytałem to  zgodnie z tym co pisze mecenas na poniższej stronce, jeśli obligacje były zabezpieczone na majątku emitenta( Obligacje C były zabezpieczone na znaku towarowym) to nie trzeba nic robić, albowiem komisarz tymi sprawami się zajmuje. Link:
    http://wupadłości.pl/obligacje-zabezpieczone-na-majatku-emitenta/#comment-6990

Dajcie znać co myślicie?
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~ŁS [83.20.207.*]
    Może i tak jest że niema konieczności zgłaszania jeżeli obligację są zabezpieczone. Pozostaje tylko jeden problem kto kupi znak graficzny POLFY - wyceniany chyba na 12 mln. Przecież nazwa POLFA jest tak rozwodniona że tego nikt nie kupi mamy przecież POLFĘ Tarachomin POLFĘ Warszawa, Łódź,Rzeszów i pewnie 40 innych podmiotów o tej samej nazwie z własnymi znakami graficznymi. Uważam że zabezpieczenie na znaku graficznym Polfy jest bezwartościowe.
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~PP [109.196.119.*]
    A seria A1 jak jest zabezpieczona?

Co robic zglaszac czy czekac?
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~ŁS [83.20.207.*]
    Seria A1 Polfy Production miał być zabezpieczona na akcjach Polfa S.A. piszę miała bo do zabezpieczeń nie doszło tak samo jak nie doszło do rejestracji obligacji w KDPW i dopiero niedawno znalazło się Biuro Maklerskie które jest Depozytariuszem Obligacji. Wszystko to jest jedna wielka ściema. Zgłaszać sprawy do Prokuratury i do Sądu
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~PP [87.116.196.*]
    To teraz Dom MAklerski za to odpowie wiec moze bedzie latwiej odzyskac kase
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~ŁS [188.146.73.*]
    Dom Maklerskie jest tylko depozytariuszem i za nic nie będzie odpowiadał
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~PP [109.196.119.*]
    Rozmawialem w czwartek z Panem Bednarczykiem deklaruje ze wyplaci zalegle odsetki, rozmawia o przejeciu niestety obiecal mi potwierdzenie wyslac zarejestrowania obligacji serii A1 lecz do tej pory brak

A jak sie zapatruje radca prawny sprawa postepuje czy nadal w miejscu stoi?

• Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~ŁS [83.8.211.*]
    Z Panem Rafałem B. rozmawiłem kilkukrotnie dobry krasomówca, rozmów zaprzestałem bo nic nie wnoszą (mimo że Pan Rafał B. jest komendantem ZHP do spraw międzynarodowych co zobowiązuje). Moje sprawy się toczą jedna w Prokuraturze Warszawskiej - sprawy są wielowątkowe (niestety nie jest tak że Prokurator bierze się od raz tylko chce kolejnych wyjaśnień) i w Sądzie w Warszawie i w najbliższych dniach sprawa powinna się rozstrzygnąć. Niestety nie mogę pisać o szczegółch bo tego wymaga postępowanie sądowe i prokuratorskie. Szczegółów dostępnych na tym etapie postępowania może udzielić jedynie mecenas który mnie reprezentuje. Kolego bierz sie do roboty (postępowanie sądowe) bo nawet jak zainwestowałeś tylko 1000 PLN - 5000 PLN to zostaniesz z niczym. Ja niestety dałem się wrobić w większą kwotę
  • Re: Polfa Production - syg sprawy Autor: ~Tom [188.146.8.*]
    Możesz powiedzieć w którym DM jest depozyt serii A1 ?
  • Re: Polfa Production Autor: ~PP [87.116.196.*]
    Witam i ruszylo cos w tej sprawie?
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.23.170.*]
    Witam,
    Na dzień dzisiejszy sprawa przeciwko POLFA PRODUCTION i inni wygląda następująco:
    SĄD: Pozwane w zeszłym tygodniu ustosunkowały się do zarzutów złożonych przez Powoda - teraz wszystko w rękach Sądu ale nie spodziewam się aby sprawa ruszyła w tym roku.
    PROKURATURA: Prokuratura odrzuciła jeden wniosek z kilku przeciwko pozwanym i przekazała sprawę do innej prokuratury
    Tutaj sprawę wg mnie traktują jako "mało istotną finansowo" niestety mimo moich próśb zgłosiło się tylko kilka osób żeby podjąć wspólną walkę - sprawa pewnie też ruszy w przyszłym roku

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [213.238.89.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • domena www.polfa.eu Autor: ~ŁS [83.8.213.*]
    Domena zniknęła. Już nawet nie mają na opłacenie abonamentu około 100 zł rocznie. Może ktoś zainteresowany kupnem.
  • Re: domena www.polfa.eu Autor: ~KPT [193.200.47.*]
    Może po prostu zmieniają domenę na inną nazwę?

Spółka będzie za kilka lat wysoko stać.
    http://www.biztok.pl/biznes/restrukturyzacja-polfy-lublin-przynosi-efekty-spolka-bedzie-eksportowac-na-rynki-ameryki-polnocnej_a22795

• Re: domena www.polfa.eu Autor: ~Przemo [77.89.84.*]
    Co ma być to i tak będzie. Na wiele rzeczy po prostu nie mamy wpływu. Nie warto się zamartwiać. Wesołych Świąt , bywajcie zdrowi to jest najważniejsze.
  • Re: domena www.polfa.eu Autor: ~ŁS [79.184.205.*]
    Szkoda tylko że to nie ta Polfa i nie ten Zarząd. Wszystkiego najlepszego. Może przyszły rok będzie lepszy dla posiadaczy obligacji Polfa i Polfa Production
  • Re: domena www.polfa.eu Autor: ~Maja [83.29.107.*]
    Ja również umoczyłam duze pieniądze w obligacjach Polfy. Zlecilam prowadzenie sprawy mecenasowi ( wupadlości.pl) Mamy wygraną sprawę w sądzie. Zobaczę , czy coś zdziała komornik. Życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku, abyśmy chociaż trochę odzyskali pieniędzy.
  • Re: domena www.polfa.eu Autor: ~Xi [195.205.87.*]
    Czy ktoś z Państwa posiada obligacje serii D? Co robić, działać przez prawników (czy jest sens?) czy czekać? Tylko na co..?
  • Re: domena www.polfa.eu Autor: ~PP [109.196.119.*]
    Czy prawnik wogole cos teraz pomoze skoro do 15.01.2016 zbieraja wszystkie zobowiazania.
    I wowczas albo bedzie uklad albo koniec tej pieknej przygody. domena powrocila.
  • Re: domena www.polfa.eu Autor: ~PP [87.116.196.*]
    Witajcie czy sa jakies nowe infa? czy wogole cos ruszylo i cos sie dzieje w tym nowym roku?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.11.205.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ŁS [83.11.205.*]
    Ciekawe za co Moderator usunął moją wiadomość? Może jest w zamówię z P. R.B.
[x]
POLFA 0,00% 0,25 2016-06-29 10:48:06
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.