W dzisiejszym "Parkiecie" podano, że od początku roku kursy deweloperów wzrosły: Polnord o 95 % J.W.Construction o 84 % Capital Park o 45,5 %
O JHMDEV nic nie napisali,ale możemy sami wyliczyć: Kurs dnia 2 stycznia 2015r to 2,04 PLN (po scaleniu) Kurs dnia 7 października 2015 r. to 1,48 PLN Spadek wartości o 27,5%
Czekamy aż spekuła zejdzie do złotówki! Na razie niech się bawią sami z nielicznymi (mam nadzieje) wystraszonymi akcjonariuszami. Fakt jest taki, zbijać będą jeszcze długie tygodnie, bo umęczyć ludzi trzeba, odbicie będzie w jeden dzień! Patrząc po raportach za I półrocze i sprzedaży, tu nie powinno być powodu do przeceny, ale przecena jest. Gdzie ustalą dno, niewiadomo. Moim zdaniem absolutnym minimum jest złotówka,ale ..., ta spółka mnie już wiele razy rozczarowała! Więc albo spekuła, albo trup w szafie. Po zarządzie generalnie spodziewać nie ma się niczego dobrego, więc może oni "mają pomysła" którego efekt widać w kursie spółki! Tak czy tak, mam cichą nadzieję, że spółka nie pójdzie drogą ganta, a aktywa to fakt, a nie wydmuszki!
Halo, spekuła, czas na zjazd!! Zróbcie dziś z -10%! I żadnego wyciągania na finiszu 50 akcjami! Jak zjedziecie do 1,2 zł to tam już trochę uśrednię, bo to około 0,3 WK! Zróbcie też trochę inny scenariusz, bo to już nudne z ustawianiem się na skup o 4-5 gr niżej, dajcie lukę z 10 groni! Mam nadzieję, że jak zrobicie już podbitkę, to potem nikt od was nie odbierze tych akcji wyrwanych ludziom z gardła! Choć ludzie to raczej tępaki, ostatnio zrobiliście taki numer na interbudzie. Ludzie nie chcieli akcji po 0,8 zł, jak skoczyły na 3 zł, to zaraz znaleźli się wyznawcy 6 zł! A tam ciągle ubieranko aż do złotówki znowu. Za rok, może dwa, ludzie zapomną!
Czyli jutro 1,41 zł, czwartek 1,39 zł, piątek 1,37 zł itd.. Do złotówki 20 dni sesyjnych :). Ciekawe czy tak będzie. Średnio 1-2k akcji powoduje zjazd o 2 grosze. Oczywiście straceńcy sprzedają dużo.... taniej.... już teraz.
Dnia 2015-10-13 o godz. 17:26 ~Błazen napisał(a): > Czyli jutro 1,41 zł, czwartek 1,39 zł, piątek 1,37 zł itd.. Do złotówki 20 dni sesyjnych :). Ciekawe czy tak będzie. Średnio 1-2k akcji powoduje zjazd o 2 grosze. Oczywiście straceńcy sprzedają dużo.... taniej.... już teraz.
Co spowodowało spadek- Mirgos(dodruk), Pionier(może sprzedaje resztę, a może resztę chce kupić, brak kapitału na giełdzie (kto z was dokupił, albo ma ochotę dokupić JHM :(, wystraszeni indywidualni, którzy nie potrafią zacisnąć zębów. Ja osobiści, zamierzam dobrać przy 1,2zł i to niewiele, potem czekam na złotego. Sprzedawać jednak nie zamierzam, bo uparte bydle ze mnie, a za tę cenę, to niech leżą 10 lat (kiedyś będzie plus, to wrzucę w zysk). Firma raczej dobrze prosperuje, dodruku przy FF 8% już nie będzie im się opłacało zrobić. Choć mnie również szlag trafia, ale przetrzymałem lotosa po 7,2 zł przetrzymam JHM po resplicie po złotym. Moim zdaniem głowa do góry. Kiedy siedzi się po szyje w g...., to zostało się tylko uśmiechać i czekać aż g... opadnie, wszelki ruch jest zły. Zresztą, jak ktoś obserwował notowania, to siedzące tu hieny bawią się w sposób specyficzny. Jak ktoś im podbiera akcyjki, to spierniczają tak samo szybko w górę jak i w dół teraz. Oni wiedzą, że chodzą po bardzo kruchym lodzie! Mirbud też raczej akcji sprzedawał nie będzie, bo po pierwsze- nie ma komu, po drugie ponad miliard w kontraktach (więc zysk będzie). Osobiście, choć to tylko moje zdanie i proszę się nie sugerować tym, jest to gra pioniera, wystraszyć ludzi, zebrać, podbić i ubrać i tyle! Zaznaczam, że ludziom pokroju taa, klozet i inni specjalnej troski z góry dziękuję za komentarze. Pozdrawiam cierpliwych! Kiedyś i nam zaświeci (chyba) słońce!
Po prostu nikt tego nie chce kupować, a Ci co maja chcą się pozbyć, póki mogą choć trochę uratować kapitału. Problem w tych akcjach jest taki, ze jest to spółka nijaka: brak jakichkolwiek wydarzeń, publikacje nudne jak cholera, wyniki finansowe jakby przepisywane z roku na rok, nieudolne próby podbicia akcji przez dziwne rekomendacje itp. Nic tam się nie dzieje.
Dnia 2015-10-08 o godz. 09:31 ~Błazen napisał(a): >Halo, spekuła, czas na zjazd!! Zróbcie dziś z -10%! I żadnego wyciągania na finiszu 50 akcjami! Jak zjedziecie do 1,2 zł to tam już trochę uśrednię, bo to około 0,3 WK! Zróbcie też trochę inny scenariusz, bo to już nudne z ustawianiem się na skup o 4-5 gr niżej, dajcie lukę z 10 groni! Mam nadzieję, że jak zrobicie już podbitkę, to potem nikt od was nie odbierze tych akcji wyrwanych ludziom z gardła! Choć ludzie to raczej tępaki, ostatnio zrobiliście taki numer na interbudzie. Ludzie nie chcieli akcji po 0,8 zł, jak skoczyły na 3 zł, to zaraz znaleźli się wyznawcy 6 zł! A tam ciągle ubieranko aż do złotówki znowu. Za rok, może dwa, ludzie zapomną!
Dnia 2015-10-08 o godz. 09:31 ~Błazen napisał(a): >Halo, spekuła, czas na zjazd!! Zróbcie dziś z -10%! I żadnego wyciągania na finiszu 50 akcjami! Jak zjedziecie do 1,2 zł to tam już trochę uśrednię, bo to około 0,3 WK! Zróbcie też trochę inny scenariusz, bo to już nudne z ustawianiem się na skup o 4-5 gr niżej, dajcie lukę z 10 groni! Mam nadzieję, że jak zrobicie już podbitkę, to potem nikt od was nie odbierze tych akcji wyrwanych ludziom z gardła! Choć ludzie to raczej tępaki, ostatnio zrobiliście taki numer na interbudzie. Ludzie nie chcieli akcji po 0,8 zł, jak skoczyły na 3 zł, to zaraz znaleźli się wyznawcy 6 zł! A tam ciągle ubieranko aż do złotówki znowu. Za rok, może dwa, ludzie zapomną!
Czekamy aż spekuła zejdzie do złotówki! Na razie niech się bawią sami z nielicznymi (mam nadzieje) wystraszonymi akcjonariuszami. Fakt jest taki, zbijać będą jeszcze długie tygodnie, bo umęczyć ludzi trzeba, odbicie będzie w jeden dzień! Patrząc po raportach za I półrocze i sprzedaży, tu nie powinno być powodu do przeceny, ale przecena jest. Gdzie ustalą dno, niewiadomo. Moim zdaniem absolutnym minimum jest złotówka,ale ..., ta spółka mnie już wiele razy rozczarowała! Więc albo spekuła, albo trup w szafie. Po zarządzie generalnie spodziewać nie ma się niczego dobrego, więc może oni "mają pomysła" którego efekt widać w kursie spółki! Tak czy tak, mam cichą nadzieję, że spółka nie pójdzie drogą ganta, a aktywa to fakt, a nie wydmuszki!
Halo, spekuła, czas na zjazd!! Zróbcie dziś z -10%! I żadnego wyciągania na finiszu 50 akcjami! Jak zjedziecie do 1,2 zł to tam już trochę uśrednię, bo to około 0,3 WK! Zróbcie też trochę inny scenariusz, bo to już nudne z ustawianiem się na skup o 4-5 gr niżej, dajcie lukę z 10 groni! Mam nadzieję, że jak zrobicie już podbitkę, to potem nikt od was nie odbierze tych akcji wyrwanych ludziom z gardła! Choć ludzie to raczej tępaki, ostatnio zrobiliście taki numer na interbudzie. Ludzie nie chcieli akcji po 0,8 zł, jak skoczyły na 3 zł, to zaraz znaleźli się wyznawcy 6 zł! A tam ciągle ubieranko aż do złotówki znowu. Za rok, może dwa, ludzie zapomną!
Dnia 2015-11-11 o godz. 15:08 ~ProCivili napisał(a): > > Przypomnie: > > Czekamy aż spekuła zejdzie do złotówki! Na razie niech się bawią sami z nielicznymi (mam nadzieje) wystraszonymi akcjonariuszami. Fakt jest taki, zbijać będą jeszcze długie tygodnie, bo umęczyć ludzi trzeba, odbicie będzie w jeden dzień! Patrząc po raportach za I półrocze i sprzedaży, tu nie powinno być powodu do przeceny, ale przecena jest. Gdzie ustalą dno, niewiadomo. Moim zdaniem absolutnym minimum jest złotówka,ale ..., ta spółka mnie już wiele razy rozczarowała! Więc albo spekuła, albo trup w szafie. Po zarządzie generalnie spodziewać nie ma się niczego dobrego, więc może oni "mają pomysła" którego efekt widać w kursie spółki! Tak czy tak, mam cichą nadzieję, że spółka nie pójdzie drogą ganta, a aktywa to fakt, a nie wydmuszki!
> A może to samo ale z innej strony Czekamy aż spekuła zejdzie poniżej złotówki! Na razie niech się bawią sami z nielicznymi (mam nadzieje) wystraszonymi akcjonariuszami. Fakt jest taki, zbijać będą jeszcze długie miesiące, bo umęczyć ludzi trzeba, odbiciatunie będzie w jeden dzień! Patrząc po raportach za III kwartał i sprzedaży za październik, tu nie powinno być powodu do wzrostu ale spadku. Gdzie ustalą dno, niewiadomo. Moim zdaniem absolutnym minimum nie jest złotówka,ale ..., ta spółka mnie już wiele razy rozczarowała! Więc albo spekuła, albo trup w szafie. Po zarządzie generalnie spodziewać nie ma się niczego dobrego, więc może oni "mają pomysła" którego efekt widać w kursie spółki! Tak czy tak, mam cichą obawę, że spółka pójdzie drogą ganta, a aktywa to fakt, ale z braku oddania nowych inwestycji do końca 2016 roku, zostaną sporo uszczuplone na koszty utrzymania spółki do tego czasu!
7,11,17,21,127 i tajemnicze 18 :). Ciekawy, skoro nie masz akcji i nic cię to nie obchodzi, wkładasz bardzo dużo wysiłku w pisanie na forum! Jaki cel? hmmmm....Trudno mi przypomnieć sobie spółkę, na której dokonałem choć jednego wpisu, jeżeli nie zamierzałem kupić, lub nie miałem już waloru! Ale, może ludzie są inni i tyle. Na gancie ja też byłem i sprzedałem na czas z dużą stratą, ale jak już sprzedałem, to tylko obserwowałem, bo wiedziałem z autopsji, że moje wpisy negatywne nie zostały by dobrze odebrane. Nie wiedziałem niczego więcej niż inni, więc o żadnym przegięciu też nie mogłem poinformować, dlatego nie męczyłem moimi wpisami innych. Tu sytuacja zgoła inna, firma dostaje kredyty na zawołanie, ma zdrowe, choć niezbyt wysokie przychody i wkoło kilku "niezadowolonych", co stoją na straży, by nikt nowy w grze się nie pojawił. Więc, albo jesteście sadystami, którzy dręczą ludzi dla zasady, albo .. .......... Ja czekam, tak jak napisałam wcześnie, czekam na zeta od WAS, albo od wystraszonych! Bawcie się, ale myślę, że ci co tu zostali, to nie idioci i im zabrać akcje nie będzie łatwo! Oprócz forum, za sprzedażą muszą iść fakty i tyle! Na razie, tak dla mnie, nie ma powodu do sprzedaży na tym poziomie, starajcie się bardziej! Pozdrawiam stary, twardy, choć pewnie wkurzony akcjonariat, za wyjątkiem Mirgosa i Mirbudu, którzy przez dodruk jawnie nas okradli, bo dziś byłoby tu 1,5 zł za akcje, bez resplitu!
Twierdzisz, że nie mam akcji, przejdź do mojego wątku: https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=4062253&strona=1 Niestety choć skorzystałem z podbicia i ponad 2/3 sprzedałem to jednak trochę jeszcze mi zostało, ale w przeciwieństwie do Ciebie chcę już sprzedać, tylko że nie ma chętnych a po 7-15 szt to za droga impreza na opłatach.
To dziwną politykę prowadzisz?! Chcesz sprzedać i na forum piszesz o braku nadziei dla spółki! Dla spółek typu tauron, kghm, pko forum nie ma żadnego wpływu na ich wycenę. Dla interbudu, jhm, presto itd, spółek o małej płynności, wpływ ma wszystko, łącznie z wiatrem w Korei Północnej :). Rozbroiłeś mnie, ale fakt, masz prawo do takiej postawy! Wszystkich postów nie czytam, bo dominuje tu klozet i nie całkiem normalny thor. "Normalny" na tym forum to ewenement, bo jak psychole zaczną pisać, a ty im zaczniesz odpisywać, to tak, jakby zacząć się kopać z koniem :).
osobiście uważam, że JHM to niedowartościowana spółka ale to jest giełda i taki stan może być przez dłuższy czas, liczę na to, że od 2017 roku spółka zacznie regularnie wypłacać dywidendę, może dla niektórych to długa perspektywa, ale powinna się opłacić.
Dnia 2015-10-07 o godz. 23:42 ~Pótyń napisał(a): > W dzisiejszym "Parkiecie" podano, że od początku roku kursy deweloperów wzrosły: > Polnord o 95 % > J.W.Construction o 84 % > Capital Park o 45,5 % > > O JHMDEV nic nie napisali,ale możemy sami wyliczyć: > Kurs dnia 2 stycznia 2015r to 2,04 PLN (po scaleniu) > Kurs dnia 7 października 2015 r. to 1,48 PLN > Spadek wartości o 27,5% >
Kurs dnia 7 października 2015 r. to 1,48 PLN Kur z dnia 03 stycznia 2016 r to 0,99 PLN Czyli dalszy spadek o 33,1%
No to w ciągu roku spadek o 60,6%. Czy jest jeszcze ktoś kto zaprzeczy, że nie miałem racji ? Ale teraz dopiero się zacznie jazda jak będą podawać stany sprzedaży miesięcznej !