• Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~kaskader [31.178.183.*]
    Wycena jest na GPW jest bez znaczenia. teraz stajemy sie akcjonariuszami papierowymi i spokojnie czekamy. Nikomu nie opłaca sie udupic spółke. Wycena jest tak niska, ze juz zupelnie odwerwana od realiow. To czysta okazja dla grubszych, i znajda sie silne rece które skupia papier.

• Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~obs [88.199.56.*]
    Dnia 2015-10-07 o godz. 23:36 ~kaskader napisał(a):
    > Wycena jest na GPW jest bez znaczenia. teraz stajemy sie akcjonariuszami papierowymi i spokojnie czekamy. Nikomu nie opłaca sie udupic spółke. Wycena jest tak niska, ze juz zupelnie odwerwana od realiow. To czysta okazja dla grubszych, i znajda sie silne rece które skupia papier.
    >

I co zrobisz z akcjami papierowymi? Podetrzesz się nimi? Jak nie będą płacić dywidendy etc, to do czego będą Ci potrzebne akcje nienotowane na gpw? A jak jednak udupią i zrobią wydmuszkę? Nie takie rzeczy się działy na giełdzie, patrz UBT/GNT.
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~kaskader [31.178.183.*]
    po co udupiac firme w której masz 80% udzialów? koszty i ryzyko są duze, nikomu sie to nie opłaca.

bedzie wykup, ale juz pewnie po zniesieniu dematerializacji.

najgorsze co mozna zrobic, to sprzedawac w panice

• Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~akc [31.6.157.*]
    masz 100% racji, ja nie musze już wiecej sprzedawać i po 4 czy 5 zł nie oddam już swoich akcji. To parodia że Państwo Polskie może tworzyć tak niekorzystne prawo dla swoich akcjonariuszy mniejszosciowych. CÓŻ ZOSTANĄ NAM AKCJE PAPIEROWE, FIRMA NAPEWNO BEDZIE SIĘ ROZWIJAĆ A JA PRZEPISZE AKCJE NA DZIECI, MOŻE ONE KIEDYŚ SPRZEDADZĄ SWOJE AKCJE GODZIWIEJ, poza tym zarzad spółki jak zejdziemy z giełdy musi nas informować o wszystkim co dzieje się w spółce,, Oddawanie za marne grosze nie ma sensu
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~ut [31.61.138.*]
    Zgadza się.
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~olo [89.71.120.*]
    w przymusowym wykupie i tak zabiorą nam akcje, na nic już nie będziemy mieli wpływu.
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~lk [37.47.45.*]
    A słupy mz tylko kosze podstawiają, nie oddawajcie za tą cenę. Zgadzam się z olo, w przymusowym zagarnięciu i tak musi dać cenę conajmniej z ost wezwania
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~re [31.6.157.*]
    przy zapisie nie płacimy też prowizji od sprzedaży
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~balcerek [88.156.137.*]
    wartośc księgowa jednej akcji yawal to 38 zł .
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~hszonszcz [5.172.247.*]
    Tez jestem za trzymaniem papiera przy tej cenie. Przymusowy wykup moze nastapic jezeli jest zgoda 90% akcjonariuszy, a tu mz tyle nie ma. Co do ewentualnego uwalania spolki poza gielda, to glownemu akcjonariuszowi sie to nie oplaci. Moze zniszczyc nas malych, ktorzy maja akcji za 4-5mln, ale sam uwala swoja spolke, nawet jakby chcial przeniesc aktywa do nowej spolki, to ma firme bez historii i strata z tego tytulu bedzie wieksza, niz wartosc akcji mniejszosciowych.
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~Piotr [80.72.44.*]
    no własnie - to jest kluczowe pytanie - ma te 90% czy nie ma, obawiam się, że ma, ale tego nie chce pokazać (bo inni mogliby zażądać odwrotnego wykupu), pamietajcie, że tam poza Poway Holdings są jeszcze Mzykowe słupy czyli Lutzen, MJM Investments itp, oficjalnie niemające nic wspólnego z Mzykiem, faktycznie grające do jego bramki

Gdyby pokazali, że mają teraz ponad 90%, to co na to nasza śmieszna KNF - która niczego nie znalazła w działaniach Mzyków, ujawniając to Mzyki przyznaliby, że złamali prawo

Tak więc na moje oko, nie mogą zrobić teraz przymusowego wykupu - chyba, że zawrą porozumienie i odsłonią karty

Mogą zrobić wezwanie na 100% akcji po sredniej cenie z 6 miesięcy, choć NIE MUSZĄ, bo przecież już było wczesniej wezwanie na 100%, które się nie udało

Pozostaje scenariusz wyciskania poza rynkiem giełdowym - powołają biegłego, który wyceni akcję na 4 zł np., tu jednak są opcje obrony, bo można też żądać niezależnego biegłego, skarżyc uchwały w sądzie

Ale nas KNF załatwiła, k...a jego m...ć, mam nadzieję że może ktoś z CBA to czyta i się przyjrzy sprawie
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~bz [31.6.157.*]
    mz są chytre i napewno kasy nam za te akcje już nie dadzą, ale ja poniżej 7 zł im tego nie oddam.... a jak giełda urośnie nie oddam i po 8.
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~Piotr [80.72.44.*]
    człowieku, zejdź na ziemię, za kilkanaście dni yawalek zniknie z obrotu giełdowego, jakie 8 zł, paliłeś coś?
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~umoczony [31.6.157.*]
    za 5zł mz niewiele da sie kupic gdy giełda szaleje ale skoro bedzie nic to lepszy wróbel w garsci niż kanarek na dachu
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~tatko [31.11.212.*]
    Piotr napisz do mnie na monikamarszalek99@gmail.com - mam dla Ciebie ciekawe info:)
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~DOtatko [31.6.157.*]
    takto jak masz coś ciekawego zapoznaj z nim nas wszystkich
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~tatko [31.11.212.*]
    mój wątek w tej sprawie został usunnięty przez modera więc pisz na monikamarszalek99@gmail.com
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~jn [31.6.157.*]
    snopki Mz nie odpuszczą kursu, systematycznie w dół za bezcen i już....
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~VOLEW [31.6.157.*]
    już niewiele zostało w obrocie a po 27 nie wiem czy bedzie jeszcze spolka w obrocie po z dniem 27 pazdz. zniesiona bedzie dematerializacja
  • Re: Nie ma sensu sprzedawac Autor: ~ferdek_zapakowany [31.6.157.*]
    re
[x]
YAWAL -18,97% 3,46 2015-10-26 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.