• Kupic czy nie kupic? Co myslicie? Autor: laik1 [37.47.38.*]
    Skubnalem dzisiaj kilka tysiaczkow i mam ochote na wiecej.
    Jakies sugestie?
  • Re: Kupic czy nie kupic? Co myslicie? Autor: ~dominikanof [5.172.247.*]
    Pewnie. Zgarnij PKC 500 000 to reszta sama sie zrobi ;)
  • Re: Kupic czy nie kupic? Co myslicie? Autor: laik1 [37.47.38.*]
    Hehe... dobre. A tak na powaznie to jest tu plynnosc?
    Da sie kupic wieksza ilosc?
  • Re: Kupic czy nie kupic? Co myslicie? Autor: ~Jorg [89.75.99.*]
    bezproblemu zaczną Ci sypac po 17 i 18 gr ;) jest tu dużo zniecierpliwionych, ale ich populacja maleje.
  • Re: Kupic czy nie kupic? Co myslicie? Autor: ~lilka [46.113.69.*]
    kris czeka na ukrytej sprzedaży, ale to dopiero w okolicach 23-24gr
    ten kto cały czas skubie i ma duuużo czasu, zbiera małymi porcjami na obecnych poziomach
  • Re: Kupic czy nie kupic? Co myslicie? Autor: kowal2200 [213.17.242.*]
    Nikt nie skubie tylko kumle lilki robią dystrybucję, zobaczycie wzrosty jak świnia niebo.
    tak tak kowal, wszyscy już tutaj wiemy że ty swoje wzrosty już miałeś, tylko że w odwrotnym kierunku - z 5 zł w 2011 roku do 0,11 zł wiosną 2015 roku...
    I teraz nie możesz znieść, że ktoś odkupił od ciebie na dołku i we WŁAŚCIWYM CZASIE fajnie zarobi
    Ah ta zazdrość :)
  • Re: Kupic czy nie kupic? Co myslicie? Autor: kowal2200 [213.17.242.*]
    Nowym na wątku przypominam, że lilka nie ma żadnych akcji, nie ma zielonego pojęcia o spółce, nie da się z nią merytorycznie o niej pogadać natomiast cały czas pisze o niebotycznych odpałach kumulacji i innych cudach, tymczasem kierunek długoterminowy jest jak na wykresie link
    Nowym na wątku oznajmiam, że niejaki kowal obecny jest na tym forum już od 2011 roku. Wtedy to kupił mnóstwo akcji biomaxa po 5 zł, sprzedał je na samym dołku wiosną 2015 roku i nikomu z was nie daruje, że odkupiliście od niego wtedy lub kupujecie teraz.
    Ma w sobie mnóstwo żalu o tak wielką stratę i będzie na was wymyślał przeróżne historie, byle by tylko sie na was odgryźć za tą stratę.
    Jesli kupicie akcje on wam wmówi, że i tak ich nie macie.
    Jesteście tu tylko po to, by dystrybuować akcje (których ponoć nie macie - patrz zdanie wyżej.... coś mu logika szwankuje, ale to już jego problem)
    Będzie wam wmawiał, że spółka jest na skraju bankructwa, że nie ma w niej nikogo oprócz woźnego pilnującego pustego biura.
    Aha i najważniejsze - do tej pory pojawiał się na forum wyłącznie podczas spadków
    W czasie wzrostów udawał, że go tu już nie ma.
    Od kilku dni zmienił strategię i wylewa żale non stop bez względu na kurs akcji.
    Oczywiście akcji nie ma i nigdy nie ma zamiaru ich tknąć, ale waruje najwierniej ze wszystkich akcjonariuszy.
    kowal, może na twoim wykresie AD jest odwrotne niż na moim, dlatego kumulację nazywasz cudem.... :D
    pragnę cię oszołomić - na normalnym wykresie dla normalnych ludzi AD ciągle bije w sufit, więc jak widzisz cuda się zdarzają...
    problem leży w tym, że ty nie możesz znieść, że tego wysokiego AD nie da się żadnym sposobem podważyć

jesteś żalosny i śmieszny zarazem - jak ty robisz wykres to wtedy wykres jest święty, ale jak wykres pokazuje wysokie AD to już wykres jest "niebotycznym odpałem kumulacją i innym cudem"?
    ogarnij się chłopie, bo z tego żalu już sam sie gubisz w swoich zeznaniach
  • merytorycznie do lilki Autor: kowal2200 [213.17.242.*]
    1. Na niepłynnych rynkach AT się nie stosuje
    2. Wymień ile było już emisji, za co (jakie aporty) i za ile były obejmowane
    3. Napisz z czego spółka zamierza spłacić kapitał z obligacji ( na odsetki ma z kolejnych emisji i dodruków) i ile to miesięcznie kosztuje?
    4. Gdzie produkują super nowoczesne kosmetyki i na ile zmian pracuje całe 3 osoby zatrudnione w spółce (w przeliczeniu na pełne etaty co wynika z raportów bieżących)?
    5. Kiedy spółka zacznie zarabiać a przestanie wyciągać łapska po kasę?

tak wiem, nie będzie żadnej merytorycznej odpowiedzi, tylko opowiadanie jaki to kowal niedobry i się nie zna.
  • Re: merytorycznie do lilki Autor: ~autor [83.26.112.*]
    No nie liczyłbym na merytoryczną odpowiedź od tej pani bo chyba nikt się jeszcze takiej nie doczekał.
    Wiadomo jakie są odpowiedzi na Twoje pytania ale co do zatrudnienia to muszę zwrócić Ci uwagę na strukturę grupy kapitałowej.
    Tam są 3 spółki z o.o. a Biomax SA może sobie zatrudniać kilka osób na pół czy 1/4 etatu a produkcję zlecać podmiotom zależnym lub nawet poza spółką, to nic nadzwyczajnego, tak można działać i nieźle zarabiać (np Oshee).
    Co do reszty...
    Powoli możliwości rolowania obligacji się kończą, zaczną się kredyty, weksle na okaziciela, poręczenia majątkowe jeśli oczywiście ktoś będzie chciał ręczyć. no chyba, ze lilka z jej niezachwianą wiarą w spójkę. W końcu ma wielki pakiet po 16gr.
  • Re: merytorycznie do lilki Autor: ~lilka [46.113.69.*]
    1. Skoro nie stosujesz tutaj AT, to dlaczego wklejasz tu wykres i każesz wszystkim kierować się trendem? tylko dlatego, że ty kupiłeś po 5zł? Słabe.
    Skoro uznajesz długoterminowy trend spadkowy, to dlaczego nie uznajesz wysokiego AD, które będzie miało swój skutek również w długim terminie?
    Czyżby AT działało tylko w przychylnych ci kwestiach, a jak jest nie po twojej myśli to AT do kosza?
    S Ł A B E !

2. Wymień mi ile było już emisji od dołka wiosną 2015 roku i jaki jest warunek emisji nowych akcji (podpowiem, że odpowiedź znajdziesz w raporcie za IV kw 2014).
    S Ł A B E !

3. Z których KONKRETNIE emisji i dodruków spółka spłaca odsetki - proszę o link a nie cudacznie wymysły wzięte z palca.

4. Widać, że pracujesz na jakiejś ciepłej budżetowej posadce (jeśli w ogóle pracujesz) i nie masz zielonego pojęcia jak działają dziś firmy prywatne. Zapewne nigdy nie słyszałeś nawet o czyms takim jak outsourcing.
    Ja pracowałam w firmie, gdzie tylko dwie osoby mają etat a praca dla ej firmy wykonywana jest przez łącznie 200 osób, w tym również są kontrakty menadżerskie. Zdziwiony? Nie wątpię.
    S Ł A B E !

5. Spółka nigdy nie zacznie zarabiać, jeśli nie bedzie produkowac i sprzedawac kosmetyków. Udowodnij, że produkcja obecnej i przyszłej linii to tylko blef i spółka nie zajmuje się niczym i żadne kosmetyki nigdy nie pojawią się na rynku.

Teraz pytanie ode mnie - skoro tak święty jest dla ciebie trend spadkowy i każesz wszystkim zakochiwać sie w swoim wykresie, to dlaczego ostatni dołek jest wyżej od poprzedniego?
    Dlaczego - zgodnie z trendem spadkowym - dołek nie powstał na 7 gr?
    Czyżby w tym przypadku AT nie działała, bo jest ci nie na rękę?

tak wiem, nie bedzie żadnej merytorycznej odpowiedzi, tylko kolejna porcja żalu o to, że ktoś kupił od ciebie na dołku a tutaj lada dzień upadlosc
  • Re: merytorycznie do lilki Autor: ~Artur [89.68.163.*]
    A ja zamiast gadać zakupiłem pakiecik i czekam na rozwój sytuacji, bo wygląda to nieźle.
  • Re: merytorycznie do lilki Autor: ~Mir [91.233.69.*]
    Nie rozumiem po co się tutaj produkujesz ?
    Nie masz kasy na zakup to wio do roboty.
[x]
BIOMAX 0,00% 0,05 2016-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.