• Lodówkomat i dotacja Autor: ~Nocomments [37.221.160.*]
    Znacie wszyscy paczkomat? Znacie. Znacie również zapewne lodówkomat, o którym Integer już od ubiegłego roku trąbi. To moduł paczkomatu z systemem chłodzącym.

Ile waszym zdaniem stworzenie takiego urządzenia (o przepraszam "Technologii przesyłu i dostawy towarów FMCG") może kosztować? 100 tysięcy, 500 tysięcy, milion? Nie moi drodzy, według Integera koszt stworzenia takiego urządzenia to 25 733 876,81 zł

Absurd? Oczywiście. Ale dzięki temu z budżetu Państwa Integer otrzyma na to, co już ma zrobione, 10 293 550,72 zł. Brawo!
    Uczcie się jak się wydaje budżetowe pieniądze.

Nawet idiota nie uwierzy, że stworzenie lodówkomatu może kosztować 26 mln, ale "eksperci" z NCBiR uwierzyli.

Chyba, że moja wyobraźnia jest za słaba, żeby zrozumieć, że stworzenie prototypu szafki chłodzącej z otwieranymi zdalnie drzwiczkami i "technologii przesyłu"może kosztować 26 mln.
    Pewnie ciężko opracować taką technologię, w końcu Tesco, Alma, czy Leclerc też zapewne wydały po 26 mln, aby pojąć jak dostarczać samochodem ze sklepu produkty do klientów.

link 
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~cc [193.0.242.*]
    i po co się produkujesz?
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~dd [207.244.72.*]
    A co przeszkadza ci, że ktos to zauważył?
    Najlepiej nic nie mówić i cicho siedzieć, jak pieniądze publiczne są marnotrawione, prawda?
    Dobrze że niektórym to nie jest obojetne.

• Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~Mariuszfarm [89.77.132.*]
    Myślę, że jest to mniejsze marnotrawstwo niż 500 zł na dziecko czy leki za darmo dla seniorów...
    Skoro komisja konkursowa uznała cały konspekt i kosztorys za warty doinwestowania to jest to wg mnie dobry sygnał dla spółki i dla gospodarki.
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~Lech [141.206.174.*]
    Pewnie ze stworzenie prototypu nie kosztuje 25 mln.
    Mysle ze tyle kosztuje stworzenie duzej sieci lodowkomatow (1000) .
    Kiedys sobie liczylem sredni koszt paczkomatu wg danych podawanych przez ITG (poprawcie mnie jesli zrobilem blad)
    i wyszlo mi ok 40 000 zl / sztuke.
    Stad 1000 paczkomatow kosztuje 40 mln.
    Pozdrawiam!
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~haha [80.108.10.*]
    paczkomat za 40000 a co oni z tytanu go robią, troche blachy i chinski system otwierania ja wyceniam na 4000 a nie 40000 co znaczy że 3600000 zgubili jak je dowozili na miejsce ....spółka na medal tylko zysków nie przynosi, troche jak obrazek na ściane można se popatrzeć ale poza tym wielkie NIC, ale spólka sie rozwija więc dobra dla akcjonariatu ok 20 -latków albo 40-latków za 20 lat gdy pójdziecie na swoje ci pierwsi, a ci drudzy na emeryture grosz będzie jak znalazł, jednak 30-latkowie nie mają tu co szukać, my musimy teraz zarabiac a nie wierzyć w ziemie obiecaną na tej spólce
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~bzk [173.38.209.*]
    A ja wyceniam Porszaka na 30 tys zamist 300 tys ale jakos nikt go po takiej cenie nie sprzedaje. Proponuje, zebys sam stworzyl siec paczkomatow za 4 tys za szt, - bedziesz bogaty. Po co masz inwestowac w spolke kogos innego? :P
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~haha [80.108.10.*]
    zapewniam cie że tu nie zainwestuje nigdy kiedyś sie naciołem i cieszyłem że moge wyjśc po 137 więcej mnie ten wizjoner nie nabierze, cieszy mnie jak leci w dół bo dla mnie ta spółka warta jest z 29 zł, a założe sie że po info o wygranej Poczty Polskiej wyląduje nizej 100, jesli cos kupie to Poczte Polską bo zapewne ten przesuw ma związek z tym że jednak wejdą na gpw jak wygrają a na pewno tak będzie bo w cuda nie wierze to ciężko będzie w dobrej cenie przed debiutem dostać akcje , widac że rząd z wszystkich stron chce dopomóc debiutantowi, więęc trzymaj kaske na to co da zarobić a nie to gdzie snują plany, bo zostaniesz z ręka w nocniku.
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~Lech [141.206.174.*]
    hej Haha~;
    Zgadzam sie z Toba ze przed spolka stoi duzo znakow zapytania.
    Osobiscie kupowalem za 27 pln w 2007, potem nawet za 300 pln, cena jaka jest dzis, kazdy widzi.
    1) najwiecej cash pieniedzy przynosi kontrakt sadowy, ktory zostal zawarty z naruszeniem prawa, jesli ITG go straci, spolka spadnie do 27 pln
    2) paczkomaty przynosza kilkanascie mln (maksymalne przychody to 1000 paczkomatow x 50 skrytek * 200 slotow rocznie * 8 pln za paczke to daje 80 mln rocznie) przy koszcie kapitalu 40 mln (40 tys x 1000)
    3) za granica powstaja konkurencyjne sieci paczkomatow w UK, Austrii. ITG juz nie jest jedyny.
    NA PLUS
    Amazon i DHL odpuscily sobie paczkomaty, i bujaja w chmurach (drony), a to aktualnie science-fiction (zezwolenia na loty, brak akceptacji wsrod przecietnych ludzi).
    ITG stapa mocno po ziemi w biznesie, ktory ma szeroka akceptacje wsrod ludzi, bo paczkomat to na dobra sprawe .... odmiana bankomatu.
    Pozdrawiam!
    Lech

• Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~edek [176.4.101.*]
    Jak ja lubię takie argumenty typu " 500zl na dziecko":
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~Mariuszfarm [89.77.132.*]
    Jaka dyskusja takie argumenty. Ktoś podważa decyzję i zaufanie do komisji konkursowej nie znając szczegółów projektu, ktoś inny przywołuje argument równoważny - oba grają na emocjach nie niosąc nic poznawczego. I tak w kółko...
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~Ryniek [109.233.94.*]
    Po to by ten marny papierek spadł do 30 groszy na ile zasługuje? :)
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~xxx [87.101.75.*]
    Ulubiona piosenka akcjonariuszy ? Takie mieliśmy akcje "wczoraj" po 300 był ich kurs...
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~Hmm [103.10.197.*]
    Ciekawe kto oceniał ten projekt...
  • Re: Lodówkomat i dotacja Autor: ~ma [80.108.10.*]
    oceniał ktoś z wyobraźnią i zabrał projekt firmy, której prezes nie jest notorycznym pozyczkobiorcą, daje sie temu kto myśli realnie, a integer z pozyczek które dostał narobił metalowych boxów po 400 tyś każdy i czeka na pomysł co dalej z nimi zrobić. Drwina i bezczelność aby z taką spółką podchodzić do takich projektów i szukać jelieni żeby wyciągnać kase. Czy on niczego innego nie potrafi?
  • Alma ubiegła Inpost - ma Coolomaty Autor: ~Alma [209.58.128.*]
    Proszę bez 11 milionów dotacji z NCBiR, bez 26 milionów jak Integer, Alma jakoś potrafiła nie tylko skonstruować Coolomaty i jeszcze ubiegła Integer uruchamiając je na stacjach Statoil.

Integer tylko potrafi dużo gadać i wydawać pieniądze akcjonariuszy i z dotacji. Ile to już zostało wydane na te fantazje - ponad miliard? A firma ma cały czas straty. Gdyby takie pieniądze trafiły do rozsądnych ludzi, to można by było zbudować potęgę, a nie rdzewiejące metalowe skrzynki.

Patrząc na kurs, ewidentnie wygląda to na podążanie Integera kursem IDMu i Leszczyńskiego, który dużo gadał jakie to IDM ma "aktywa". Integer potrafi tylko wydawać kasę na piar i obrzucać błotem Pocztę. Nie potrafi tylko najważniejszego - ZARABIAĆ.

Zarząd Integera do wymiany! Przez Was akcjonariusze tracą pieniądze. Nie potraficie zarządzać, to zatrudnijcie kogoś, kto to potrafi.

link 
  • Re: Alma ubiegła Inpost - ma Coolomaty Autor: ~dno [195.26.22.*]
    integer jak i alma ida do zamknięcia

tej firmy już nie ma jest tylko na ppaiezre

in post po sądach i śmieciókach już się nie podniesie
[x]
INTEGERPL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.