Agencja reklamowa Bridge2Fun należąca do 4Fun Media będzie pracować dla T-mobile
"T-Mobile Polska zakończył proces wyboru agencji, które będą obsługiwać go w obszarach ATL i BTL. W wyniku przetargu odpowiedzialną za obszar ATL dla wszystkich marek z portfolio firmy agencją wiodącą została Leo Burnett. Wspierana będzie przez agencję Bridge2Fun, która dodatkowo opiekować się będzie działaniami sponsoringowymi. W zakresie BTL T-Mobile współpracował będzie z agencją G7, także znajdującą się w strukturach grupy Leo Burnett. ”Wybraliśmy agencje, które nie tylko najpełniej odpowiedziały na brief przetargowy, ale przede wszystkim doskonale zdają sobie sprawę z wyzwań, przed którymi stoi nasza marka. Jesteśmy także przekonani, że rozumieją one także doskonale dynamikę zmieniającego się świata i potrafią tę wiedzę przekuć w rynkowy sukces” – mówi Katarzyna Grzywaczewska, dyrektor departamentu komunikacji rynkowej w T-Mobile Polska. Formalną współpracę z T-Mobile obie agencje rozpoczną 01.10.15"
"Rafał Baran, prezes 4Fun Media i należącej do niej agencji Bridge2Fun, podkreśla przygotowanie agencji do pracy dla T-Mobile. - Zespół, jaki udało się zebrać w Bridge2Fun, to ludzie mający doświadczenie w pracy dla marek Idea, POP, którzy odpowiadali za rebranding Idei w Orange, zbudowali platformę do multicelebryckiej kampanii Play oraz przygotowali platformę komunikacyjną SmartDom. Teraz czas wykorzystać to kilkunastoletnie doświadczenie w pracy dla telekomów do obsługi T-Mobile"
Te przedwyborcze sprzedaże jednak wkradają się wszędzie. Każde pozytywne infa jako okazja sprzedaży, bo wszyscy boją się naszych polityków. Ja jednak myślę, że akurat 4fun nie ucierpi przez naszych rządzących aż taj bardzo. Takie wyprzedaże to okazja do upakowania akcji po korek.
4fun Media agencję bridge2fun uruchomiła w lipcu tego roku. I już zdobyli kontrakt z T-mobile. Ciekaw jestem, jaka jest jego wartość i jaki kawałek tortu przypadnie dla bridge2fun? Może ktoś zna odpowiedź na to pytanie?
Naprawdę rzadko się zdarza, aby restrukturyzacja firmy przeprowadzana była w tak szybkim tempie i z takimi sukcesami. W tym tempie osiągniemy barierę 10zł szybciej niż komukolwiek mogło się wydawać jeszcze 3-4 miesiące temu. Zarząd kupuje, rynek kupuje, spirala wzrostu się nakręca. Naprawdę piękne perspektywy przed nami.
Jeszcze niedawno miałem ponad 50% straty, uśredniłem w odpowiednim momencie i od paru dni jestem na plusie, czasem cierpliwość popłaca, zwłaszcza jak się "czuje", że firma nie zawiedzie, jadziem na 10 zł, to jest na ten moment minimum, jak dobrze pójdzie firma znowu zacznie wypłacać dywidendy, kto wie może nawet takie >1zł
"Kreację przygotowała agencja Bridge2Fun, która oprócz reklam telewizyjnych przygotowała komunikację outdoorową oraz spoty radiowe. Planowaniem i zakupem mediów oraz przygotowaniem kreacji internetowych zajął się Starcom Mediavest Group (SMG). Przygotowanie materiałów BTL powierzono G7, a działania w mediach społecznościowych Blueberry."
Pod wrażeniem jestem pracy agencji ze strony www.adawards.pl. Video, które dla mnie stworzyli rewelacja! Wysoka jakość obrazu, interesujący pomysł na historię przedstawioną w filmie, ogólnie wysoki poziom obsługi.
Agencja musi od czegoś zacząć nie będzie tak że od 1 dnia już jedzie na samych zyskach. Współpraca z T-mobile ma być długoterminowa i na pewno będzie na plus i to przy niezłej marży :).
Polecam tę agencję http://be-media.com.pl. Duże doświadczenie, rzetelność w realizacji kampanii. Myślę, że nasze dobre wyniki w dużej mierze im zawdzięczamy. Agencja zaproponowała mi umieszczenie reklam na telebimach – rzeczywiście chyba przyciąga wzrok taka reklama, myślę, że bardziej niż klasyczne billboardy :)
Może Screen Network też będzie współpracować przy tych kampaniach reklamowych z T-mobile. Wcześniej już mieli okazję... http://www.screennetwork.pl/65,case-studies.html
Czy będzie dywidenda za 2015 rok czy nie to nie ma większego znaczenia przy wycenie spółki C/Z na poziomie 7. Druga sprawa możesz nie zdążyć kupić akcji przed dywidendą bo płynność słaba więc kurs może Ci odjechać i pod dywidendę już nie pograsz ;)
Ostatnią dywidendę spółka wypłaciła za 2012 rok - 2,50 zł/1 akcję. W 2011 i 2012 roku 4FUN Media miała ponad 8 mln zł skonsolidowanego rocznego zysku netto. Gdyby teraz spółka robiła takie wyniki i wypłacała tak wysoką dywidendę to przy kapitalizacji spółki 22,2 mln zł, P/E wynosiłoby ok. 2,7, a stopa dywidendy ok. 45,7%.
Myślę że niedługo dzięki Screen Network oraz agencji Bridge2Fun takie zyski powrócą a może i będą wyższe :). Potencjał jest, mam nadzieję że zaprowadzi nas to wysoko w perspektywie kilku lat.
Wydaje się, że potencjał wyników w Screen Network jest spory, patrząc przez pryzmat prognozy jaka została załączona w komunikacie bieżącym:
"W I półroczu 2015 r. Screen Network S.A. osiągnęła przychody na poziomie 4 524 tys zł, a więc o 23% wyższe niż w całym 2014 roku. Jest to efektem m.in. skutecznego budowania oferty dla klientów przez wewnętrzny zespół sprzedażowy, którego struktury rozpoczęły działalność operacyjną w pełnym zakresie począwszy od IV kwartału 2014 roku. Planowane przychody w 2015 roku wyniosą 9 583 tys zł (wzrost w stosunku do roku 2014 o 160%) przy EBITDA na poziomie 1 258 tys. zł. (wzrostw stosunku do 2014 o 188%). W 2016 roku planowany jest wzrost przychodów o 13% przy EBITDA na poziome 2 441 tys zł. Wzrost EBITDA w 2016 roku o 94% wynika z wyższej rentowności planowanych projektów przy stosunkowo niskim wzroście bazy kosztów stałych."