• MSX Resources pod lupą KNF Autor: ~Detektyw [178.235.242.*]
    z dedykacją dla wszystkich naganiaczy i tych co próbują oszukiwać sami siebie !!!

cytat z portalu parkiet.com
    link 

"MSX Resources pod lupą KNF"

Postępowanie administracyjne w sprawie braku sprawozdań to jedno – nadzorca rynku bada też inne wątki.

Spółka MSX Resources przyznała w komunikacie, że Komisja Nadzoru Finansowe wszczęła postępowanie administracyjne dotyczące nienależytego wykonania obowiązków informacyjnych związanych z brakiem publikacji sprawozdań za IV kwartał 2014 r., za 2014 r., za I kwartał 2015 r. oraz I połowę 2015 r.

Od początku września notowania znów są zawieszone – ostatni kurs to 33 gr. Latem 2014 r. – tuz po scaleniu - papiery były wyceniane na 3,63 zł.
    - Tego typu postępowanie zwykle trwa kilka miesięcy, bo jeśli w jego toku zostanie stwierdzone niewykonanie lub nienależyte wykonanie obowiązków informacyjnych przez emitenta, może to skutkować poważnymi konsekwencjami dla spółki – mówi Maciej Krzysztoszek z biura prasowego KNF. Nadzorca może wydać decyzję o wykluczeniu akcji z obrotu lub nałożyć na spółkę do 1 mln zł kary.

Niezależnie od postępowania administracyjnego dotyczącego sprawozdań KNF sprawdza, czy rynek nie został wprowadzony w błąd – chodzi o umowę inwestycyjną z Tarantoga Capital i inwestycjami w złoża w Mongolii. - Tak, tym się zajmujemy swoją drogą – potwierdza Krzysztoszek.

Pod koniec 2013 r. spółka – wówczas Mostostal Export – roztoczyła przed giełdowymi inwestorami wizję wejścia w segment surowcowy oraz na giełdę w Londynie, we współpracy z tajemniczym funduszem Tarantoga Capital, który miał zostać inwestorem strategicznym (ostatecznie ma 9,8 proc. akcji). W 2014 r. giełdowa firma informowała o zakupie spółek z koncesjami w Mongolii za 553 mln zł. Bańka prysła w marcu tego roku – spółka poinformowała, że utraciła prawa do koncesji, bo została oszukana przez Tarantoga Capital.

Od grudnia 2014 r. MSX nie ma działającej rady nadzorczej, w maju z organu odeszli ostatni członkowie.
    Mniejszościowymi - ale pasywnymi - inwestorami w MSX Resources są kontrolowany przez Zygmunta Solorza-Żaka Elektrim (7,8 proc.) i Krzysztof Jędrzejewski (5,1 proc.).

• Re: MSX Resources pod lupą KNF Autor: ~re [146.0.32.*]
    ot cała prawda jeden wielki wałek a knf niech się nie ośmiesza najpierw należy zbadać czy samo dopełniło obowiązków i dlaczego pozbawiono ludzi z możliwości wyjscia z przekrętu
    co z pańczykiem i staniszewskim
    o głównych akcjonarisuzach nie pisze bo o tym należy rozgłośnić gdzie sięda jak afiszują takie numery swoimi nazwiskami
    myślicie że kto wywalał te akcji na tch poziomach ci co wiedzieli żę jużpo przekręcie i też pewnie wiedzieli żę będzie działanie knf z możliwością usunięcia spółki z notować jeden wielki wałek pozostała tylko droga cywilna i indywidualne ściganie złodziei

• Re: MSX Resources pod lupą KNF Autor: ~bogdo [94.254.133.*]
    Dwaj nadworni naganiacze.Kali i re.preparowane posty,To napiszcie niedouczone g....... co niby takiego starcił msx.
  • Re: MSX Resources pod lupą KNF Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    KNF lubi karać za takie manipulacje TKO. Panie redaktorze zamiast skrobać na kolanie artykuły może warto dowiedzieć się kiedy naprawdę doszło do dekompozycji RN. Doceniamy Pańską spóźnioną troskę o akcjonariuszy MSX.
  • Re: MSX Resources pod lupą KNF Autor: p.rys [109.173.156.*]
    czy może mi ktoś napisac dlaczego dzisiaj na moim rachunku pokazal sie zysk 678% i przybyło mi kilka tysięcy ,proszę o odpowiedz
    Faktycznie. Może tak zostać he he he.
  • Re: MSX Resources pod lupą KNF Autor: ~PiotrDe [93.105.182.*]
    Gdy spółka jest wycofywana z rynku na rachunku pojawia się ich wartość księgowa.
    Niestety tak zostanie i nie będziesz miał możliwości nawet ich sprzedać.
    No chyba, ze na umowe cywilno prawą.
    To koniec.

• Re: MSX Resources pod lupą KNF Autor: ~mostek [37.47.33.*]
    ja nie wiem czy wy celowo zasmiecacie sensowny watek czy jestescie tacy glupi
    z tym kursem to moze jakas pomylka w biurze albo zmiana konfiguracji bo mostek zaraz zostaje odwieszony i wypada karnie z ciaglych
    tko pokazuje 0,15 i nic to nie zmienia czy 15 czy 215
    tak jak napisano tu wiele razy ta spolka nic juz nie ma a z pustego i salomon nie naleje
    Zrozum człowieka. Stary akcjonariusz, który dawno temu kupił akcje sprzedał je niemal w dołku, arkusz pusty a trzy wnioski o upadlość oddalone przez sąd.
    pańczyk staniszewski solorze jędrzejewski
    to kiedy znika z gpw ? pozostaje tylko dochodzenie sprawiedliwości
  • Re: MSX Resources pod lupą KNF Autor: ~cxvb [94.254.193.*]
    Stuknij się i ni naganij.to jest za brak raportu.jak zwykle w takich przypadkach będzie niewielka kara finansowa
  • Rbrak pieniędzy nawet na ogłoszenie UPADŁOŚCI :-) Autor: ~xxx [178.37.50.*]
    może akcjonariusze coś dołożą ,aby zakończyć żywot tej WYDMUSZKI :-)
  • Re: Rbrak pieniędzy nawet na ogłoszenie UPADŁOŚCI :-) Autor: ~stripebass [94.75.85.*]
    nie wiem gdzie macie rachunki, ale u mnie wyswietla sie normalnie, tj, po 0,33
  • Re: Rbrak pieniędzy nawet na ogłoszenie UPADŁOŚCI :-) Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    To był zwykły błąd systemu związany z przeniesieniem spółki na 2 fixingi (ostatni dzień kwartału) jak słusznie zauważył kolega "mostek".
  • niezrzeszony, ty sam jesteś "błędem systemu" Autor: ~alek [89.64.25.*]
    Rzadko można przeczytać większe kretyństwo.
  • Re: niezrzeszony, ty sam jesteś "błędem systemu" Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Witam nowego i dziękuję za merytoryczną wypowiedź związaną .... Zawsze ad personam.
  • Re: niezrzeszony, ty sam jesteś "błędem systemu" Autor: ~alek [89.64.25.*]
    Dnia 2015-10-01 o godz. 09:39 ~niezrzeszony napisał(a):
    > Witam nowego i dziękuję za merytoryczną wypowiedź związaną .... Zawsze ad personam.

Nie zrozumiałeś, to nie zabieraj głosu. To nie jest żaden błąd systemu.
    Jeśli ja jestem "nowy" to Ty ................
    Zakładałem rachunek maklerski jako 7 (słownie: siódma) osoba w Polsce.
    Piszę okazjonalnie, jak szlag mnie trafia czytając bzdury.

argumentum ad ignorantiam nie ad personam
  • Re: niezrzeszony, ty sam jesteś "błędem systemu" Autor: ~niezrzeszony [91.192.165.*]
    Proponuję przeczytać ze zrozumieniem o co chodziło zaczynając od tego wpisu:

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-msx-resources-pod-lupa-knf,18429227.html

albo poprosić osobę posiadającą taką umiejętność.

Kolejny 007. To forum coraz bardziej przypomina oddział psychiatryczny.
  • Re: niezrzeszony, ty sam jesteś "błędem systemu" Autor: ~alek [89.64.25.*]
    Dnia 2015-10-01 o godz. 10:23 ~niezrzeszony napisał(a):
    > Proponuję przeczytać ze zrozumieniem o co chodziło zaczynając od tego wpisu:
    >
    > https://www.bankier.pl/forum/temat_re-msx-resources-pod-lupa-knf,18429227.html
    >
    > albo poprosić osobę posiadającą taką umiejętność.
    >
    > Kolejny 007. To forum coraz bardziej przypomina oddział psychiatryczny.

Teraz będzie ad personam - jesteś prostym chamem.
    Uraziłem hrabiego, a to przepraszam. My prości ludzie zapominamy czasem o tym, że niektórym wolno wszystko tylko dlatego, że wydaje im się, że są anonimowi. Mógłbym zacytować Ciebie, ale do tego poziomu się nie zniżę.
  • Re: MSX Resources pod lupą KNF Autor: ~Detektyw [178.235.242.*]
    wspomniane błędy i dziwne kursy są związane zapewne ze zmianą notowań

http://www.gpw.pl/komunikaty/?ph_tresc_glowna_start=show&ph_tresc_glowna_cmn_id=56340

"Giełda dokonała w dniu dzisiejszym kolejnej okresowej weryfikacji i kwalifikacji akcji spółek do segmentu LISTA ALERTÓW."

"zmiana systemu notowań wynikająca z okresowej weryfikacji i kwalifikacji do segmentu LISTA ALERTÓW nastąpi począwszy od sesji giełdowej w dniu 1 października 2015 r."

czyli formalnie MSX jest od dzisiaj na notowaniach jednolitych ale jednocześnie jest do 2 października zawieszony z powodu nieprzekazania raportów - natomiast można przez cały czas składać zlecenia, oczywiście obecnie tylko takie które "zadziałają" na 2 fixach
    Do 2 włącznie, czyli od poniedziałku 05.10.
  • Re: MSX Resources pod lupą KNF Autor: ~alek [89.64.25.*]
    Dnia 2015-10-01 o godz. 10:43 ~niezrzeszony napisał(a):
    > Do 2 włącznie, czyli od poniedziałku 05.10.

Dziękujemy za wyjaśnienie. Kogo spytałeś i skąd wiesz, że w sobotę i niedzielę nie ma notowań ? Lekarza prowadzącego ?

Nie wysilaj się na pyskówkę, bo już udowodniłeś, że riposta Cię przerasta.
    Żeby merytorycznie ze mną podyskutować, trzeba być kimś, a nie tylko internetowym "bohaterem".
    Nie wiem co bierzesz ale rzuć to świństwo. Może wtedy zauważysz, że w soboty i niedziele nie ma notowań na GPW.
    Choć całkowitej pewności nie ma.
  • Re: MSX Resources pod lupą KNF Autor: ~alek [89.64.25.*]
    Właśnie o tym pisałem i............o . Czytanie ze zrozumieniem, to ból dla twojego mózgu.
  • Re:alek Autor: ~masa [91.231.122.*]
    Nie podniecaj się bo polucji dostaniesz. I troche spokojnie.
  • Re:alek Autor: ~re [146.0.32.*]
    no to w poniedziałek jak kolejny raz nie zawieszą to otwacie jeszcze nizęj po przekręcie kurs zostawiony sam sobie
    schemat działania każdy mógł zobaczyć
    co do elka to akcje ma za grosze sądząc po słowach prezesa "za długi "

Skąd oni Was biorą?
[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.