• Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~alchemik [185.65.185.*]
    W chwili obecnej wygląda to tak : IPX skupuje od pana K. akcje ALC ( w olbrzymich ilościach ) , BRS skupuje akcje IPX ( w równie znaczących ilościach ). Po osiągnięciu wcześniej zakładanych poziomów IPX ogłosi wezwanie na ALC - nieprzypadkowo spółka podaje marne wyniki w świetnym otoczeniu handlowym, kurs jest przypilnowany, uśredniony, zapewne wezwanie będzie z ceną z przedziału 5 - 5,2. Następnie ALC zostanie wycofane z gpw i inkorporowane wraz z hutmenem w struktury IPX. Jak sądzę w dalszej kolejności pan K. znajdzie dla spółki inwestora branżowego, sobie zostawi pakiet mniejszościowy i zajmie się wyłącznie branżą samochodową. Czekam na interesującą dyskusję.
  • Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~Mio [157.158.9.*]
    Moja interpretacja jest taka, że fakt, R.K. chciałby sprzedać ALC ale nie ma na nią kupca za pieniądze, jakie chciałby wziąć. Twój pomysł na wezwanie IPX na ALC uważam za bezsensowny, szczególnie, że IPX ma skupować ALC przez najbliższe 3 lata do 51%. R.K. ma ciastko (bo jest właścicielem IPX) i je ciastko - sprzedaje akcje ALC dla IPX zabierając gotówkę z IPX.
    ALC z obecnymi wynikami jest mocno przewartościowana, struktura właścicielska to de facto Roman z żoną, więc żaden rozsądny fundusz czy inwestor nie kupi kilku procent tego badziewia, w którym nic nie miałby do powiedzenia. No i jeszcze teraz wypróżnia się Skotan, żeby popłacić rachunki...
  • Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~Le [83.29.255.*]
    Kiedy KNF zajmie się tym kupowaniem lub sprzedawaniem spółek przez spółki zależne od tych samych właścicieli ?
  • Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~flcn [5.172.236.*]
    Na to pytanie jest już odpowiedź. KNF zajęła się ALC i skierowała sprawę do prokuratury i....... NIC WIĘCEJ NIE ZROBI !!!
    A prokuratura zajmie się sprawą ...... może w przyszłym roku czyli rok po zgłoszeniu KNF. W tym czasie Roman wyciągnął / wyciągnie jakieś 50 mln PLN z IPX za swoje akcje ALC. W ten oto cudowny sposób ALC wyceniana jest dwukrotnie wyżej niż IPX.

Historia przejęć nie zna takiego przypadku kiedy dużo tańsza spółka przejmuje spółkę znacznie droższą skupując jej akcje za własną gotówkę w okresie 5 lat. Takie rzeczy dzieją się tylko w POlsce w świetle prawa i z bezradnością instytucji nadzorujących !!!

• Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~edw [185.29.84.*]
    PATOLOGIA ! ! Gdzie prawnicy ,? co to za prawo ?
    Teraz zmienia się władza w kraju ,możliwe że rozpędzi oszustów i zaprowadzi porządek !
    Tamtym razem jednego R. K . pogonili do Kazachstanu szukać węglowodorów głęboko pod ziemią .
    Mam nadzieję że tym razem będą mieli więcej czasu , i zrobią dokładny porządek .
  • Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~obserwator [95.49.108.*]
    Ponieważ wyniki beznadziejne to wzrost kursu gwarantowany -po prostu taki Zarząd .
  • Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~siwy [217.149.241.*]
    Kiedy będzię powyżej 5zł?, bo ktoś chyba kisi kurs cały czas
  • Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~obserwator [83.31.150.*]
    Kurs kiszony to kurs nie większy niż 2 zł za szt.,ale przy tym realnym kursie główny akcjonariusz nie wyciągnął by od Impexmetalu kasy ,która w żaden sposób nie odzwierciedla wartości spółki .Jeżeli alchemia po 5 zł to Impexmetal po 8-10 zł ,ale szkoda gadać .
  • Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~obserwator [79.191.199.*]
    Kapitalizacja Alchemii zbliżona do JSW z tą różnicą ,że Alchemia jest 20 razy mniejsza ,ale Impexmetal zapłaci -da radę .
  • Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~stn [46.148.4.*]
    błahahaha a to sie ubawiłem. Koledzy plan jest taki ze Romeo dyma wszystkich jak kiedys butelki plastikowe i odsysa kapitał. W tej grupie HUT BOR ALCH MPEX jest taki kocioł ze ino romus to ogarnia. Finał bedzie taki ze wszyscy zostana z reką w nocniku bez kasy a z oddali usłyszymy dźwięczną melodię ...jestem wesoly romek, mam na na przedmiesciu domek, a w domu wode swiatło gaz i w d.... wszystkich was ! Amen
  • Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~obserwator [178.42.76.*]
    Ciekawi mnie gdyby nie Impexmetal ,który pragnie mieć 51% Alchemii znalazł by się chętny na tę spółkę po 1 zł za sztukę ?
  • Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~Nok [37.47.4.*]
    Jes
  • Re: Będzie wezwanie na Alchemię Autor: ~re [178.159.171.*]
    kurs trzymany za pysk choć potencjał do wzrostów jest ogromny :)
[x]
ALCHEMIA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.