• Colian - reakcja na wsparciu Autor: luqas87 [83.8.84.*]
    Spółka zyskała wczoraj niemal 4% na bardzo przyzwoitych obrotach. Pod względem technicznym nastąpiła zauważalna reakcja w strefie wsparcia 4,15 – 4,20 zł. Jest to poziom, jaki wyznacza m.in. wcześniejszy szczyt i był już dwukrotnie z powodzeniem testowany. Kurs od około roku porusza się w dynamicznym trendzie wzrostowym i możliwe, że wczorajsza sesją będzie tą, która zakończy korektę. Pierwszym celem kupujących powinna być okolic 5 zł. O wzrostach informujemy od 15 października ubiegłego roku.

http://comparic.pl/colian-col-eurocash-eur-gorace-spolki-dnia/
  • Re: Colian - reakcja na wsparciu Autor: ~Lipo [178.37.145.*]
    Może i spokojnie by sobie to rosło ale na przykład wczoraj jakaś lebiega nie wytrzymała i puściła kilkaset akcji po taniości (mimo że chwile wczesnie mogła spokojnie sprzedać parę procent drożej) co natychmiast zbiło kurs o kilka procent. Dziś sytuacja się powtarza. Problemem tego papieru jest niska płynność.
  • Re: Colian - reakcja na wsparciu Autor: ~Jutrzen [89.66.120.*]
    Problemem tego papieru są niecierpliwe leszcze. Ręce opadają.
  • Re: Colian - reakcja na wsparciu Autor: ~Lipo [178.37.145.*]
    Nie żebym narzekał bo spodziewałem się we wrześniu korekty ale też mnie mierzi takie podejście niektórych do grania na giełdzie.
    A tak z innej beczki to mimo, że ogólna sytuacja na giełdzie w kraju i na świecie jest nieciekawa to Colian dalej wygląda na mocny papier. Colian wcześniej cały czas rósł a z giełdą było różnie a mimo to nie spadł wcale więcej niż ogólny rynek. Tak jak pisałem we wrzęśniu musiała przyjść korekta ale w październiku chyba powinniśmy wrócić do normalności wyznaczonej trendem.
  • Re: Colian - reakcja na wsparciu Autor: ~skup [80.245.177.*]
    Czy ktoś mi wytłumaczy, skup akcji własnych, jak to wpływa na kurs?
    Powinni zaniżać, żeby tanio odkupić.
    Do tego, .. po co oni to robią? Liczą, że zarobią na własnych akcjach?
    Będę wdzięczny za odpowiedż
  • Re: Colian - reakcja na wsparciu Autor: ~Lipo [159.205.31.*]
    Głównym powodem skupu akcji jest chęć zwiększenia udziału w akcjonariacie a więc większa siła głosów na Walnym a co za tym idzie większy wpływ na decydowanie o losach spółki. Skupione akcje można umorzyć a wtedy jest to bardzo korzystne dla dotychczasowych akcjonariuszy gdyż poprzez to wzrasta zysk na jedną akcję (w rozbiciu na pozostałe akcje). Oczywiście skup zwiększa popyt na akcje a więc teoretycznie powinien sprzyjać wzrostowi cen akcji. Tak to wygląda na normalnej giełdzie i na normalnej spółce. Tutaj sprawa jest bardziej skomplikowana i na dłuższą dyskusję jak pokazuje historia tej spółki na giełdzie w ostatnich latach..
  • Re: Colian - reakcja na wsparciu Autor: ~skup [80.245.177.*]
    dziękuję Lipo
[x]
COLIAN 0,00% 4,08 2018-07-19 12:56:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.