No wlasnie jak bylo wspomniane wczesniej zatrudnienie 30 osob w tym zarzad jakas ksiegowa sekretarka sprzataczka Pan Czesiek nocny stroz i co sie pytam 5 pracownikow??? Smiech na sali wziecie kasy z dotacji i perspektywy jak Orzelopony nic wiecej
A tak zupełnym nawiasem mówiąc, czy przypadkiem budynki o zastosowaniu wojskowym nie powinny przejść wcześniej specjalistycznych testów i otrzymać licencję na zastosowania militarne? Czy LS Tech przeszedł takie badanie i czy może poszczycić się licencją jako dostawca wojskowy? Bo jeżeli tak, to rzeczywiście pełen szacun i respekt, lecę kupić akcje - ale jeżeli niczego takiego LS Tech nie ma to wnioski każdy myślący może wyciągnąć sobie sam.
Moim zdaniem takich papierów nie ma. Po pierwsze nie ma na to kasy, po drugie, te badania w Polsce sa zupełnie inne niż za Wielką Wodą. Cały ten kontrakt to zwykła ściema. Równie dobrze można podpisać umowę z rządem Brazylii, co niektórzy "praktycy" stosowali. Pomyślcie?? Czy jakakolwiek armia, a zwłaszcza amerykańska, zaakceptuje rozwiązanie nie mające praktycznego jeszcze doświadczenia? Szklane domy dla wojska? Gdzie jest produkt, mowa oczywiście o obiektach, które można skutecznie zbudować i wykorzystać? Inne, podobne firmy maja całą paletę produktów, nawet przetestowanych rynkowo (nie wojskowo), i to znacznie lepszych technologicznie od tej styropianowej "kanapki" i do tego tańszych. Ten pomysł upadnie, bo NIE MA PRAKTYCZNEGO zastosowania. To praktyczne zastosowanie bierze się z tego, że z tej kanapki NIE UDA SIE ZROBIĆ BUDYNKU, nie ma nośności, a wzmocniona kanapka po prostu jest za droga!!! Ja powiem tak. Jedyne co mają dobrze opanowane, to budowanie pozytywnego wizerunku i na siłę grają na pogrzanie rynku. Że kurs rośnie, brawo!! :) Zawsze są naiwni. Gdyby te akcje były coś warte, sami by dokupili nie po 1000szt po 1 zł. Miłej zabawy, a klace gratuluję :)
A po ca mam mieć ten badziew? Przecież z daleka aż cuchnie przekrętem, mam na to wyczulony aż do bólu nos. Nie gram na tym papierze, w ogóle mnie nie interesuje finansowo, jedynie dydaktycznie, poglądowo. A certyfikaty owszem, są sprawdzane, w poważnych umowach i do jest generalnie prawidłowy objaw. Tylko po co komu certyfikat na "kawałek" ściany, skoro muru z tego nie zbuduje. O budynku już nie wspomnę. Zamiast mamić ludzi prawdopodobnie niewykonalnym kontraktem, o nie wiadomym wyniku finansowym, trzeba może stworzyć jakis katalog produktów, gdzie rozwiązania "innowacyjne" made in LS są zastosowane. W praktyce również. Komunikat LS o zdobyciu kontraktu na 72 mln, to w przypadku takiej firmy to gwóźdź do trumny!!! Założę się, że jeżeli kontrakt nie jest fikcją biznesową, to wynik finansowy będzie opłakany, nie wspominając o konieczności finansowania takiego kontraktu. Jak LS ma zamiar finansować projekt przy takim zadłużeniu i braku środków obrotowych? Tylko mi nie mówcie, że wojsko amerykańskie da kasę bo się popłaczę ze śmiechu. Przecież to jawne walenie ludzi w konia!! Cuchnie przekrętem........ Celem jest wywindowanie na maxa akcji, i ucieczka gdzie pieprz rośnie. Założę się, że NIKT w Spółce nie myśli poważnie o realizacji tego i innych projektów, a jedynie jak najmniejszą stratą wyjść z tego nadchodzącego upadku.
Kurs nie udzie do góry. Kurs odbija się od dna. Wyniki są tragiczne, a komunikaty giełdowe są dęte. Nie umiecie nawet odpowiedzieć na najprostrze pytania. Wasze miejsce jest w sali z kratami i bez klamek