• MSX - United - IDM Autor: ~qq [109.243.49.*]
    MSX - wielka zmiana nazwy i strategii, wielkie plany wydobycia zlota w Mongolii, scalenie akcji, wirowka i podbitka po wznowieniu notowan, ubranie naiwnych bolkow, zanik obrotow, wniosek o upadlosc.

United - wielkie plany wydobycia diamentow w Sierra Leone, scalenie akcji, wirowka i podbitka na 2 zl po wznowieniu notowan, ubranie naiwnych bolkow, zjazd kursu na 45 gr, zanik obrotow.

IDM - wielka "wizjonerska" firma, potentat rynku maklerskiego, plany zawojowania calej Polski i nie tylko, kilkukrotne scalanie akcji, za kazdym razem ubieranie naiwnych bolkow po wznowieniu notowan, powrot kursu do cen sprzed scalenia, zanik obrotow, upadlosc ukladowa.

Brzmi znajomo, prawda? :D

Bolek mnie udusi za to,ze pisze prawde o legandarnym i niezniszczalnym scenariuszu na polskiej gieldzie, ktory bedzie trwal tak dlugo, jak dlugo beda na gieldzie naiwne bolki.
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~cypr [94.254.145.*]
    zapraszamy tu wszelkich bolków
    za chwilę wznowienie w okolicy 3zł podbitka - wymiana darmowych warantow na akcje i zasypka --- jak myślicie na ile ???
    kudyś był 1 grosz i split teraz 5 groszy i split to kiedyś będzie 25 groszy i pewno kolejny split. Zapraszamy cypr kisxka i gniady czeka
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~frank [83.30.149.*]
    dokładnie jak na IDM
    czy tutaj też nową strategią spółki będą regularne scalenia akcji?
    a może regularne emisje dla wielkich inwestorów cypryjskich za wzajemne wierzytelności?
    jak obstawiacie?

• Re: MSX - United - IDM Autor: ~bre [80.53.90.*]
    Tak naprawdę nie wiecie co się stanie. ale skoro zaczęło się masowe naganianie to tzn. że niedługo wrócą notowania. osobiście uważam że notowania zaczną się jak na Prairie. za dużo przesłanek wskazuje na to, że będzie to dobry biznes, aby po takim czasie za grosze wywalać.
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~qq [109.243.84.*]
    Sorry, ale jakie ty tu widzisz dokladne przeslanki na dobry biznes?
    chodzi ci o to, ze tutaj juz nawet nie ma obrotu gotowka tylko sa wzajemne potracenia wierzytelnosci?
    ty naprawde uwazasz, ze to sa przeslanki pozytywne??

kolego, ty nic nie rozumiesz. Tu nie chodzi o to, zebys ty wywalil po wznowieniu notowan, tylko wlasciwe osoby maja wywalic na podbitce. Ty masz wlasnie wierzyc w wielkie wydobycie zlota, diamentow i innych skarbow, masz trzymac swoje akcje i nie zaklocac procesu wywalania. Wywalac beda ci, co maja wywalic.
    Ty sie ockniesz dopiero wtedy, jak juz bedzie po zawodach i obrot zaniknie, dokladnie tak jak to bylo na w/w spolkach
    Skoro uwazasz, ze historia MSX, United i IDM to tylko bajki i sluza wylacznie naganianiu, to musisz byc na gieldzie wyjatkowo świeży.Ale widocznie musisz poczuc ta strate na wlasnym rachunku.
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~bre [93.174.31.*]
    chodzi oto, że ja nie wiem i ty nie wiesz co będzie (chyba że jesteś ze spółdzielni). na giełdzie kupuje się plotki. zobaczymy na ile plotki zostaną wycenione na rynek. branża górnicza jest w modzie. sa wielkie nadzieją z nią - w końcu surowce zaczną rosnąć. Dla tego obstawiam na debiut jak na Prairie (nie zaczęli nawet wydobywać a już kurs nawet nie chce się otworzyć przy 400%). to, że jeszcze nie wznowiono notowań, a naganiacze krzyczą dobrze wróży... niedawno mówili o bankructwie więc teraz może być tylko lepiej. dopóki karty nie zostaną pokazane emocje mogą rosnąć.
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~qq [46.113.181.*]
    to moze przedstawisz nam po krotce historie prairie i wskazesz jakies inne podobienstwa, poza branza wydobywcza?
    MSX tez sie przeksztalcil na branze wydobywcza, wiec jak widzisz na dwoje babka wrozyla.
    Czy prairie przed przeksztalceniem rowniez obracala akcjami z cypryjczykiem na zasadzie wzajemnych potracen wierzytelnosci zamiast gotowki?
    czy prairie przed przeksztalceniem rowniez scalala akcje kilka razy i powracala do cen sprzed scalenia?

Twoje jedno prairie naprzeciw MSX, IDM i United..... szkoda.
    ja wskazuje co może stać się z kursem po wznowieniu notowań, moim zdaniem bliżej tu do Australijczyków niż do MSX united itp. z pamiętaj, że arkusz zlecen jest wyczyszczony. mało kto posiada akcje. więc z kursem można zrobić wszystko. a po ile będą kupować akcje to się okaże. moim zdaniem przyszłość prairie, jak i united czy msx jest tak samo mglista. po co bogatym Australijczykom kapitał z polskiej giełdy?
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~Pablo [109.197.47.*]
    Hej, sluchajcie, tak z innej beczki, dziwna sprawa u mnie na koncie maklerskim. Przy pozycji Polymetal liczba akcji zmniejszyla sie 12 krotnie czy jakos tak a cena za akcje dalej 0,05 zl. Wchodze na konta i patrze sie co tak malo tam jest a to taka historia !

Oni chyba powinni tak samo podniesc cene akcji aby wyrownac to, prawda ?
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~mlody [88.199.233.*]
    Jest scalenie 1:24 ale dlaczego wartość w zl tak spadła o co chodzi?

• Re: MSX - United - IDM Autor: ~Pablo [109.197.47.*]
    no wlasnie, ilosc akcji spada ale cena powinna proporcjonalnie wzrosnac !? O co to kuman
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~qq [46.113.48.*]
    po co Australijczykom kapital z polskiej gieldy?
    bo doskonale wiedza, ze na polskiej gieldzie znakomicie sprawdza sie ten sam scenariusz, o ktorym caly czas tu piszę.
    I doskonale wiedza, ze na polskiej gieldzie ciagle żywa jest wiara w "wielkiego inwestora cypryjskiego", a kazda emisje akcji dla "wielkiego inwestora cypryjskiego" oplaca sie bezgotowkowo wzajemnym potraceniem wierzytelnosci.
    Ty naprawde tego jeszcze nie zakumales czy tylko sie zgrywasz?

Ja wskazuje co moze sie stac po wznowieniu notowan, poslugujac sie sprawdzonymi scenariuszami trzech spolek. Ty masz w odpowiedzi tylko jedna, wiec szalu niestety nie robisz.
    brawo.... zrozumiałeś to co chciałem przekazać. prairie to ten sam schemat co united, msx i inne... w związku z tym, że branża jest ta sama, a moda na takie spółki jest obecnie silna.... dlatego też debiut notowań będzie prawdopodobnie taki jak u kangurów. do ile dojdą to się okaże.... na razie wszystko wskazuje że jest to wydmuszka. ale jest światełko w tunelu - jeśli branża się zgadza i nazwa również co by wskazywało na Rosjan, to dlaczego mięliby ryzykować procesem sądowym za podszywanie się pod jakąś spółkę (mogli wybrać dowolną nazwę, nawet chińska w tym celu byłaby dobrym magnesem). Z kolei za spółkami cypryjskimi mogą stać Rosjanie, którzy upodobali sobie tę formę działalności. ale czy tak jest? hmhm bardziej typuje że okaże się tajemniczym inwestorem, ktróego tak potrzebuje jedna ze spółek....

Ale światełko może mocno bije niektórym po oczach skoro taki naganiacz jak ty nagania innych aby od razu po puszczeniu notowań sprzedali pkc - no bo dobrze radzę jako samarytanin, że ta spółka to śmieć/wydmuszka/bankrut itp. i tylko utopicie kasę...

• Re: MSX - United - IDM Autor: ~qq [46.113.218.*]
    idź powiedz ludziom na forum MSX albo United, że dali sie wyleszczyć wywalając akcje krótko po wznowieniu notowań to zobaczysz jak cie wyśmieją....
    przypominam - United po wznowieniu notowań latał po 2 zł, obecnie kurs ok. 0,40zł
    MSX i IDM - sprawdź sobie sam w jakiej obecnie są sytuacji w stosunku do podbitki po scaleniu
    To wlasnie ty naganiasz ludzi, by trzymali akcje i nie wyrzucali, i zostali na wiek wieków z nic niewartymi akcjami których nawet nie beda mogli sie pozbyć bo obroty umrą śmiercią naturalną dokladne tak jak na tych 3 spółkach.

To ciebie wlasnie oślepia blask wyimaginowanych zysków, to nie Australia tylko polska gielda przekrętów, gdzie każdy "cypryjski inwestor" wciąż traktowany jest jak bóstwo.
    Szkoda tylko, że za każdym razem to bóstwo, o którym wszyscy slyszeli ale nikt go nie widział, wzbogaca się kosztem takich wlasnie naiwnych, zaślepionych akcjonariuszyn jak ty czy bolek.
    Scenariusz od lat ten sam, jeden powtarzalny oklepany scenariusz a i tak janusze polskiej giełdy lecą jak muchy na lep.
    świetnie. to porzuć to forum. zapomnij o tej spółce i omijaj ją szerokim łukiem.
    stara śpiewka - nie mam i nie chce tych akcji a i was przestrzegam przed ich posiadaniem.... pamiętaj jeśli ktokolwiek tu został i czekał tak długo i już się przyzwyczaił, że nie dostanie nawet grosza jest mu już wszystko jedno... dlatego nie spodziewaj się wyprzedaży na hurra...
    cypryjskie krzski dostsli znów warranty na free i te warranty warte zero zł bo za tyle je objeli zamienili dzis na akcje.
    Pokażcie mi choć100tysiaków w spółce na koncie z tej i poprzedniej emisji. A.ma być ponoć 115 milionów
    wniosek- opchną te śmieci zaraz po uwolnieniu notowań.
    Nie naganiam by ktoś to g... sprzedawał lecz osttzegam tych co chcieliby kupić. Lepiej kup se hod doga.
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~bre [87.105.71.*]
    ust 1 pkt. 9 oraz § 15 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku wsprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierówwartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim

członkowski UE? Jeżeli tak to jednak Rosjanie :)
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~bre [87.105.71.*]
    oczywiście żart :) ale taki właśnie jest poziom tej spółki
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~qq [31.174.5.*]
    daj spokoj cypr, bolki sa tak zaslepione perspektywa wielkich zyskow na tej spolce, ze nawet nie dopuszczaja do swiadomosci faktu, ze tutaj od ponad roku nie ma juz zadnej wymiany gotowki a jedynie wzajemne potracenia wierzytelnosci.
    Ty juz wiesz o co kaman, ja tez wiem, a bolki niech sie dowiedza wtedy, gdy po podbitce obroty ustana i zostana z tymi dimantownymi akcjami w portfelu na zawsze.
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~cypr [94.254.209.*]
    tak tak qq
    i to bezkarne jest

• Re: MSX - United - IDM Autor: ~xxxxxx [93.105.181.*]
    Ale po co powielasz skoro tu jest wszystko włącznie z linkami i cytatami?

https://www.bankier.pl/forum/temat_czy-mewa-msx-2,18180971.html 

• Re: MSX - United - IDM Autor: ~naiwniak [95.40.197.*]
    ja kupowałem Mewę po 12 gr przed splitem (tym poprzednim) czyli obecnie mysiałaby kosztować prawie 200 zł abym był na zero. czyżby aż takie wzrosty nas czekały??? czyli wzrosty ok 1500% ???
    pozdrawiam

• Re: MSX - United - IDM Autor: ~heavymetal [37.47.33.*]
    przynajmniej liczyc umiesz a nie jakies bolki i inne
    moze byc roznie ale kasa przez te splity resplity topnieje a oni drukuja papier i maja sie dobrze
    nie ma szans na 200zl nawet na 10zł.
    prosty powód - patrz na mająte spółki - zero gołe.
    nawet z emisji kasa wirtualnie zapisana. W kasie też jakieś 5 tysiaków ale mają kredyty. Zarząd i akcjonariat od lat ten sam. To złodziejstwo - tylko giełda firmuje ten proceder.

• Re: MSX - United - IDM Autor: ~qq [46.113.210.*]
    zaraz ci bolek odpisze że masz rację, że tutaj nie bedzie 200zł - utaj bedzie 500 zł :)

tutaj wszystko jest wirtualne - kasa z emisji, kasa za obligi, kasa za akcje MSX. Tylko "wielki inwestor cypryjski" nie jest wirtualny, bo obecny na wielu polskich spółkach-przekętach
  • Re: MSX - United - IDM Autor: ~naiwniak [37.7.34.*]
    Oczywistym jest, że na mewie jest ZERO w kasie spółki. Generalnie wzrosty będą tylko po to by opchnąć akcje, które dodrukują. Niestety wiem to ze swojego doświadczenia, bo utopiłem tu majątek... bo byłem naiwny....i dałem się naciąć że Mewa może się rozwinąć....
    niestety sam postaram się wyjść ze spółki z ogroną stratą, aby kupić waciki ;o(((( bo tyle z tego zostało.
[x]
POLYMETAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.