Raport bieżący nr 17-2015 Data sporządzenia: Skrócona nazwa emitenta MSX RESOURCES SA Temat Cofnięcie wniosku o ogłoszenie upadłości Emitenta Podstawa prawna Inne uregulowania Treść raportu: Zarząd MSX RESOURCES S.A. w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 13/2015 z dnia 27 maja 2015 r. podaje do publicznej wiadomości, iż w dniu 11 września 2015 roku Spółka złożyła do Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy w Warszawie, oświadczenie o cofnięciu wniosku o ogłoszenie upadłości Emitenta i jednocześnie wniosła o umorzenie postępowania wszczętego na postawie przedmiotowego wniosku.
Podstawa prawna: §5 ust.1 pkt 24 rozporządzenia ministra finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych (…) z dnia 19 lutego 2009 r.
Były jeszcze dwa wnioski Tarantogi , czli jej spółek !!!...więc można domniemywać ze strony się porozumiały i solidarnie wycofały wnioski o upadłość ??? . Dzisiaj miała być decyzja sadu upadłościowego rozstrzygająca w jakim kierunku pójdzie ta upadłość ...układ czy likwidacja . Wyglada ze w ostatniej chwili strony się porozumiały ???? Nie wiem czy jutro , ale na pewno w następnych dniach musi być jakiś komunikat z sadu !!! Pewnie o umorzeniu tej upadłości ??? Czy porozumienie domniemane z Tarantoga , oznacza przyspieszenie projektu mongolskiego ??? Oby ...bo naprawdę już dużo czasu straciliśmy ...
Dnia 2015-09-14 o godz. 20:01 ~maxiking napisał(a): > Były jeszcze dwa wnioski Tarantogi , czli jej spółek !!!...więc można domniemywać ze strony się porozumiały i solidarnie wycofały wnioski o upadłość ??? . Dzisiaj miała być decyzja sadu upadłościowego rozstrzygająca w jakim kierunku pójdzie ta upadłość ...układ czy likwidacja . > Wyglada ze w ostatniej chwili strony się porozumiały ???? > Nie wiem czy jutro , ale na pewno w następnych dniach musi być jakiś komunikat z sadu !!! > Pewnie o umorzeniu tej upadłości ??? > Czy porozumienie domniemane z Tarantoga , oznacza przyspieszenie projektu mongolskiego ??? > Oby ...bo naprawdę już dużo czasu straciliśmy ...
..decyzja sadu odłożona ..ma być przed końcem września !
o czym wy piszecie okradziono ludzi w biały dzień ludzie kasy raczej nie odzyskają do tego są jeszcze dwa pozostałe wnioski o upadłość przekręt ukartowany czas rozliczyć tych co za to odpowiadają
a byli tacy co mówili i pisali by nie sprzedawać! choć nie wiem czy mieli rację czy nie.ja tam mam swoje akcje bo załozyłem że jak z majątku po upoadłości nie dostanę nic to założę sprawę sądową.a ponadto Solorz nie sprzedał i myślę że na głupka wyjść nie chciał.
choćby nie wiem jak zaklinać rzeczywistość tutaj już nie da rady wyjść na swoje
tak to jest kiedy nie ma żadnej kontroli a przepisy prawa pozwalają emitować bezwartościowe akcje i obligacje
nie oszukujcie siebie samych
na każdej groszówce czy to na ngpw czy nc pojawia się na koniec spekuła +30-50% czy -30-50% wszystko jedno
jeśli sami siebie do tej pory okłamujecie wstawcie choć jeden link choć jeden cytat gdzie na MSX Resources padła od grudnia 2013 jakaś realna złotówka - czy choć 1 promil tych pól czy złóż został opłacony realnie? tylko obligacje puste i wzajemne potrącenia albo odsetki od pustych obligacji
czy są odsetki albo obligacje Tarantogi spółki prawa luksemburskiego gdzie taką spółkę (na skrzynkę pocztową lub wynajęte biuro gdzie jest wiele takich spółek) można założyć mając kilka tysięcy euro (poszukaj w googlach zakładanie spółek societe anonyme luksemburg a przejrzysz na oczy)
Widze ze nie macie naganiacze pojecia o giełdzie,to nie msx ma wykupic obligacje od tych firm tylko te firmy maja wykupic obligacje od msx.Zreszta obligacje tych nic nie wartych firm krzaków dostała tarantoga od msx w zamian za złoza w mongoli.Radze sie troche douczyc jak sie głos zabiera i nagania,natomiast tarantoga ma jeszcze wykupic od msx swoje obligacje o wartosci ok. 40 mln
Kogo obchodzi jakąś Mongolia.MSX nic na tym nie stracił a tarantoga będzie ścigana.ale tu może być cos lepszego.przejęcie MSX przez ELektrom i tym sposobem wejście elektronu na giełdę.MSX ma pewnie spółki.np. np. Mosttech