• wedlug mnie Autor: ~bbma [83.27.214.*]
    bytom przejmie prochnika a później dalsze spolki z sektora odzieżowego borykające się z trudnościami fund ing na pewno o to zabiega
  • Re: wedlug mnie Autor: ~Ja [87.205.193.*]
    Prezes mówił ze nie chce prochnika
  • Re: wedlug mnie Autor: ~bbma [83.27.214.*]
    na razie za miesiąc 2,4, powie ze czas przejmować
  • wedlug mnie, pleciesz bzdury Autor: ~CKM [159.205.89.*]
    Przykładem perspektywicznego przejęcia jest CCC, która przejmuje e-obuwie, które poprawia wskaźniki 0 70-100% r/r.
    Idąc tym tropem to po co zdrowej spółce Bytom trup Prochnik? Prezes nie widzi w tym ekonomicznego uzasadnienia i bardzo dobrze.
    Lepiej kupić dobrą drogą spółkę niż trupa, aby się ponownie szarpać z restrukturyzacją, gdy rynek jest dobry i można na nim zarabiać.
    Jak był czas na restrukturyzacje(kryzys) to Bytom doskonale to wykorzystał. Jak widać próchnik nie bardzo.

Lepiej nic nie pisać niż pisać wyssany z małego palca bzdury.
  • Re: wedlug mnie, pleciesz bzdury Autor: ~pies_ogrodnika [91.222.124.*]
    Dnia 2015-09-10 o godz. 11:24 ~CKM napisał(a):
    > Idąc tym tropem to po co zdrowej spółce Bytom

Kapitalizacja Bytom SA ok 212 mln.
    Zatrudnienie 26 osób.
    to daje ponad 8 mln na osobę w branży odzieżowej.
    Co to są za geniusze żeby ich tak wysoko wyceniać?
    Ja tu nie widzę zdrowej spółki.

• Re: wedlug mnie, pleciesz bzdury Autor: ~Ja [87.205.193.*]
    jeszcze nie widzialem zeby ktos kapitalizacje przeliczał na zatrudnioną osobę :)
    zwykle przelicza się ją na zysk. widziales moze ile bylo w drugim kwartale zysku netto?
  • Re: wedlug mnie, pleciesz bzdury Autor: ~pies_ogrodnika [91.222.124.*]
    Jakieś 20 lat temu pracowałem w firmie krzak z o.o. Branża informatyczna. 
    Tak naprawdę były dwie spółki krzak oprogramowanie który zatrudniał ok 50 osób i pisał programy i krzak konsulting tez ok 50 osób zatrudnionych, który te programy wdrażał, serwisował itp.
    Po kilku latach została założona trzecia spółka: krzak sprzedaż.
    Krzak sprzedaż zatrudniała 1 osobę, która wcale nie zajmowała się sprzedażą tylko wystawianiem faktur.
    Szukanie klientów, oferty, pokazy, wdrożenia, reklamacje itd nadal wykonywali ludzie zatrudnieni w krzak oprogramowanie, albo w krzak konsulting.
    Branża była inna, cele były inne, ale z każdym miesiącem tamte spółki coraz bardziej kojarzą mi się z bytomiem.

Ponawiam pytanie które kiedyś na tym forum zadałem: Właścicielem czego tak naprawdę jest BYTOM SA?
[x]
BYTOM 2,61% 2,75 2018-11-28 16:49:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.